NATURE WORLDWIDE: BIRDS

WORLD INSTITUTE FOR CONSERVATION & ENVIRONMENT, WICE

VOGELSOORTEN 1001 - 2000DV

Hi, my name is Daan Vreugdenhil; I have a PhD in conservation ecology and dedicated my career of 4 decades to conservation, for which I visited more than 80 countries and learned 6 languages. I have always felt that conservation is a passion, not a profession.

As a child, my father would take me on his bicycle into the meadows in Holland, where he taught me to identify birds and plants. I caught frogs, butterflies and lizards as pets. As a teenager, I joined a youth club for nature study; every weekend, my fellow club  members and I we rode our bikes to study in nature reserves. Little wonder, when time came, I studied ecology and natural resources management.

I never got over my love for nature, wild places, forests, deserts and wild animals. I still love hitting the trail, kayaking down a river, the wind in my ears when skiing down a slope or riding my bike. Often people ask me if I don't get tired of traveling. How can one ever get tired of the beauty of the bright colours of Indian Summer (autumn), the thrill of an eagle soaring in the sky, the thunder of Iguaçu Falls, the smell of flowers, a jubilant Sky Lark in the spring, Elephants roaming the plains. My entire life has been dedicated to nature conservation.

This website - the result of 15 years of unpaid work - is my gift to you, so you can follow me in my passion and carry on the flame of conservation. If this website in any way was useful to you, then I invite you to make a donation to the  Adopt A Ranger  Foundation. The Adopt A Ranger Foundation is my latest contribution in my quest to save 10% of our planet as a home for birds, other animals and plants. Help spread the word with your "FB likes", etc.

Vogelssoorten

Voor veel vogelaars zijn de namen van vogelsoorten in de moedertaal belangrijk om ze te kunnen onthouden. Onze website biedt je de soortenlijst van alle vogelsoorten in het Nederlands. Jarenlang heb ik gezocht naar een "officiële" Nederlandse lijst, maar die nooit gevonden. Er waren lijstjes in spreadsheets op het internet, maar die waren een rommeltje: barstensvol met taalfouten en gramatikaal een puinhoop.

 

Op een gegeven ogenblik was ik het zat en ben zelf maar aan de slag gegaan. Er waren ook geen officiële lijsten voor Spaans, Duits, Frans en Portugees. Van de eerste drie talen waren er meer dan 9000 namen ieder, maar in het portugees waren er enkel een paar lijstjes die gezamelijk zo'n 3000 vogelsoorten gaven.

 

Met voldoende basis materiaal voor Spaans, Duits en Frans, heb ik toen de lijsten voor Nederlands, Spaans, Frans en Duits gezamelijk afgemaakt en gecorrigeerd. Het was namelijk bijna netzoveel werk om het voor meerdere talen te doen als voor maar één. Maar om voor de portugees taligen bijna 8000 nieuwe namen te construeren was me wat veel van het goede. Wie staat er nog eens een keer een ijverige Braziliaan of Portugees op die het voor hun taal afmaakt. Hoe dan ook, u een lijst met alle vogelsoorten in het Nederlands. Hieronder nog een inzet tekstje met de aanpak.

 

Happy birding, ofwel, Lekker vogels kijken!

Daan Vreugdenhil

 

De namen van alle vogels van de hele wereld in the Nederlands

Opmerkingen over de samenstelling van de  namen van alle vogels van de wereld in het nederlands:

Op de volgende 10 bladzijden vindt u de namen van alle vogels van de hele wereld in het nederlands. Sinds begin 2000 hebben wij de namen van alle vogels in het nederlands bijgehouden. In die dagen circuleerde er een digitale lijst met ruim 9000 namen, dwz ongeveer 95% van de oorspronkelijke Sibley & Monroe lijst. In de loop der jaren is die lijst steeds verder uitgebreid en afhankelijk van de bron worden er nu er zo'n 10 000 tod 13 000 soorten vogels onderkend. De meeste van die soorten zijn  geen nieuw ontdekte soorten, maar soorten die oorspronkelijk ondersoorten werden geacht en later tot het soortenniveau werden verheven.

 

Met een heel scala van criteria en overwegingen is het niet eenvoudig te besluiten wanneer mee te gaan met de beslissing om een bepaalde ondersoort tot het soortenniveau te verheffen. In het World Institute for Conservation and Environment, WICE, zijn wij praktische mensen. Het doet er niet veel toe wat wij vinden, maar waarmee de vogelaar in het veld wordt geconfronteerd. Vogelaars gaan op stap met een vogelgids van een bepaald land en daarin komen ze de lijst van vogels tegen zoals die door de samenstellers van de lijst en de plaatselijke vogelaars wordt onderkend. Meestal is er maar éen gids per land voor de ontwikkelingslanden en het is dus zaak om in ieder geval bij die gidsen aan te sluiten. Wij hebben iedere keer een soort aan de oorspronkelijke lijst toegevoegd indien die in een belangrijke nationale of streek-vogelgids vermeld stond. Daarmee zijn wij op het moment op 10 031 soorten en die lijst breidt zich geleidelijk uit. 

 

Bijgevolg, was de lijst met nederlandse vogel namen verre van kompleet. Aan de hand van aanvullend internet onderzoek en vergelijkingen met namen in het Engels, Duits, Frans en Spaans, heb ik de lijst van namen van alle vogels aangevuld. Dit zijn geen vertalingen maar naamgevingen op basis van de meest voorkomende termen in de reeds bestaande lijst. Daarna heb ik de gehele lijst gramatikaal gehomogeniseerd volgens de meest gebruikte regels in de bestaande lijst. De belangrijksten zijn:

  1. Aanéénschrijven van de vogelnaam, behalve voor wanneer er een bijvoegelijk naamwoord of een persoonsnaam aan voorafgaan. 

  2. Meer-woordige namen hebben voor alle delen hoofdletters. 

  3. De persoonsnaam van een naar een persoon vernoemde vogel wordt gevolgd door een "s" behalve voor namen eindigend op een uitgesproken klinker of een sisklank. In het geval van een klinker volgt een losse "  's ", bv. Raggi's Paradijsvogel; in het geval van een sisklank volgt en " ' ", bv. Finsch' Kortpootlijster. Het consequent doorvoeren van deze spellingsregels heeft tot nogal wat kleine veranderingen geleid. Dit komst omdat veel namen ws. tot stand zijn gekomen door de namen van een veelheid van schrijvers in één lijst op te nemen, waarbij iedere samensteller zij'n/haar eigen criteria gebruikte. Aangezien we met vreemde talen werken kunnen de spellingsregels niet altijd helemaal doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld, volgens de uitspraak zou Wallace gevolgd moeten worden door een " ' ". Maar aangezien het gaat om een Engelse vogelnaam in de tweede naamvoud, waarop in het engels een 's volgt die wordt uitgesproken als "is". In zo'n geval heb ik de vrijheid genomen om Wallace toch te laten volgen door " 's ". 

Ik heb ongetwijfeld nog wat foutjes over het hoofd gezien en zou opmerkingen en correcties graag per email vernemen.

 

Verder hebben wij de lijsten per vogelnaam in: 

De vogellijsten per land kunt u bereiken vanaf deze link 

 

Veel plezier bij het vogelen.

Dr. Ir. Daan Vreugdenhil

 

BUCEROTIFORMES

Bucorvidae

Bucorvus leadbeateri

Zuidelijke Hoornraaf

(Vigors, 1825)

BUCEROTIFORMES

Bucerotidae

Tropicranus albocristatus

Witkuiftok

(Cassin, 1848)

UPUPIFORMES

Upupidae

Upupa epops

Hop

Linnaeus, 1758

UPUPIFORMES

Upupidae

Upupa africana

Afrikaanse Hop

Bechstein, 1811

UPUPIFORMES

Upupidae

Upupa marginata

Madagaskarhop

UPUPIFORMES

Upupidae

Upupa senegalensis

Senegalhop

UPUPIFORMES

Phoeniculidae

Phoeniculus purpureus

Groene Kakelaar

(Miller, J.F., 1784)

UPUPIFORMES

Phoeniculidae

Phoeniculus damarensis

Damarakakelaar

(Ogilvie-Grant, 1901)

UPUPIFORMES

Phoeniculidae

Phoeniculus somaliensis

Zwartsnavelkakelaar

(Ogilvie-Grant, 1901)

UPUPIFORMES

Phoeniculidae

Phoeniculus bollei

Witkopkakelaar

(Hartlaub, 1858)

UPUPIFORMES

Phoeniculidae

Phoeniculus castaneiceps

Bruinkopboomhop

(Sharpe, 1871)

UPUPIFORMES

Rhinopomastidae

Rhinopomastus aterrimus

Zwarte Boomhop

(Stephens, 1826)

UPUPIFORMES

Rhinopomastidae

Rhinopomastus cyanomelas

Zuidafrikaanse Boomhop

(Vieillot, 1819)

UPUPIFORMES

Rhinopomastidae

Rhinopomastus minor

Abessijnse Boomhop

(Ruppell, 1845)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Apaloderma narina

Narinatrogon

(Stephens, 1815)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Apaloderma aequatoriale

Geelwangtrogon

Sharpe, 1901

TROGONIFORMES

Trogonidae

Apaloderma vittatum

Bandstaarttrogon

Shelley, 1882

TROGONIFORMES

Trogonidae

Pharomachrus mocinno

Quetzal

de la Llave, 1832

TROGONIFORMES

Trogonidae

Pharomachrus antisianus

Kuifquetzal

(Orbigny, 1837)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Pharomachrus fulgidus

Santa martaquetzal

(Gould, 1838)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Pharomachrus auriceps

Goudkopquetzal

(Gould, 1842)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Pharomachrus pavoninus

Pauwquetzal

(Spix, 1824)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Euptilotis neoxenus

Geoorde Trogon

(Gould, 1838)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Priotelus temnurus

Cubaanse Trogon

(Temminck, 1825)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Priotelus roseigaster

Hispaniolatrogon

(Vieillot, 1817)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon massena

Massena's Trogon

Gould, 1838

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon melanurus

Zwartstaarttrogon

Swainson, 1838

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon clathratus

Rasterstaarttrogon

Salvin, 1866

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon comptus

Blauwstaarttrogon

Zimmer, 1948

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon bairdii

Bairds Trogon

Lawrence, 1868

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon viridis

Witstaarttrogon

Linnaeus, 1766

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon citreolus

Grijskoptrogon

Gould, 1835

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon melanocephalus

Zwartkoptrogon

Gould, 1836

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon mexicanus

Mexicaanse Trogon

Swainson, 1827

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon elegans

Koperstaarttrogon

Gould, 1834

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon collaris

Gekraagde Trogon

Vieillot, 1817

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon aurantiiventris

Oranjebuiktrogon

Gould, 1856

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon personatus

Maskertrogon

Gould, 1842

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon rufus

Zwartkeeltrogon

Gmelin, 1788

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon surrucura

Surucuatrogon

Vieillot, 1817

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon curucui

Blauwkruintrogon

Linnaeus, 1766

TROGONIFORMES

Trogonidae

Trogon violaceus

Violette Trogon

Gmelin, 1788

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes reinwardtii

Reinwardts Trogon

(Temminck, 1822)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes fasciatus

