NATURE WORLDWIDE: BIRDS

WORLD INSTITUTE FOR CONSERVATION & ENVIRONMENT, WICE

VOGELS HERKENNENDV

Hi, my name is Daan Vreugdenhil; I have a PhD in conservation ecology and dedicated my career of 4 decades to conservation, for which I visited more than 80 countries and learned 6 languages. I have always felt that conservation is a passion, not a profession.

As a child, my father would take me on his bicycle into the meadows in Holland, where he taught me to identify birds and plants. I caught frogs, butterflies and lizards as pets. As a teenager, I joined a youth club for nature study; every weekend, my fellow club  members and I we rode our bikes to study in nature reserves. Little wonder, when time came, I studied ecology and natural resources management.

I never got over my love for nature, wild places, forests, deserts and wild animals. I still love hitting the trail, kayaking down a river, the wind in my ears when skiing down a slope or riding my bike. Often people ask me if I don't get tired of traveling. How can one ever get tired of the beauty of the bright colours of Indian Summer (autumn), the thrill of an eagle soaring in the sky, the thunder of Iguaçu Falls, the smell of flowers, a jubilant Sky Lark in the spring, Elephants roaming the plains. My entire life has been dedicated to nature conservation.

This website - the result of 15 years of unpaid work - is my gift to you, so you can follow me in my passion and carry on the flame of conservation. If this website in any way was useful to you, then I invite you to make a donation to the  Adopt A Ranger  Foundation. The Adopt A Ranger Foundation is my latest contribution in my quest to save 10% of our planet as a home for birds, other animals and plants. Help spread the word with your "FB likes", etc.

Vogels herkennen

Voor vogels herkennen en onthouden over de grens is het kennen van de namen in je "moerstaal" belangrijk. Daarom geven we je de soortenlijst van alle soorten van de wereld in het Nederlands. Ik had eindeloos gezocht naar een "officiële" lijst om het Nederlands, maar heb die nooit gevonden. Er waren wat spreadsheets op het internet, maar die waren een zooitje: vol met taalfouten en gramatikaal een rommeltje.

 

Op een gegeven ogenblik heb ik er zelf maar een gemaakt. Er waren ook geen goede lijsten voor Spaans, Duits, Frans en Portugees. voor drie talen waren er ruim 9000 soorten ieder, maar voor het portugees waren er alleen wat lijstjes voor Brazilie, Portugal en Zuidelijk Afrika met gezamelijk ruim 3000 soorten gaven.

 

Met de meeste namen voor Spaans, Duits en Frans, ben ik aan de slag gegaan voor Nederlands, Spaans, Frans en Duits door die af te maken en te corrigeren. Het was namelijk bijna even veel werk om het voor meerdere talen te doen als voor maar één. Nou ja, eigenlijk niet dus, maar ja, ik was er nu eenmaal aan begonnen..... Enfin, om voor de portugees taligen bijna 8000 nieuwe namen te verzinnen was me wat al te gortig. Wie weet staat er nog eens een keer een ijverige Braziliaan of Portugees op die het voor hun taal doet. In ieder geval heeft u een lijst met alle namen in het Nederlands. Hieronder nog een inzet tekstje met de aanpak.

 

Happy birding, ofwel, Kijkers uit de tas en vogelen maar!

Daan Vreugdenhil

 

De namen van alle vogels van de hele wereld in the Nederlands

Opmerkingen over de samenstelling van de  namen van alle vogels van de wereld in het nederlands:

Op de volgende 10 bladzijden vindt u de namen van alle vogels van de hele wereld in het nederlands. Sinds begin 2000 hebben wij de namen van alle vogels in het nederlands bijgehouden. In die dagen circuleerde er een digitale lijst met ruim 9000 namen, dwz ongeveer 95% van de oorspronkelijke Sibley & Monroe lijst. In de loop der jaren is die lijst steeds verder uitgebreid en afhankelijk van de bron worden er nu er zo'n 10 000 tod 13 000 soorten vogels onderkend. De meeste van die soorten zijn  geen nieuw ontdekte soorten, maar soorten die oorspronkelijk ondersoorten werden geacht en later tot het soortenniveau werden verheven.

 

Met een heel scala van criteria en overwegingen is het niet eenvoudig te besluiten wanneer mee te gaan met de beslissing om een bepaalde ondersoort tot het soortenniveau te verheffen. In het World Institute for Conservation and Environment, WICE, zijn wij praktische mensen. Het doet er niet veel toe wat wij vinden, maar waarmee de vogelaar in het veld wordt geconfronteerd. Vogelaars gaan op stap met een vogelgids van een bepaald land en daarin komen ze de lijst van vogels tegen zoals die door de samenstellers van de lijst en de plaatselijke vogelaars wordt onderkend. Meestal is er maar éen gids per land voor de ontwikkelingslanden en het is dus zaak om in ieder geval bij die gidsen aan te sluiten. Wij hebben iedere keer een soort aan de oorspronkelijke lijst toegevoegd indien die in een belangrijke nationale of streek-vogelgids vermeld stond. Daarmee zijn wij op het moment op 10 031 soorten en die lijst breidt zich geleidelijk uit. 