Malabartrogon

(Pennant, 1769)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes kasumba

Roodnektrogon

(Raffles, 1822)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes diardii

Diards Trogon

(Temminck, 1832)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes ardens

Filippijnse Trogon

(Temminck, 1826)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes whiteheadi

Whiteheads Trogon

Sharpe, 1888

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes orrhophaeus

Bruinrugtrogon

(Cabanis, Reichenow & Heine, 1863)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes duvaucelii

Roodrugtrogon

(Temminck, 1824)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes oreskios

Groenkoptrogon

(Temminck, 1823)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes erythrocephalus

Roodkoptrogon

(Gould, 1834)

TROGONIFORMES

Trogonidae

Harpactes wardi

Wards Trogon

(Kinnear, 1927)

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias garrulus

Scharrelaar

Linnaeus, 1758

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias abyssinica

Sahelscharrelaar

Hermann, 1783

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias caudata

Vorkstaartscharrelaar

Linnaeus, 1766

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias spatulata

Vlagstaartscharrelaar

Trimen, 1880

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias naevia

Roodkruinscharrelaar

Daudin, 1800

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias benghalensis

Indische Scharrelaar

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias temminckii

Sulawesischarrelaar

(Vieillot, 1819)

CORACIIFORMES

Coraciidae

Coracias cyanogaster

Blauwbuikscharrelaar

Cuvier, 1816

CORACIIFORMES

Coraciidae

Eurystomus glaucurus

Breedbekscharrelaar

(Muller, P.L.S., 1776)

CORACIIFORMES

Coraciidae

Eurystomus gularis

Blauwkeelscharrelaar

Vieillot, 1819

CORACIIFORMES

Coraciidae

Eurystomus orientalis

Dollarvogel

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Coraciidae

Eurystomus azureus

Azuurscharrelaar

Gray, G.R., 1860

CORACIIFORMES

Brachypteraciidae

Brachypteracias leptosomus

Gebandeerde Grondscharelaar

(Lesson, 1833)

CORACIIFORMES

Brachypteraciidae

Brachypteracias squamigera

Geschubde Grondscharrelaar

Lafresnaye, 1838

CORACIIFORMES

Brachypteraciidae

Atelornis pittoides

Blauwkopgrondscharrelaar

(Lafresnaye, 1834)

CORACIIFORMES

Brachypteraciidae

Atelornis crossleyi

Crossley's Grondscharrelaar

Sharpe, 1875

CORACIIFORMES

Brachypteraciidae

Uratelornis chimaera

Langstaartgrondscharrelaar

Rothschild, 1895

CORACIIFORMES

Leptosomidae

Leptosomus discolor

Koerol

(Hermann, 1783)

CORACIIFORMES

Momotidae

Hylomanes momotula

Kleine Motmot

Lichtenstein, 1839

CORACIIFORMES

Momotidae

Aspatha gularis

Blauwkeelmotmot

(Lafresnaye, 1840)

CORACIIFORMES

Momotidae

Electron platyrhynchum

Breedsnavelmotmot

(Leadbeater, 1829)

CORACIIFORMES

Momotidae

Electron carinatum

Kielsnavelmotmot

(Du Bus de Gisignies, 1847)

CORACIIFORMES

Momotidae

Eumomota superciliosa

Wenkbrauwmotmot

(Sandbach, 1837)

CORACIIFORMES

Momotidae

Baryphthengus martii

Rosse Motmot

(Spix, 1824)

CORACIIFORMES

Momotidae

Baryphthengus ruficapillus

Roodkopmotmot

(Vieillot, 1818)

CORACIIFORMES

Momotidae

Momotus mexicanus

Bruinkapmotmot

Swainson, 1827

CORACIIFORMES

Momotidae

Momotus momota

Blauwkapmotmot

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Momotidae

Momotus aequatorialis

Hooglandmotmot

CORACIIFORMES

Todidae

Todus multicolor

Cubaanse Todie

Gould, 1837

CORACIIFORMES

Todidae

Todus angustirostris

Smalsnaveltodie

Lafresnaye, 1851

CORACIIFORMES

Todidae

Todus mexicanus

Puertoricaanse Todie

Lesson, 1838

CORACIIFORMES

Todidae

Todus todus

Jamaicaanse Todie

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Todidae

Todus subulatus

Diksnaveltodie

Gray, G.R., 1847

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo hercules

Blyths IJsvogel

Laubmann, 1917

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo atthis

IJsvogel

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo semitorquata

Kobaltijsvogel

Swainson, 1823

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo quadribrachys

Kobaltijsvogel

Bonaparte, 1850

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo meninting

Menintingijsvogel

Horsfield, 1821

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo azurea

Azuurijsvogel

Latham, 1802

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo websteri

Bismarckdwergijsvogel

(Hartert, 1898)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo euryzona

Blauwborstijsvogel

Temminck, 1830

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo cyanopecta

Blauwborstdwergijsvogel

Lafresnaye, 1840

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo argentata

Zilveren Dwergijsvogel

Tweeddale, 1877

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo cristata

Malachietijsvogel

Pallas, 1764

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo vintsioides

Zwartsnavelijsvogel

Eydoux & Gervais, 1836

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo thomensis

Sao Toméijsvogel

(Salvadori, 1902)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo nais

Principe's Ijsvogel

Kaup, 1848

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo leucogaster

Witbuikijsvogel

(Fraser, 1843)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo coerulescens

Torkooisijsvogel

Vieillot, 1818

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Alcedo pusilla

Papoeaijsvogel

Temminck, 1836

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ceyx lepidus

Bosdwergijsvogel

Temminck, 1836

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ceyx erithacus

Jungledwergijsvogel

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ceyx rufidorsa

Roodrugdwergijsvogel

Strickland, 1847

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ceyx melanurus

Filippijnse Dwergijsvogel

(Kaup, 1848)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ceyx fallax

Sulawesidwergijsvogel

(Schlegel, 1866)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ispidina madagascariensis

Madagaskardwergijsvogel

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ispidina picta

Afrikaanse Dwergijsvogel

(Boddaert, 1783)

CORACIIFORMES

Alcedinidae

Ispidina lecontei

Bruinkopdwergijsvogel

Cassin, 1856

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Lacedo pulchella

Zebraijsvogel

(Horsfield, 1821)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Dacelo novaeguineae

Kookaburra

(Hermann, 1783)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Dacelo leachii

Blauwvleugelkookaburra

Vigors & Horsfield, 1827

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Dacelo tyro

Arukookaburra

Gray, G.R., 1858

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Dacelo gaudichaud

Roodbuikkookaburra

Quoy & Gaimard, 1824

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Clytoceyx rex

Kikkerbekijsvogel

Sharpe, 1880

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Cittura cyanotis

Blauwoorijsvogel

(Temminck, 1824)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Pelargopsis amauropterus

Bruinvleugelijsvogel

(Pearson, 1841)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Pelargopsis capensis

Ooievaarsbekijsvogel

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Pelargopsis melanorhyncha

Grootsnavelijsvogel

(Temminck, 1826)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon coromanda

Rosse IJsvogel

(Latham, 1790)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon badia

Witkeelijsvogel

Verreaux, J. & Verreaux, E., 1851

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon smyrnensis

Smyrnaijsvogel

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon pileata

Zwartkapijsvogel

(Boddaert, 1783)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon cyanoventris

Javaanse IJsvogel

Vieillot, 1818

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon leucocephala

Grijskopijsvogel

(Muller, P.L.S., 1776)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon senegalensis

Senegalijsvogel

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon senegaloides

Mangroveijsvogel

Smith, A., 1834

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon malimbica

Teugelijsvogel

(Shaw, 1811)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon albiventris

Bruinkapijsvogel

(Scopoli, 1786)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Halcyon chelicuti

Gestreepte IJsvogel

(Stanley, 1814)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus nigrocyaneus

Blauwzwarte Ijsvogel

(Wallace, 1862)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus winchelli

Winchells IJsvogel

(Sharpe, 1877)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus diops

Noordmolukse Ijsvogel

(Temminck, 1824)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus lazuli

Zuidmolukse Ijsvogel

(Temminck, 1830)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus macleayii

Macleay's Ijsvogel

(Jardine & Selby, 1830)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus albonotatus

Bismarckijsvogel

(Ramsay, E.P., 1885)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus leucopygius

Ultramarijnijsvogel

(Verreaux, J., 1858)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus farquhari

Kastanjebuikijsvogel

(Sharpe, 1899)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus pyrrhopygia

Roodrugijsvogel

(Gould, 1841)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus recurvirostris

Platsnavelijsvogel

Lafresnaye, 1842

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus cinnamominus

Micronesische IJsvogel

(Swainson, 1821)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus funebris

Halmaheraijsvogel

Bonaparte, 1850

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus chloris

Witkraagijsvogel

(Boddaert, 1783)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus enigma

Talautijsvogel

(Hartert, 1904)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus saurophaga

Hagedisijsvogel

(Gould, 1843)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus australasia

Timorijsvogel

(Vieillot, 1818)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus sanctus

Heilige IJsvogel

(Vigors & Horsfield, 1827)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus veneratus

Tahitiijsvogel

(Gmelin, 1788)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus ruficollaris

Mangaiaijsvogel

(Holyoak, 1974)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus tuta

Boraboraijsvogel

(Gmelin, 1788)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus godeffroyi

Markiezenijsvogel

(Finsch, 1877)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Todiramphus gambieri

Tuamotuijsvogel

(Oustalet, 1895)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Caridonax fulgidus

Blauwwitte Ijsvogel

(Gould, 1857)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Melidora macrorrhina

Haaksnavelijsvogel

(Lesson, 1827)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Actenoides bougainvillei

Solomonbosijsvogel

(Rothschild, 1904)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Actenoides concretus

Maleise Bosijsvogel

(Temminck, 1825)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Actenoides lindsayi

Luzonbosijsvogel

(Vigors, 1831)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Actenoides hombroni

Mindanaobosijsvogel

(Bonaparte, 1850)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Actenoides monachus

Blauwkopbosijsvogel

(Bonaparte, 1850)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Actenoides princeps

Streepkopbosijsvogel

(Reichenbach, 1851)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Syma torotoro

Kleine Geelsnavelijsvogel

Lesson, 1827

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Syma megarhyncha

Berggeelsnavelijsvogel

Salvadori, 1896

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera hydrocharis

Aruvlagstaartijsvogel

Gray, G.R., 1858

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera galatea

Vlagstaartijsvogel

Gray, G.R., 1859

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera ellioti

Kofiauvlagstaartijsvogel

(Sharpe, 1870)

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera riedelii

Biakvlagstaartijsvogel

Verreaux, J., 1866

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera carolinae

Numforvlagstaartijsvogel

Schlegel, 1871

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera nympha

Roze Vlagstaartijsvogel

Gray, G.R., 1840

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera danae

Bruinrugvlagstaartijsvogel

Sharpe, 1880

CORACIIFORMES

Halcyonidae

Tanysiptera sylvia

Australische Vlagstaartijsvoge

Gould, 1850

CORACIIFORMES

Cerylidae

Megaceryle maxima

Afrikaanse Reuzenijsvogel

(Pallas, 1769)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Megaceryle lugubris

Chinese Reuzenijsvogel

(Temminck, 1834)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Megaceryle alcyon

Bandijsvogel

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Megaceryle torquata

Amerikaanse Reuzenijsvogel

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Ceryle rudis

Bonte IJsvogel

(Linnaeus, 1758)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Chloroceryle amazona

Amazoneijsvogel

(Latham, 1790)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Chloroceryle americana

Groene IJsvogel

(Gmelin, 1788)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Chloroceryle inda

Groenbruine IJsvogel

(Linnaeus, 1766)

CORACIIFORMES

Cerylidae

Chloroceryle aenea

Groene Dwergijsvogel

(Pallas, 1764)

CORACIIFORMES

Nyctyornithidae

Nyctyornis amictus

Roodbaardbijeneter

(Temminck, 1824)

CORACIIFORMES

Nyctyornithidae

Nyctyornis athertoni

Blauwbaardbijeneter

(Jardine & Selby, 1830)

CORACIIFORMES

Meropidae

Meropogon forsteni

Sulawesibijeneter

Bonaparte, 1850

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops gularis

Zwarte Bijeneter

Shaw, 1798

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops muelleri

Blauwkopbijeneter

(Cassin, 1857)

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops bulocki

Roodkeelbijeneter

Vieillot, 1817

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops bullockoides

Witkapbijeneter

Smith, A., 1834

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops pusillus

Dwergbijeneter

Muller, P.L.S., 1776

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops variegatus

Blauwborstbijeneter

Vieillot, 1817

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops oreobates

Bergbijeneter

(Sharpe, 1892)

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops hirundineus

Zwaluwstaartbijeneter

Lichtenstein, A.A.H., 1793

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops breweri

Zwartkopbijeneter

Cassin, 1859

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops revoilii

Somalibijeneter

Oustalet, 1882

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops albicollis

Witkeelbijeneter

Vieillot, 1817

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops orientalis

Kleine Groene Bijeneter

Latham, 1802

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops boehmi

Bohms Bijeneter

Reichenow, 1882

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops viridis

Maleise Bijeneter

Linnaeus, 1758

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops persicus

Groene Bijeneter

Pallas, 1773

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops superciliosus

Blauwwangbijeneter

Linnaeus, 1766

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops philippinus

Blauwstaartbijeneter

Linnaeus, 1766

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops ornatus

Regenboogbijeneter

Latham, 1802

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops apiaster

Bijenter

Linnaeus, 1758

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops leschenaulti

Bruinkopbijeneter

Vieillot, 1817

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops malimbicus

Roze Bijeneter

Shaw, 1806

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops nubicus

Noordelijke Karmijnrode Bijeneter

Gmelin, 1788

CORACIIFORMES

Meropidae

Merops nubicoides

Zuiidelijke Karmijnrode Bijeneter

Des Murs & Pucheran, 1846

CORACIIFORMES

Coliidae

Colius striatus

Bruine Muisvogel

Gmelin, 1789

COLIIFORMES

Coliidae

Colius leucocephalus

Witkopmuisvogel

Reichenow, 1879

COLIIFORMES

Coliidae

Colius castanotus

Roodstuitmuisvogel

Verreaux & Verreaux, 1855

COLIIFORMES

Coliidae

Colius colius

Witstuitmuisvogel

(Linnaeus, 1766)

COLIIFORMES

Coliidae

Urocolius macrourus

Blauwnekmuisvogel

(Linnaeus, 1766)

COLIIFORMES

Coliidae

Urocolius indicus

Roodwangmuisvogel

(Latham, 1790)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Clamator coromandus

Coromandelkoekoek

(Linnaeus, 1766)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Clamator glandarius

Kuifkoekoek

(Linnaeus, 1758)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Clamator jacobinus

Jacobijnkoekoek

(Boddaert, 1783)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Clamator levaillantii

Levaillants Koekoek

(Swainson, 1829)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Pachycoccyx audeberti

Diksnavelkoekoek

(Schlegel, 1879)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus crassirostris

Sulawesisperwerkoekoek

(Walden, 1872)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus sparverioides

Grote Sperwerkoekoek

Vigors, 1832

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus varius

Sperwerkoekoek

Vahl, 1797

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus vagans

Kleine Sperwerkoekoek

Muller, S., 1845

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus fugax

Chinese Sperwerkoekoek

Horsfield, 1821

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus solitarius

Heremietkoekoek

Stephens, 1815

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus clamosus

Zwarte Koekoek

Latham, 1802

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus micropterus

Kortvleugelkoekoek

Gould, 1837

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus optatus

Horsfields Koekoek

(Moore, 1858)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus canorus

Koekoek

Linnaeus, 1758

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus gularis

Afrikaanse Koekoek

Stephens, 1815

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus saturatus

Boskoekoek

Blyth, 1843

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus poliocephalus

Kleine Koekoek

Latham, 1790

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus rochii

Madagaskarkoekoek

Hartlaub, 1863

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus pectoralis

Fillipijnenkoekek

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus hyperythrus

Noordelijke Koekoek

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cuculus pallidus

Vale Koekoek

Latham, 1802

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cercococcyx mechowi

Grijze Langstaartkoekoek

Cabanis, 1882

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cercococcyx olivinus

Bruine Langstaartkoekoek

Sassi, 1912

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cercococcyx montanus

Gestreepte Langstaartkoekoek

Chapin, 1928

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis sonneratii

Gestreepte Piet-van-Vliet

(Latham, 1790)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis passerinus

Grijsbuikkoekoek

(Vahl, 1797)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis merulinus

Piet-van-Vliet

(Scopoli, 1786)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis sepulcralis

Indonesisiche Koekoek

Muller, S., 1843

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis variolosus

Treurkoekoek

(Vigors & Horsfield, 1827)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis castaneiventris

Roestbuikkoekoek

(Gould, 1867)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis heinrichi

Molukkenkoekoek

Stresemann, 1931

CUCULIFORMES

Cuculidae

Cacomantis flabelliformis

Waaierstaartkoekoek

(Latham, 1802)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Rhamphomantis megarhynchus

Langsnavelkoekoek

(Gray, G.R., 1858)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx minutillus

Kleine Bronskoekoek

Gould, 1859

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx russatus

Goulds Bronskoekoek

Gould, 1868

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx rufomerus

Damarbronskoekoek

Hartert, 1900

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx crassirostris

Kaibronskoekoek

(Salvadori, 1878)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx lucidus

Gouden Bronskoekoek

(Gmelin, 1788)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx basalis

Horsfield Bronskoekoek

(Horsfield, 1821)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx ruficollis

Ropodkeelbronskoekoek

(Salvadori, 1876)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx meyeri

Meyers Bronskoekoek

(Salvadori, 1874)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx maculatus

Gevlekte Bronskoekoek

(Gmelin, 1788)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx xanthorhynchus

Amethystkoekoek

(Horsfield, 1821)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx osculans

Zwartoorkoekoek

(Gould, 1847)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx flavigularis

Geelkeelkoekoek

Shelley, 1880

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx klaas

Klaaskoekoek

(Stephens, 1815)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx cupreus

Smaragdkoekoek

(Shaw, 1792)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Chrysococcyx caprius

Diederikkoekoek

(Boddaert, 1783)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Caliechthrus leucolophus

Witkapkoekoek

(Muller, S., 1840)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Surniculus lugubris

Drongokoekoek

(Horsfield, 1821)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Microdynamis parva

Baardkoekoek

(Salvadori, 1876)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Eudynamys scolopacea

Indische Koel

(Linnaeus, 1758)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Eudynamys melanorhyncha

Sulawesikoül

Muller, S., 1843

CUCULIFORMES

Cuculidae

Eudynamys cyanocephala

Australische Koül

(Latham, 1802)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Eudynamys taitensis

Langstaartkoel

(Sparrman, 1787)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Scythrops novaehollandiae

Reuzenkoekoek

Latham, 1790

CUCULIFORMES

Cuculidae

Ceuthmochares aereus

Geelsnavelmalkoha

(Vieillot, 1817)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus diardi

Zwartbuikmalkoha

(Lesson, 1830)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus sumatranus

Roodbuikmalkoha

(Raffles, 1822)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus tristis

Grote Groensnavelmalkoha

(Lesson, 1830)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus viridirostris

Kleine Groensnavelmalkoha

(Jerdon, 1840)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus leschenaultii

Indische Malkoha

(Lesson, 1830)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus chlorophaeus

Raffles' Malkoha

(Raffles, 1822)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus javanicus

Roodsnavelmalkoha

Horsfield, 1821

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus calyorhynchus

Sulawesimalkoha

Temminck, 1825

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus curvirostris

Roestbuikmalkoha

(Shaw, 1810)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus pyrrhocephalus

Roodwangmalkoha

(Pennant, 1769)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus superciliosus

Roodbrauwmalkoha

Dumont, 1823

CUCULIFORMES

Cuculidae

Phaenicophaeus cumingi

Schubhalsmalkoha

Fraser, 1839

CUCULIFORMES

Cuculidae

Carpococcyx renauldi

Siamese Grondkoekoek

Oustalet, 1896

CUCULIFORMES

Cuculidae

Carpococcyx radiceus

Borneogrondkoekoek

(Temminck, 1832)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Carpococcyx viridis

Sumatragrondkoekoek

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua delalandei

Roetkapbaardkoekoek

(Temminck, 1827)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua gigas

Grote Coua

(Boddaert, 1783)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua coquereli

Coqurels Coua

Grandidier, A., 1867

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua serriana

Vruchtencoua

Pucheran, 1845

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua reynaudii

Reynauds Coua

Pucheran, 1845

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua cursor

Rencoua

Grandidier, A., 1867

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua ruficeps

Roestkopcoua

Gray, G.R., 1846

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua cristata

Kuifcoua

(Linnaeus, 1766)

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua verreauxi

Grijze Coua

Grandidier, A., 1867

CUCULIFORMES

Cuculidae

Coua caerulea

Blauwe Coua

(Linnaeus, 1766)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus milo

Solomon Eilandenspoorkoekoek

Gould, 1856

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus goliath

Goliathspoorkoekoek

Bonaparte, 1850

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus violaceus

Violette Spoorkoekoek

Quoy & Gaimard, 1830

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus menbeki

Groene Spoorkoekoek

Lesson & Garnot, 1828

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus ateralbus

Bismarckspoorkoekoek

Lesson, 1826

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus phasianinus

Fazantspoorkoekoek

(Latham, 1802)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus spilopterus

Kaispoorkoekoek

Gray, G.R., 1858

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus bernsteini

Bernsteins Spoorkoekoek

Schlegel, 1866

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus chalybeus

Biakspoorkoekoek

(Salvadori, 1876)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus rectunguis

Kortteenspoorkoekoek

Strickland, 1847

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus steerii

Mindorospoorkoekoek

Bourns & Worcester, 1894

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus sinensis

Chinese Spoorkoekoek

(Stephens, 1815)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus andamanensis

Adamáns Spoorkoekoek

Beavan, 1867

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus nigrorufus

Javaanse Spoorkoekoek

(Cuvier, 1816)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus viridis

Filippijnse Spoorkoekoek

(Scopoli, 1786)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus toulou

Toeloespoorkoekoek

(Muller, P.L.S., 1776)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus grillii

Zwarte Spoorkoekoek

Hartlaub, 1861

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus bengalensis

Bengaalse Spoorkoekoek

(Gmelin, 1788)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus chlororhynchus

Ceylonspoorkoekoek

Blyth, 1849

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus leucogaster

Witbuikspoorkoekoek

(Leach, 1814)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus anselli

Gabon Spoorkoekoek

Sharpe, 1874

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus neumanni

Zairese Spoorkoekoek

Alexander, 1908

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus monachus

Monniksspoorkoekoek

Ruppell, 1837

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus cupreicaudus

Koperstaartspoorkoekoek

Reichenow, 1896

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus senegalensis

Roodbuikspoorkoekoek

(Linnaeus, 1766)

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus superciliosus

Wenkbrauwspoorkoekoek

Ehrenberg, 1833

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus burchelli

Burchells Spoorkoekoek

Swainson, 1838

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus melanops

Zwartwangspoorkoekoek

Lesson, 1830

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus celebensis

Sulawesispoorkoekoek

Quoy & Gaimard, 1830

CUCULIFORMES

Centropodidae

Centropus unirufus

Rosse Spoorkoekoek

(Cabanis & Heine, 1862)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus pumilus

Dwergkoekoek

Strickland, 1852

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus cinereus

Grauwe Koekoek

Vieillot, 1817

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus erythropthalmus

Zwartsnavelkoekoek

(Wilson, A., 1811)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus americanus

Geelsnavelkoekoek

(Linnaeus, 1758)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus euleri

Witbuikkoekoek

Cabanis, 1873

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus minor

Mangrovekoekoek

(Gmelin, 1788)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus ferrugineus

Kokoskoekoek

Gould, 1843

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus melacoryphus

Kleine Mangrovekoekoek

Vieillot, 1817

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Coccyzus lansbergi

Grijskopkoekoek

Bonaparte, 1850

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Hyetornis pluvialis

Regenkoekoek

(Gmelin, 1788)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Hyetornis rufigularis

Dominikaanse Koekoek

(Hartlaub, 1852)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Piaya cayana

Eekhoornkoekoek

(Linnaeus, 1766)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Piaya melanogaster

Zwartbuikkoekoek

(Vieillot, 1817)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Piaya minuta

Kleine Eekhoornkoekoek

(Vieillot, 1817)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Saurothera merlini

Cubaanse Hagediskoekoek

Orbigny, 1839

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Saurothera vetula

Jamaicaanse Hagediskoekoek

(Linnaeus, 1758)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Saurothera longirostris

Hispaniolahagediskoekoek

(Hermann, 1783)

CUCULIFORMES

Coccyzidae

Saurothera vieilloti

PuertoRicohagediskoekoek

Bonaparte, 1850

CUCULIFORMES

Opisthocomidae

Opisthocomus hoazin

Hoatzin

(Muller, P.L.S., 1776)

CUCULIFORMES

Crotophagidae

Crotophaga major

Grote Ani

Gmelin, 1788

CUCULIFORMES

Crotophagidae

Crotophaga ani

Kleine Ani

Linnaeus, 1758

CUCULIFORMES

Crotophagidae

Crotophaga sulcirostris

Groefsnavelani

Swainson, 1827

CUCULIFORMES

Crotophagidae

Guira guira

Guirakoekoek

(Gmelin, 1788)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Tapera naevia

Gestreepte Koekoek

(Linnaeus, 1766)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Morococcyx erythropygus

Lijsterkoekoek

(Lesson, 1842)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Dromococcyx phasianellus

Fazantkoekoek

(Spix, 1824)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Dromococcyx pavoninus

Pauwkoekoek

Pelzeln, 1870

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Geococcyx californianus

Grote Renkoekoek

(Lesson, 1829)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Geococcyx velox

Kleine Renkoekoek

(Wagner, 1836)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Neomorphus geoffroyi

Roodbuikgrondkoekoek

(Temminck, 1820)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Neomorphus squamiger

Geschubde Grondkoekoek

Todd, 1925

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Neomorphus radiolosus

Gebandeerde Grondkoekoek

Sclater, P.L. & Salvin, 1878

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Neomorphus rufipennis

Roodvleugelgrondkoekoek

(Gray, G.R., 1849)

CUCULIFORMES

Neomorphidae

Neomorphus pucheranii

Roodsnavelgrondkoekoek

(Deville, 1851)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Chalcopsitta atra

Zwarte Lori

(Scopoli, 1786)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Chalcopsitta duivenbodei

Duyvenbode's Lori

(Dubois, 1884)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Chalcopsitta sintillata

Strepemlori

(Temminck, 1835)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Chalcopsitta cardinalis

Kardinaallori

(Gray, G.R., 1849)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eos histrio

Diadeemlori

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eos squamata

Violetneklori

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eos bornea

Rode Lori

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eos reticulata

Blauwgestreepte Lori

(Muller, S., 1841)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eos cyanogenia

Zwartvleugellori

Bonaparte, 1850

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eos semilarvata

Blauwoorlori

Bonaparte, 1850

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pseudeos fuscata

Witruglori

(Blyth, 1858)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus ornatus

Ornaatlori

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus haematodus

Regenbooglori

(Linnaeus, 1771)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus euteles

Geelkoplori

(Temminck, 1835)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus flavoviridis

Geelgroene Lori

Wallace, 1863

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus johnstoniae

Johnstones Lori

Hartert, 1903

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus rubiginosus

Ponapelori

(Bonaparte, 1850)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Trichoglossus chlorolepidotus

Schubbenlori

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psitteuteles versicolor

Veelkleurige Lori

(Lear, 1831)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psitteuteles iris

Irislori

(Temminck, 1835)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psitteuteles goldiei

Viooltjeslori

(Sharpe, 1882)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lorius garrulus

Molukkenlori

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lorius domicella

Vrouwenlori

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lorius lory

Zwartkaplori

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lorius hypoinochrous

Purperbuiklori

Gray, G.R., 1859

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lorius albidinuchus

Witneklori

(Rothschild & Hartert, 1924)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lorius chlorocercus

Geelsnavellori

Gould, 1856

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Phigys solitarius

Gekraagde Lori

(Suckow, 1800)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Vini australis

Blauwkaplori

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Vini kuhlii

Kuhls Lori

(Vigors, 1824)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Vini stepheni

Stephens Lori

(North, 1908)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Vini peruviana

Safierlori

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Vini ultramarina

Hemelsblauwe Lori

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Glossopsitta concinna

Muskusparkiet

(Shaw, 1791)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Glossopsitta pusilla

Dwerglori

(Shaw, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Glossopsitta porphyrocephala

Purperkaplori

(Dietrichsen, 1837)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna palmarum

Palmlori

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna rubrigularis

Roodkinlori

(Sclater, P.L., 1881)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna meeki

Meeks Lori

(Rothschild & Hartert, 1901)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna toxopei

Burulori

(Siebers, 1930)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna multistriata

Honinglori

(Rothschild, 1911)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna wilhelminae

Wilhelmina's Lori

(Meyer, A.B., 1874)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna rubronotata

Roodgevlekte Lori

(Wallace, 1862)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna placentis

Prachtlori

(Temminck, 1835)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna diadema

Nieuwcaledonische Lori

(Verreaux, J. & Des Murs, 1860)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna amabilis

Roodkeellori

(Ramsay, E.P., 1875)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna margarethae

Hertoginnelori

Tristram, 1879

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna pulchella

Zwartstuitlori

Gray, G.R., 1859

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna josefinae

Josephines Lori

(Finsch, 1873)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Charmosyna papou

Papoealori

(Scopoli, 1786)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Oreopsittacus arfaki

Berglori

(Meyer, A.B., 1874)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neopsittacus musschenbroekii

Muschenbroeks Lori

(Schlegel, 1871)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neopsittacus pullicauda

Smaragdlori

Hartert, 1896

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Probosciger aterrimus

Zwarte Kaketoe

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Calyptorhynchus baudinii

Langsnavelraafkaketoe

Lear, 1832

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Calyptorhynchus latirostris

Witoorraafkaketoe

Carnaby, 1948

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Calyptorhynchus funereus

Geelooggraafkaketoe

(Shaw, 1794)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Calyptorhynchus banksii

Roodstaartraafkaketoe

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Calyptorhynchus lathami

Bruine Raafkaketoe

(Temminck, 1807)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Callocephalon fimbriatum

Helmkaketoe

(Grant, J.B., 1803)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua leadbeateri

Inkakaketoe

(Vigors, 1831)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua sulphurea

Kleine Geelkuifkaketoe

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua galerita

Grote Geelkuifkaketoe

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua ophthalmica

Blauwoogkaketoe

Sclater, P.L., 1864

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua moluccensis

Molukkenkaketoe

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua alba

Witte Kaketoe

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua haematuropygia

Filippijnse Kaketoe

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua goffini

Goffins Kaketoe

(Finsch, 1863)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua sanguinea

Naaktoogkaketoe

Gould, 1843

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua pastinator

Oostelijke Langsnavelkaketoe

(Gould, 1841)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua roseicapilla

Roze Kaketoe

(Vieillot, 1817)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua tenuirostris

Langsnavelkaketoe

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Cacatua ducorpsii

Ducorps Kaketoe

Jacquinot & Pucheran, 1853

PSITTACIFORMES

Cacatuidae

Nymphicus hollandicus

Valkparkiet

(Kerr, 1792)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Nestor notabilis

Kea

Gould, 1856

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Nestor productus

Norfolkeilandkaka

(Gould, 1836)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Nestor meridionalis

Kaka

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Micropsitta keiensis

Geelkapspechtpapegaai

(Salvadori, 1876)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Micropsitta geelvinkiana

Biakspechtpapegaai

(Schlegel, 1871)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Micropsitta pusio

Sclaters Spechtpapegaai

(Sclater, P.L., 1866)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Micropsitta meeki

Meeks Spechtpapegaai

Rothschild & Hartert, 1914

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Micropsitta finschii

Finsch' Spechtpapegaai

(Ramsay, E.P., 1881)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Micropsitta bruijnii

Bruijns Spechtpapegaai

(Salvadori, 1875)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyclopsitta gulielmitertii

Oranjeborstvijgpapegaai

(Schlegel, 1866)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyclopsitta diophthalma

Dubbeloogvijgpapegaai

(Hombron & Jacquinot, 1841

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittaculirostris desmarestii

Desmarests Vijgpapegaai

(Desmarest, 1826)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittaculirostris edwardsii

Edwards Vijgpapegaai

(Oustalet, 1885)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittaculirostris salvadorii

Salvadori's Vijgpapegaai

(Oustalet, 1880)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Bolbopsittacus lunulatus

Guaiabero

(Scopoli, 1786)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittinus cyanurus

Blauwrugpapegaai

(Forster, J.R., 1795)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacella brehmii

Bhrems Tijgerparkiet

Schlegel, 1871

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacella picta

Bruinkoptijgerparkiet

Rothschild, 1896

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacella modesta

Kleine Tijgerparkiet

Schlegel, 1871

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacella madaraszi

Madarasz Tijgerparkiet

Meyer, A.B., 1886

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Geoffroyus geoffroyi

Roodwangpapegaai

(Bechstein, 1811)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Geoffroyus simplex

Blauwnekpapegaai

(Meyer, A.B., 1874)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Geoffroyus heteroclitus

Zangpapegaai

(Hombron & Jacquinot, 1841

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus montanus

Bergstaartvlagpapegaai

Ogilvie-Grant, 1895

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus waterstradti

Mindanaovlagstaartpapegaai

Rothschild, 1904

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus platenae

Palawanvlagstaartpapegaai

Blasius, W., 1888

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus luconensis

Groene Vlagstaartpapegaai

Steere, 1890

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus discurus

Blauwkapvlagstaartpapegaai

(Vieillot, 1822)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus verticalis

Suluvlagstaartpapegaai

Sharpe, 1893

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus flavicans

Cassins Vlagstaartpapegaai

Cassin, 1853

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus platurus

Goudrugvlagstaartpapegaai

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prioniturus mada

Buruvlagstaartpapegaai

Hartert, 1900

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Tanygnathus megalorynchos

Dikbekpapegaai

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Tanygnathus lucionensis

Blauwnekpapegaai

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Tanygnathus sumatranus

Mullers Papegaai

(Raffles, 1822)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Tanygnathus gramineus

Zwartteugelpapegaai

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eclectus roratus

Edelpapegaai

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittrichas fulgidus

Borstelkoppapegaai

(Lesson, 1830)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prosopeia splendens

Kandavuparkiet

(Peale, 1848)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prosopeia personata

Maskerparkiet

(Gray, G.R., 1848)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Prosopeia tabuensis

Pompadourparkiet

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Alisterus scapularis

Australische Koningsparkiet

(Lichtenstein, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Alisterus amboinensis

Molukse Koningsparkiet

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Alisterus chloropterus

Groenvleugelkoningsparkiet

(Ramsay, E.P., 1879)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aprosmictus jonquillaceus

Timorese Roodvleugelparkiet

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aprosmictus erythropterus

Roodvleugelparkiet

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Polytelis swainsonii

Barrabandparkiet

(Desmarest, 1826)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Polytelis anthopeplus

Regentparkiet

(Lear, 1831)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Polytelis alexandrae

Prinses van Walesparkiet

Gould, 1863

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Purpureicephalus spurius

Roodkapparkiet

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Platycercus caledonicus

Geelbuikrosella

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Platycercus elegans

Pennantrosella

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Platycercus venustus

Zwartkoprosella

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Platycercus adscitus

Bleekkoprosella

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Platycercus eximius

Prachtrosella

(Shaw, 1792)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Platycercus icterotis

Stanley's Rosella

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Northiella haematogaster

Roodbuikparkiet

(Gould, 1838)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psephotus haematonotus

Roodrugparkiet

(Gould, 1838)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psephotus varius

Regenboogparkiet

Clark, 1910

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psephotus dissimilis

Kapparkiet

Collett, 1898

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psephotus chrysopterygius

Geelschouderparkiet

Gould, 1858

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psephotus pulcherrimus

Paradijsparkiet

(Gould, 1845)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoramphus unicolor

Groene Kakariki

(Lear, 1831)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoramphus cookii

Norfolkkakariki

(Gray, G.R., 1859)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoramphus novaezelandiae

Roodvoorhoofdkakariki

(Sparrman, 1787)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoramphus auriceps

Geelvoorhoofdkakariki

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoramphus zealandicus

Tahitikakariki

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoramphus ulietanus

Raiateakakariki

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eunymphicus cornutus

Hoornkakariki

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Eunymphicus uvaeensis

Uveakakariki

(Layard & Layard,1882)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neopsephotus bourkii

Bourke's Parkiet

(Gould, 1841)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neophema chrysostoma

Blauwvleugelparkiet

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neophema elegans

Prachtparkiet

(Gould, 1837)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neophema petrophila

Rotsparkiet

(Gould, 1841)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neophema chrysogaster

Oranjebuikparkiet

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neophema pulchella

Turkooisparkiet

(Shaw, 1792)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Neophema splendida

Splendidparkiet

(Gould, 1841)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Lathamus discolor

Zwaluwpapegaai

(Shaw, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Melopsittacus undulatus

Grasparkiet

(Shaw, 1805)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pezoporus wallicus

Grondpapegaai

(Kerr, 1792)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pezoporus occidentalis

Nachtpapegaai

(Gould, 1861)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Strigops habroptilus

Kakapo

Gray, G.R., 1845

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Mascarinus mascarinus

Mascarenenpapegaai

(Linnaeus, 1771)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Coracopsis vasa

Grote Vasapapegaai

(Shaw, 1812)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Coracopsis nigra

Kleine Vasapapegaai

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacus erithacus

Grijze Roodstaartpapegaai

Linnaeus, 1758

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus robustus

Kaapse Papegaai

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus gulielmi

Kongopapegaai

(Jardine, 1849)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus senegalus

Bont Boertje

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus crassus

Niam Niampapegaai

(Sharpe, 1884)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus meyeri

Meyers Papegaai

(Cretzschmar, 1827)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus flavifrons

Geelmaskerpapegaai

(Ruppell, 1845)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus rufiventris

Roodbuikpapegaai

(Ruppell, 1845)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus cryptoxanthus

Bruinkoppapegaai

(Peters, W., 1854)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Poicephalus rueppellii

Rüppells Papegaai

(Gray, G.R., 1849)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis canus

Grijskopagapornis

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis pullarius

Roodmaskeragapornis

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis taranta

Zwartvleugelagapornis

(Stanley, 1814)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis swindernianus

Zwartkraagapapornis

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis roseicollis

Perzikkopagapornis

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis fischeri

Fischers Agapornis

Reichenow, 1887

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis personatus

Zwartmaskeragapornis

Reichenow, 1887

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis lilianae

Nyasaägapornis

Shelley, 1894

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Agapornis nigrigenis

Zwartwangagapornis

Sclater,WL, 1906

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus vernalis

Indische Vleermuisparkiet

(Sparrman, 1787)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus beryllinus

Ceylonese Vleermuisparkiet

(Forster, J.R., 1781)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus philippensis

Filippijnse Vleermuisparkiet

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus galgulus

Blauwkroontje

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus stigmatus

Roodkroontje

(Muller, S., 1843)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus amabilis

Molukse Vleermuisparkiet

Wallace, 1862

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus catamene

Sangihevleermuisparkiet

Schlegel, 1871

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus aurantiifrons

Schlegels Vleermuisparkiet

Schlegel, 1871

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus tener

Bismarckvleermuisparkiet

Sclater, P.L., 1877

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus exilis

Groene Vleermuisparkiet

Schlegel, 1866

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus pusillus

Dwergvleermuisparkiet

Gray, G.R., 1859

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Loriculus flosculus

Floresvleermuisparkiet

Wallace, 1864

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula eupatria

Grote Alexanderparkiet

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula wardi

Seychellenparkiet

(Newton, E., 1867)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula krameri

Halsbandparkiet

(Scopoli, 1769)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula echo

Mauritiusparkiet

(Newton & Newton, 1876)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula exsul

Newtons Parkiet

(Newton, A., 1872)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula himalayana

Grijskopparkiet

(Lesson, 1832)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula finschii

Finsch' Parkiet

(Hume, 1874)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula intermedia

Rotschilds Parkiet

(Rothschild, 1895)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula cyanocephala

Pruimekopparkiet

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula roseata

Bloesemkopparkiet

Biswas, 1951

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula columboides

Malabarparkiet

(Vigors, 1830)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula calthropae

Smaragdparkiet

(Blyth, 1849)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula derbiana

Lord Derby's Parkiet

(Fraser, 1852)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula alexandri

Alexanderparkiet

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula caniceps

Blyths Parkiet

(Blyth, 1846)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Psittacula longicauda

Langstaartparkiet

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Anodorhynchus hyacinthinus

Hyacinthara

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Anodorhynchus leari

Lears Ara

Bonaparte, 1856

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Anodorhynchus glaucus

Blauwgrijze Ara

(Vieillot, 1816)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanopsitta spixii

Spix' Ara

(Wagler, 1832)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara ararauna

Blauwgele Ara

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara glaucogularis

Blauwkeelara

Dabbene, 1921

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara militaris

Soldatenara

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara ambigua

Buffons Ara

(Bechstein, 1811)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara gossei

Jamaikaanse Papegaai

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara macao

Geelvleugelara

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara chloropterus

Groenvleugelara

Gray, G.R., 1859

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara tricolor

Cubaanse Ara

Bechstein, 1811

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara rubrogenys

Roodwangara

Lafresnaye, 1847

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara severa

Dwergara

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara manilata

Roodbuikara

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara couloni

Blauwkopara

Sclater, P.L., 1876

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara maracana

Illigers Ara

(Vieillot, 1816)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara auricollis

Geelnekara

Cassin, 1853

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ara nobilis

Roodschouderara

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga acuticaudata

Blauwkoparatinga

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga guarouba

Goudparkiet

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga holochlora

Groene Aratinga

(Sclater, P.L., 1859)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga strenua

Pacifische Aratinga

(Ridgway, 1915)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga wagleri

Waglers Aratinga

(Gray, G.R., 1845)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga mitrata

Roodmaskeraratinga

(Tschudi, 1844)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga erythrogenys

Ecuadoraratinga

(Lesson, 1844)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga finschi

Finsch' Aratinga

(Salvin, 1871)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga leucophthalmus

Witoogaratinga

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga euops

Cubaanse Aratinga

(Wagler, 1832)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga chloroptera

Hispaniolaäratinga

(Souance, 1856)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga solstitialis

Zonparkiet

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga jandaya

Jendayaparkiet

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga auricapilla

Goudkaparatinga

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga weddellii

Weddells Aratinga

(Deville, 1851)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga nana

Aztekenaratinga

(Vigors, 1830)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga canicularis

Ivooraratinga

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga aurea

Goudvoorhoofdparkiet

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga astec

Aztekenaratinga

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga brevipes

Socorroaratinga

(Lawrence, 1871)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga rubritorques

Roodkeelaratinga

(Sclater, 1887)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Barnardius zonarius

Port Lincolnparkiet

(Shaw, 1805)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga pertinax

Maisparkiet

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Aratinga cactorum

Cactusparkiet

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Nandayus nenday

Nandayparkiet

(Vieillot, 1823)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Leptosittaca branickii

Goudpluimparkiet

Berlepsch & Stolzmann, 1894

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Ognorhynchus icterotis

Geeloorparkiet

(Massena & Souance, 1854

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Rhynchopsitta pachyrhyncha

Araparkiet

(Swainson, 1827)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Rhynchopsitta terrisi

Grote Araparkiet

Moore, R.T., 1947

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Conuropsis carolinensis

Carolinaparkiet

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Cyanoliseus patagonus

Holenparkiet

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura cruentata

Blauwkeelparkiet

(Wied-Neuwied, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura devillei

Deville's Parkiet

(Massena & Souance, 1854

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura frontalis

Bruinoorparkiet

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura perlata

Roodbuikparkiet

(Spix, 1824)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura molinae

Groenwangparkiet

(Massena & Souance, 1854

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura picta

Bonte Parkiet

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura leucotis

Witoorparkiet

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura viridicata

Santa Martaparkiet

Todd, 1913

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura egregia

Roodschouderparkiet

(Sclater, P.L., 1881)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura melanura

Zwartstaartparkiet

(Spix, 1824)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura orcesi

El Oroparkiet

Ridgely & Robbins, 1988

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura rupicola

Zwartkopparkiet

(Tschudi, 1844)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura albipectus

Witnekparkiet

Chapman, 1914

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura calliptera

Bruinborstparkiet

(Massena & Souance, 1854)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura hoematotis

Roodoorparkiet

Souance, 1857

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura rhodocephala

Roodkopparkiet

(Sclater, P.L. & Salvin, 1871)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura lepida

Parelparkiet

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pyrrhura hoffmanni

Hoffmanns Parkiet

(Cabanis, 1861)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Enicognathus ferrugineus

Magelhaenparkiet

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Enicognathus leptorhynchus

Langsnavelparkiet

(King, 1831)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Myiopsitta monachus

Monniksparkiet

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Bolborhynchus aymara

Aymaraparkiet

(Orbigny, 1839)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Bolborhynchus aurifrons

Citroenparkiet

(Lesson, 1830)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Bolborhynchus lineola

Katharinaparkiet

(Cassin, 1853)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Bolborhynchus orbygnesius

Andesparkiet

(Souance, 1856)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Bolborhynchus ferrugineifrons

Tolimaparkiet

(Lawrence, 1880)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus cyanopygius

Mexicaanse Muspapegaai

(Souance, 1856)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus passerinus

Groen Muspapegaai

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus xanthopterygius

Spix' Muspapegaai

(Spix, 1824)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus conspicillatus

Gebrilde Muspapegaai

(Lafresnaye, 1848)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus sclateri

Sclaters Muspapegaai

(Gray, G.R., 1859)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus coelestis

Blauwe Muspapegaai

(Lesson, 1847)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Forpus xanthops

Geelwangmuspapegaai

(Salvin, 1895)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris tirica

Tiricaparkiet

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris versicolurus

Witvleugelparkiet

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris chiriri

Chiririparkiet

(Vieillot, 1818)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris pyrrhopterus

Vuurvleugelparkiet

(Latham, 1802)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris jugularis

Toviparkiet

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris cyanoptera

Kobaltvleugelparkiet

(Salvadori, 1891)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris chrysopterus

Oranjevleugelparkiet

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Brotogeris sanctithomae

Tuiparkiet

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Nannopsittaca panychlora

Tepuiparkiet

(Salvin & Godman, 1883)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Nannopsittaca dachilleae

Amazoneparkiet

O'Neill, Munn, & Franke, 1991

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit batavica

Zevenkleurenpapegaai

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit huetii

Roodschouderpapegaai

(Temminck, 1830)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit costaricensis

Costaricapapegaai

(Cory, 1913)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit dilectissima

Roodvleugelpapegaai

(Sclater, P.L. & Salvin, 1871)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit purpurata

Paarsstaartpapegaai

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit melanonotus

Bruinrugpapegaai

(Wied-Neuwied, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit surda

Goudstaartpapegaai

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Touit stictoptera

Bruinschouderpapegaai

(Sclater, P.L., 1862)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionites melanocephala

Zwartkopcaique

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionites leucogaster

Witbuikcaique

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionopsitta pileata

Roodkappapegaai

(Scopoli, 1769)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionopsitta haematotis

Roodoorpapegaai

(Sclater, P.L. & Salvin, 1860)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionopsitta pulchra

Rozewangpapegaai

Berlepsch, 1897

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionopsitta barrabandi

Barrabands Papegaai

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionopsitta pyrilia

Saffraankoppapegaai

(Bonaparte, 1853)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionopsitta caica

Caicapapegaai

(Latham, 1790)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Gypopsitta vulturina

Gierpapegaai

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Hapalopsittaca melanotis

Zwartvleugelpapegaai

(Lafresnaye, 1847)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Hapalopsittaca amazonina

Andespapegaai

(Des Murs, 1845)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Hapalopsittaca fuertesi

Fuerteandespapegaai

(Chapman, 1912)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Hapalopsittaca pyrrhops

Vuuroogandespapegaai

(Salvin, 1876)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Graydidascalus brachyurus

Kortstaartpapegaai

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus menstruus

Zwartoormargrietje

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus sordidus

Roodsnavelmargrietje

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus maximiliani

Maximiliaanmargrietje

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus tumultuosus

Pruimekopmargrietje

(Tschudi, 1844)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus senilis

Witkopmargrietje

(Spix, 1824)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus chalcopterus

Bronsvleugelmargrietje

(Fraser, 1841)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Pionus fuscus

Bruin Margrietje

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona leucocephala

Cubaämazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona collaria

Geelsnavelamazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona ventralis

Hispaniolaämazone

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona albifrons

Witvoorhoofdamazone

(Sparrman, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona xantholora

Geelteugelamazone

(Gray, G.R., 1859)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona agilis

Jamaicaämazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona vittata

Puertoricaanse Amazone

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona tucumana

Groenwangparkiet

(Cabanis, 1885)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona pretrei

Roodbrilamazone

(Temminck, 1830)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona viridigenalis

Groenwangamazone

(Cassin, 1853)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona finschi

Finsch' Amazone

(Sclater, P.L., 1864)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona autumnalis

Geelwangenamazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona dufresniana

Blauwwangamazone

(Shaw, 1812)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona rhodocorytha

Roodkruinamazone

(Salvadori, 1890)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona brasiliensis

Roodstaartamazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona festiva

Blauwbaardamazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona xanthops

Geelbuikamazone

(Spix, 1824)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona barbadensis

Geelvleugelamazone

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona aestiva

Blauwvoorhoofdamazone

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona oratrix

Geelkopamazone

Ridgway, 1887

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona auropalliata

Goudvoorhoofdamazone

(Lesson, 1842)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona ochrocephala

Geelvoorhoofdamazone

(Gmelin, 1788)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona amazonica

Oranjevleugelamazone

(Linnaeus, 1766)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona mercenaria

Schubnekamazone

(Tschudi, 1844)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona kawalli

Kawalls Amazone

Grantsau & Camargo, 1989

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona farinosa

Grote Amazone

(Boddaert, 1783)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona vinacea

Wijnborstamazone

(Kuhl, 1820)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona versicolor

Santa Luciaämazone

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona arausiaca

Roodkeelamazone

(Muller, P.L.S., 1776)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona guildingii

St.Vincent Amazone

(Vigors, 1837)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Amazona imperialis

Keizersamazone

Richmond, 1899

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Deroptyus accipitrinus

Kraagpapegaai

(Linnaeus, 1758)

PSITTACIFORMES

Psittacidae

Triclaria malachitacea

Paarsbuikparkiet

(Spix, 1824)

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides niger

Zwarte Gierzwaluw

(Gmelin, 1789)

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides lemosi

Caucagierzwaluw

Eisenmann & Lehmann, 1963

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides rothschildi

Rothschilds Gierzwaluw

Zimmer, 1945

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides fumigatus

Rookbruine Gierzwaluw

(Streubel, 1848)

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides cherriei

Diadeemgierzwaluw

Ridgway, 1893

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides storeri

Witkingierzwaluw

Navarro et al., 1992

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides cryptus

Witkingierzwaluw

Zimmer, 1945

APODIFORMES

Apodidae

Cypseloides senex

Roetgierzwaluw

(Temminck, 1826)

APODIFORMES

Apodidae

Streptoprocne zonaris

Witkraaggierzwaluw

(Shaw, 1796)

APODIFORMES

Apodidae

Streptoprocne biscutata

Witschildgierzwaluw

(Sclater, P.L., 1865)

APODIFORMES

Apodidae

Streptoprocne phelpsi

Tepuigierzwaluw

APODIFORMES

Apodidae

Streptoprocne rutila

Bruinkraaggierzwaluw

APODIFORMES

Apodidae

Streptoprocne semicollaris

Witnekgierzwaluw

(De Saussure, 1859)

APODIFORMES

Apodidae

Hydrochous gigas

Reuzensalangaan

(Hartert & Butler, 1901)

APODIFORMES

Apodidae

Collocalia esculenta

Witbuikdwergsalangaan

(Linnaeus, 1758)

APODIFORMES

Apodidae

Collocalia linchi

Linchidwergsalangaan

Horsfield & Moore, 1854

APODIFORMES

Apodidae

Collocalia troglodytes

Gray's Dwergsalangaan

Gray, G.R., 1845

APODIFORMES

Apodidae

Collocalia marginata

Salvadori's Dwergsalangaan

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus amelis

Filippijnse Salangaan

(Oberholser, 1906)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus bartschi

Marianensalangaan

(Mearns, 1909)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus brevirostris

Himalajasalangaan

(Horsfield, 1840)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus chillagoensis

Chillagoesalangaan

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus elaphrus

Seychellensalangaan

(Oberholser, 1906)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus francicus

Mauritiussalangaan

(Gmelin, 1789)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus fuciphagus

Eetbaarnestsalangaan

(Thunberg, 1812)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus germanus

Oustalets Salangaan

(Oustalet, 1876)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus hirundinaceus

Bergsalangaan

(Stresemann, 1914)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus infuscatus

Molukse Salangaan

(Salvadori, 1880)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus inquietus

Carolinensalangaan

(Kittlitz, 1858)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus leucophaeus

Tahitisalangaan

(Peale, 1848)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus maximus

Zwartnestsalangaan]

(Hume, 1878)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus mearnsi

Bruinstuitsalangaan

(Oberholser, 1912)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus nuditarsus

Naaktpootsalangaan

(Salomonsen, 1963)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus ocistus

Markiezensalangaan

(Oberholser, 1906)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus orientalis

Solomon Eilandensalangaan

(Mayr, 1935)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus palawanensis

Palawansalangane

(Stresemann, 1914)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus papuensis

Drieteensalangaan

(Rand, 1941)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus pelewensis

Palausalangane

(Mayr, 1935)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus salanganus

Mosnestsalangaan

(Streubel, 1848)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus sawtelli

Atiusalangaan

(Holyoak, 1974)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus spodiopygius

Witstuitsalangaan

(Peale, 1848)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus terraereginaus

Australische Salangaan

(Ramsay, 1875)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus unicolor

Malabarsalangaan

(Jerdon, 1840)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus vanikorensis

Grijze Salangaan

(Quoy & Gaimard, 1830)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus vulcanorum

Vulkaansalangaan

(Stresemann, 1926)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus whiteheadi

Whiteheads Salangaan

(Ogilvie-Grant, 1895)

APODIFORMES

Apodidae

Aerodramus rogersi

Indochinese Salangaan

(Deignan, 1955)

APODIFORMES

Apodidae

Schoutedenapus myoptilus

Shoagierzwaluw

(Salvadori, 1888)

APODIFORMES

Apodidae

Schoutedenapus schoutedeni

Schoutedens Gierzwaluw

(Prigogine, 1960)

APODIFORMES

Apodidae

Mearnsia picina

Filippijnse Gierzwaluw

(Tweeddale, 1879)

APODIFORMES

Apodidae

Mearnsia novaeguineae

Nieuwguinese Gierzwaluw

(Albertis & Salvadori, 1879)

APODIFORMES

Apodidae

Zoonavena grandidieri

Madagaskargierzwaluw

(Verreaux, J., 1867)

APODIFORMES

Apodidae

Zoonavena thomensis

São Thomégierzwaluw

(Hartert, 1900)

APODIFORMES

Apodidae

Zoonavena sylvatica

Hindoegierzwaluw

(Tickell, 1846)

APODIFORMES

Apodidae

Telacanthura ussheri

Boababgierzwaluw

(Sharpe, 1870)

APODIFORMES

Apodidae

Telacanthura melanopygia

Iturigierzwaluw

(Chapin, 1915)

APODIFORMES

Apodidae

Rhaphidura leucopygialis

Zilverstuitgierzwaluw

(Blyth, 1849)

APODIFORMES

Apodidae

Rhaphidura sabini

Moerasgierzwaluw

(Gray, J.E., 1829)

APODIFORMES

Apodidae

Neafrapus cassini

Cassins Gierzwaluw

(Sclater, P.L., 1863)

APODIFORMES

Apodidae

Neafrapus boehmi

Bohms Gierzwaluw

(Schalow, 1882)

APODIFORMES

Apodidae

Hirundapus caudacutus

Stekelstaartgierzwaluw

(Latham, 1802)

APODIFORMES

Apodidae

Hirundapus cochinchinensis

Witbuikstekelstaartgierzwaluw

(Oustalet, 1878)

APODIFORMES

Apodidae

Hirundapus giganteus

Reuzenstekelstaartgierzwaluw

(Temminck, 1825)

APODIFORMES

Apodidae

Hirundapus celebensis

Zwarte Stekelstaartgierzwaluw

(Sclater, P.L., 1865)

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura spinicauda

Witbandgierzwaluw

(Temminck, 1839)

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura martinica

Martiniquegierzwaluw

(Hermann, 1783)

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura cinereiventris

Grijsstuitgierzwaluw

Sclater, P.L., 1862

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura egregia

Todds Gierzwaluw

Todd, 1916

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura pelagica

Schoorsteengierzwaluw

(Linnaeus, 1758)

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura vauxi

Vaux' Gierzwaluw

(Townsend, J.K., 1839)

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura chapmani

Chapmans Gierzwaluw

Hellmayr, 1907

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura brachyura

Kortstaartgierzwaluw

(Jardine, 1846)

APODIFORMES

Apodidae

Chaetura andrei

Andres Gierzwaluw

Berlepsch & Hartert, 1902

APODIFORMES

Apodidae

Aeronautes saxatalis

Bonte Gierzwaluw

(Woodhouse, 1853)

APODIFORMES

Apodidae

Aeronautes montivagus

Kleine Andesgierzwaluw

(Orbigny & Lafresnaye, 1837)

APODIFORMES

Apodidae

Aeronautes andecolus

Andesgierzwaluw

(Orbigny & Lafresnaye, 1837)

APODIFORMES

Apodidae

Tachornis phoenicobia

Cubaanse Palmgierzwaluw

Gosse, 1847

APODIFORMES

Apodidae

Tachornis furcata

Dwerggierzwaluw

(Sutton, 1928)

APODIFORMES

Apodidae

Tachornis squamata

Braziliaanse Palmgierzwaluw

(Cassin, 1853)

APODIFORMES

Apodidae

Panyptila sanctihieronymi

San Geronimogierzwaluw

Salvin, 1863

APODIFORMES

Apodidae

Panyptila cayennensis

Cayennegierzwaluw

(Gmelin, 1789)

APODIFORMES

Apodidae

Cypsiurus parvus

Afrikaanse Palmgierzwaluw

(Lichtenstein, 1823)

APODIFORMES

Apodidae

Cypsiurus balasiensis

Aziatische Palmgierzwaluw

(Gray, J.E., 1829)

APODIFORMES

Apodidae

Tachymarptis melba

Alpengierzwaluw

(Linnaeus, 1758)

APODIFORMES

Apodidae

Tachymarptis aequatorialis

Geschubde Berggierzwaluw

(von Muller, 1851)

APODIFORMES

Apodidae

Apus alexandri

Kaapverdische Gierzwaluw

Hartert, 1901

APODIFORMES

Apodidae

Apus apus

Gierzwaluw

(Linnaeus, 1758)

APODIFORMES

Apodidae

Apus unicolor

Madeiragierzwaluw

(Jardine, 1830)

APODIFORMES

Apodidae

Apus niansae

Nyanzagierzwaluw

(Reichenow, 1887)

APODIFORMES

Apodidae

Apus pallidus

Vale Gierzwaluw

(Shelley, 1870)

APODIFORMES

Apodidae

Apus sladeniae

Fernando Pogierzwaluw

APODIFORMES

Apodidae

Apus barbatus

Kaapse Gierzwaluw

(Sclater, P.L., 1865)

APODIFORMES

Apodidae

Apus berliozi

Socotragierzwaluw

Ripley, 1965

APODIFORMES

Apodidae

Apus bradfieldi

Damaragierzwaluw

(Roberts, 1926)

APODIFORMES

Apodidae

Apus balstoni

Madagascargierzwaluw

(Bartlett, 1880)

APODIFORMES

Apodidae

Apus pacificus

Siberische Gierzwaluw

(Latham, 1802)

APODIFORMES

Apodidae

Apus acuticauda

Zwartruggierzwaluw

(Jerdon, 1864)

APODIFORMES

Apodidae

Apus affinis

Kleine Huisgierzwaluw

(Gray, J.E., 1830)

APODIFORMES

Apodidae

Apus nipalensis

Huisgierzwaluw

(Hodgson, 1837)

APODIFORMES

Apodidae

Apus horus

Horusgierzwaluw

(Heuglin, 1869)

APODIFORMES

Apodidae

Apus caffer

Kaffergierzwaluw

(Lichtenstein, 1823)

APODIFORMES

Apodidae

Apus batesi

Bates' Gierzwaluw

(Sharpe, 1904)

APODIFORMES

Hemiprocnidae

Hemiprocne coronata

Gekroonde boomgierzwluw

(Tickell, 1833)

APODIFORMES

Hemiprocnidae

Hemiprocne longipennis

Gekuifde Boomgierzwaluw

(Rafinesque, 1802)

APODIFORMES

Hemiprocnidae

Hemiprocne mystacea

Witsnorboomgierzwaluw

(Lesson, 1827)

APODIFORMES

Hemiprocnidae

Hemiprocne comata

Kleine Boomgierzwaluw

(Temminck, 1824)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Glaucis aenea

Bronzen Heremietkolibrie

Lawrence, 1868

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Glaucis hirsuta

Roodborstheremietkolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Threnetes niger

Beroete Baardkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Threnetes ruckeri

Bandstaartbaardkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Threnetes leucurus

Zwartkeelbaardkolibrie

(Linnaeus, 1766)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis yaruqui

Witsnotheremietkolibrie

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis guy

Groen Heremietkolibrie

(Lesson, 1833)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis syrmatophorus

Taankleurige Heremietkolibrie

Gould, 1851

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis superciliosus

Langstaartheremietkolibrie

(Linnaeus, 1766)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis malaris

Langsnavelheremietkolibrie

(Nordmann, 1835)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis mexicanus

Mexicaanse kluizenaartje

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis rupurumii

Rupununikluizenaartje

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis striigularis

Streepjeskeel Kluizenaartje

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis eurynome

Schubkeelheremietkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis adolphi

Boucardkluizenaartje

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis hispidus

Witbaardheremietkolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis anthophilus

Bleke Heremietkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis bourcieri

Priemsnavelheremietkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis koepckeae

Koepcke's Heremietkolibrie

Weske & Terborgh, 1977

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis philippii

Naaldsnavelheremietkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis squalidus

Bruinkeelheremietkolibrie

(Temminck, 1822)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis augusti

Bruinkapkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis pretrei

Brilheremietkolibrie

(Lesson & De Lattre, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis subochraceus

Bruinbuikheremietkolibrie

Todd, 1915

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis nattereri

Natterers Heremietkolibrie

Berlepsch, 1887

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis gounellei

Oranjestuitheremietkolibrie

Boucard, 1891

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis ruber

Rode Heremietkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis stuarti

Wenkbrauwheremietkolibrie

Hartert, 1897

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis griseogularis

Grijskinheremietkolibrie

Gould, 1851

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis longuemareus

Kleine Heremietkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaethornis idaliae

Dwergheremietkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1856)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eutoxeres aquila

Haaksnavelkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eutoxeres condamini

Roodstaarthaaksnavelkolibrie

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Androdon aequatorialis

Tandsnavelkolibrie

Gould, 1863

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Ramphodon naevius

Zaagsnavelheremietkolibrie

(Dumont, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Ramphodon dohrnii

Bronsstaartheremietkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1852)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Doryfera johannae

Blauwvoorhoofdlancetkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Doryfera ludovicae

Groenvoorhoofdlancetkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phaeochroa cuvierii

Schubborstkolibrie

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus curvipennis

Wigstaartsabelvleugel

(Deppe, 1830)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus excellens

Langstaartsabelvleugel

(Wetmore, 1941)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus largipennis

Grijsborstsabelvleugel

(Boddaert, 1783)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus rufus

Rode Sabelvleugel

Lesson, 1840

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus hyperythrus

Roodborstsabelvleugel

Cabanis, 1848

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus duidae

Tepuisabelvleugel

Chapman, 1929

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus hemileucurus

Violette Sabelvleugel

(Deppe, 1830)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus ensipennis

Witstaartsabelvleugel

(Swainson, 1822)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus falcatus

Blauwbuiksabelvleugel

(Swainson, 1821)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus phainopeplus

Santa Martasabelvleugel

Salvin & Godman, 1879

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Campylopterus villaviscensio

Naposabelvleugel

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eupetomena macroura

Zwaluwstaartkolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Florisuga mellivora

Witnekkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Melanotrochilus fuscus

Rouwkolibrie

(Vieillot, 1817)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Colibri delphinae

Bruine Violetoorkolibrie

(Lesson, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Colibri thalassinus

Groen Violetoorkolibrie

(Swainson, 1827)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Colibri coruscans

Goulds Violetoorkolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Colibri serrirostris

Witbuikvioletoorkolibrie

(Vieillot, 1816)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax viridigula

Groenkeelmango

(Boddaert, 1783)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax prevostii

Groenborstmango

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax veraguensis

Veraguamango

Reichenbach, 1855

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax nigricollis

Zwartkeelmango

(Vieillot, 1817)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax mango

Jamaicaanse Mango

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax dominicus

Dominicaanse Mango

(Linnaeus, 1766)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthracothorax viridis

Groene Mango

(Audebert & Vieillot, 1801)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Avocettula recurvirostris

Vuurstaartkluutkolibrie

(Swainson, 1822)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eulampis jugularis

Granaatkolibrie

(Linnaeus, 1766)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eulampis holosericeus

Groenkeelkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chrysolampis mosquitus

Muskietkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Orthorhyncus cristatus

Antilliaanse Kuifkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Klais guimeti

Paarskopkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Abeillia abeillei

Smaragdkeelkolibrie

(Lesson & De Lattre, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Stephanoxis lalandi

Zwartborstkoketkolibrie

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis ornatus

Gekuifde Koketkolibrie

(Boddaert, 1783)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis gouldii

Goulds Koketkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis magnificus

Gekraagde Koketkolibrie

(Vieillot, 1817)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis brachylopha

Kortkuifkoketkolibrie

Moore,RT, 1949

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis delattrei

Vuurkuifkoketkolibrie

(Lesson, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis stictolophus

Roodkuifkoketkolibrie

Salvin & Elliot, 1873

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis chalybeus

Gepluimde Koketkolibrie

(Vieillot, 1823)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis pavoninus

Pauwkoketkolibrie

Salvin & Godman, 1882

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis helenae

Zwartkuifkoketkolibrie

(De Lattre, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lophornis adorabilis

Witkuifkoketkolibrie

Salvin, 1870

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Popelairia popelairii

Gekuifde Draadkolibrie

(Du Bus de Gisignies, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Popelairia langsdorffi

Zwartbuikdraadkolibrie

(Temminck, 1821)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Popelairia letitiae

Koperen Draadkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1852)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Popelairia conversii

Groene Draadkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Discosura longicauda

Vlagstaartkolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorestes notatus

Blauwkeelsaffierkolibrie

(Reich,GC, 1793)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon canivetii

Vorkstaartsmaragdkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon forficatus

Cozumelsmaragdkolibrie

Ridgway, 1885

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon melanorhynchus

West Andessmaragdkolibrie

Gould, 1860

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon olivaresi

Olivares' Smaragdkolibrie

Stiles,FG, 1996

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon salvini

Salvins smaragdkolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon assimilis

Tuinsmaragdkolibrie

Lawrence, 1861

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon mellisugus

Blauwstaartsmaragdkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon aureoventris

Goudbuiksmaragdkolibrie

(Orbigny & Lafresnaye, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon auriceps

Vorkstaartsmaragdkolibrie

(Gould, 1852)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon ricordii

Cubaanse Smaragdkolibrie

(Gervais, 1835)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon bracei

Brace's Smaragdkolibrie

(Lawrence, 1877)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon swainsonii

Swainsons Smaragdkolibrie

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon maugaeus

Puerto Ricosmaragdkolibrie

(Audebert & Vieillot, 1801)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon gibsoni

Roodsnavelsmaragdkolibrie

(Fraser, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon russatus

Koperkleurige Smaragdkolibrie

(Salvin & Godman, 1881)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon stenura

Smalstaartsmaragdkolibrie

(Cabanis & Heine, 1860)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon alice

Groenstaartsmaragdkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1848)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chlorostilbon poortmani

Kortstaartsmaragdkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Cynanthus sordidus

Bruinkopkolibrie

(Gould, 1859)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Cynanthus latirostris

Breedsnavelkolibrie

Swainson, 1827

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Cynanthus doubledayi

Doubleday's Kolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Cyanophaia bicolor

Tweekleurige Kolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania ridgwayi

Mexicaanse Kolibrie

Nelson, 1900

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania hypochlora

Esmeraldbosfeekolibri

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania colombica

Kroonbosnimf

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania fannyi

Groenkroonbosnimf

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania furcata

Vorkstaartbosnimf

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania watertonii

Langstaartbosnimf

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thalurania glaucopis

Violetkapbosnimf

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Panterpe insignis

Irazukolibrie

Cabanis & Heine, 1860

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Damophila julie

Paarsbuikkolibrie

(Bourcier, 1842)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lepidopyga coeruleogularis

Saffierkeelkolibrie

(Gould, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lepidopyga lilliae

Lillikolibrie

Stone, 1918

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lepidopyga goudoti

Goudotkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis xantusii

Cactussaffierkolibrie

(Lawrence, 1860)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis leucotis

Witoorsaffierkolibrie

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis eliciae

Goudstaartsaffierkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis sapphirina

Roodkeelsaffierkolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis cyanus

Witkinsaffierkolibrie

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis pyropygia

Vlamrugsaffierkolibrie

(Salvin & Godman, 1881)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis chrysura

Gouden Saffierkolibrie

(Shaw, 1812)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis grayi

Blauwkopsaffierkolibrie

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylocharis humboldti

Humboldtsaphirkolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chrysuronia oenone

Bronsstaartsaffierkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Goldmania violiceps

Violetkapkolibrie

Nelson, 1911

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Goethalsia bella

Roodwangkolibrie

Nelson, 1912

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Trochilus polytmus

Wimpelstaartkolibrie

Linnaeus, 1758

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Leucochloris albicollis

Witkeelkolibrie

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Polytmus guainumbi

Witstaartgoudkeelkolibrie

(Pallas, 1764)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Polytmus milleri

Tepuigoudkeelkolibrie

(Chapman, 1929)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Polytmus theresiae

Groenstaartgoudkeelkolibrie

(Da Silva Maia, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Leucippus fallax

Bruine Kolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Leucippus baeri

Tumbes Kolibrie

Simon, 1901

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Leucippus taczanowskii

Vlekkeelkolibrie

(Sclater, P.L., 1879)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Leucippus chlorocercus

Olijfvlekkolibrie

(Gould, 1866)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Taphrospilus hypostictus

Druppelkolibrie

(Gould, 1862)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia viridicauda

Groenwitte Amazilia

(Berlepsch, 1883)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia chionogaster

Sneeuwbuikamazilia

(Tschudi, 1845)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia candida

Witbuikamazilia

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia chionopectus

Witborstamazilia

(Gould, 1859)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia versicolor

Regenboogamazilia

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia luciae

Hondurese Amazilia

(Lawrence, 1868)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia fimbriata

Franjeamazilia

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia distans

Tachiraamazilia

Wetmore & Phelps, 1956

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia lactea

Saffieramazilia

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia amabilis

Blauwbuikamazilia

(Gould, 1853)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia decora

Pacifische Blauwbuikamazilia

(Salvin, 1891)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia rosenbergi

Purperborstamazilia

(Boucard, 1895)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia boucardi

Mangroveamazilia

(Mulsant, 1877)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia franciae

Andesamazilia

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia leucogaster

Gmelins Amazilia

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia cyanocephala

Hemelsblauwe Amazilia

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia cyanifrons

Blauwkapamazilia

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia beryllina

Berylamazilia

(Deppe, 1830)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia cyanura

Blauwstaartamazilia

Gould, 1859

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia saucerrottei

Blauwbuikamazilia

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia tobaci

Koperrugamazilia

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia viridigaster

Groenbuikamazilia

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia wagneri

Kaneelflankkolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia edward

Edwards Amazilia

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia rutila

Kaneelkleurige Amazilia

(De Lattre, 1842)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia yucatanensis

Yucatanaamazilia

(Cabot, 1845)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia tzacatl

Roodstaartamazilia

(de la Llave, 1833)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia castaneiventris

Bruinbuikamazilia

Gould, 1856

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia amazilia

Lessons Amazilia

(Lesson, 1828)

Bedankt voor het bezoeken van deze pagina met vogelsoorten 1001 - 2000.

 

 

NATURE WORLDWIDE is the official website of the World Institute for Conservation and Environment, WICE. It is an integrated network of web sites dealing with different topics on nature, nature conservation and natural resources management. Read here why we created Nature Worldwide. Our Methodology explains how we produced our information. Our Web Map helps you find your way in the website and the sitemap has all pages. We made this website out of passion for conservation. We spent our own salaries and free time to gather the information and publish it on these websites, in total valuing hundreds of thousands of dollars of professional time. Nobody pays us to do this. We simply want to contribute to conservation. If you appreciate our work, PLEASE visit our site Adopt A Ranger and see how you can make a difference for conservation most effectively: By paying one day of the salary of a ranger, you will make a difference in conserving the lives of thousands of birds, other critters and entire forests. Check our sitemap. Enjoy!