 

Bijgevolg, was de lijst met nederlandse vogel namen verre van kompleet. Aan de hand van aanvullend internet onderzoek en vergelijkingen met namen in het Engels, Duits, Frans en Spaans, heb ik de lijst van namen van alle vogels aangevuld. Dit zijn geen vertalingen maar naamgevingen op basis van de meest voorkomende termen in de reeds bestaande lijst. Daarna heb ik de gehele lijst gramatikaal gehomogeniseerd volgens de meest gebruikte regels in de bestaande lijst. De belangrijksten zijn:

  1. Aanéénschrijven van de vogelnaam, behalve voor wanneer er een bijvoegelijk naamwoord of een persoonsnaam aan voorafgaan. 

  2. Meer-woordige namen hebben voor alle delen hoofdletters. 

  3. De persoonsnaam van een naar een persoon vernoemde vogel wordt gevolgd door een "s" behalve voor namen eindigend op een uitgesproken klinker of een sisklank. In het geval van een klinker volgt een losse "  's ", bv. Raggi's Paradijsvogel; in het geval van een sisklank volgt en " ' ", bv. Finsch' Kortpootlijster. Het consequent doorvoeren van deze spellingsregels heeft tot nogal wat kleine veranderingen geleid. Dit komst omdat veel namen ws. tot stand zijn gekomen door de namen van een veelheid van schrijvers in één lijst op te nemen, waarbij iedere samensteller zij'n/haar eigen criteria gebruikte. Aangezien we met vreemde talen werken kunnen de spellingsregels niet altijd helemaal doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld, volgens de uitspraak zou Wallace gevolgd moeten worden door een " ' ". Maar aangezien het gaat om een Engelse vogelnaam in de tweede naamvoud, waarop in het engels een 's volgt die wordt uitgesproken als "is". In zo'n geval heb ik de vrijheid genomen om Wallace toch te laten volgen door " 's ". 

Ik heb ongetwijfeld nog wat foutjes over het hoofd gezien en zou opmerkingen en correcties graag per email vernemen.

 

Verder hebben wij de lijsten per vogelnaam in: 

De vogellijsten per land kunt u bereiken vanaf deze link 

 

Veel plezier bij het vogelen.

Dr. Ir. Daan Vreugdenhil

 

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia viridifrons

Groenvoorhoofdamazilia

(Elliot, 1871)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Amazilia violiceps

Violetkruinkolibrie

(Gould, 1859)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eupherusa poliocerca

Witstaartkolibrie

Elliot, 1871

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eupherusa eximia

Streepstaartkolibrie

(De Lattre, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eupherusa cyanophrys

Oaxacakolibrie

Rowley, J.S. & Orr, 1964

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eupherusa nigriventris

Zwartbuikkolibrie

Lawrence, 1868

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Elvira chionura

Witstaartsmaragdkolibrie

(Gould, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Elvira cupreiceps

Koperkopsmaragdkolobrie

(Lawrence, 1867)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Microchera albocoronata

Witkruinkolibrie

(Lawrence, 1855)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalybura buffonii

Buffons Pluimkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalybura urochrysia

Bronsstaartpluimkolibrie

Gould, 1861

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aphantochroa cirrochloris

Sombere Kolibrie

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis clemenciae

Blauwkeeljuweelkolibrie

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis amethystinus

Groene Juweelkolibrie

Swainson, 1827

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis calolaema

Purperkeeljuweelkolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis cinereicauda

Grijsstaartjuweelkolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis viridipallens

Groenkeeljuweelkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis sybillae

Groenbuikjuweelkolibrie

(Salvin & Godman, 1892)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis hemileucus

Witbuikjuweelkolibrie

(Salvin, 1865)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lampornis castaneoventris

Roodbuikjuweelkolibrie

(Gould, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lamprolaima rhami

Smukkolibrie

(Lesson, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Adelomyia melanogenys

Zwartoorkolibrie

(Fraser, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Anthocephala floriceps

Bloemkroonkolibrie

(Gould, 1854)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phlogophilus hemileucurus

Ecuadoraanse Eksterstaart

Gould, 1860

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Phlogophilus harterti

Peruaanse Eksterstaart

Berlepsch & Stolzmann, 1901

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Clytolaema rubricauda

Braziliaanse Robijnkolibrie

(Boddaert, 1783)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa imperatrix

Keizerinbriljantkolibrie

(Gould, 1856)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa xanthogonys

Tepuibriljantkolibrie

Salvin & Godman, 1882

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa gularis

Rozekeelbriljantkolibrie

(Gould, 1860)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa branickii

Roodvleugelbriljantkolibrie

(Taczanowski, 1874)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa schreibersii

Zwartkeelbriljantkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa aurescens

Goulds Juweelkolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa rubinoides

Bruinborstbriljantkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa jacula

Groenkruinbriljantkolibrie

Gould, 1850

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliodoxa leadbeateri

Violetborstbriljantkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eugenes fulgens

Rivoli's Kolibrie

(Swainson, 1827)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Hylonympha macrocerca

Bosnimfkolibrie

Gould, 1873

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Sternoclyta cyanopectus

Paarsborstkolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Topaza pyra

Vuurtopaaskolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Topaza pella

Topaaskolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oreotrochilus chimborazo

Ecuadoraanse Bergnimf

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oreotrochilus estella

Estellabergnimf

(Orbigny & Lafresnaye, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oreotrochilus leucopleurus

Witflankbergnimf

Gould, 1847

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oreotrochilus melanogaster

Zwartborstbergnimf

Gould, 1847

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oreotrochilus adela

Wigstaartbergnimf

(Orbigny & Lafresnaye, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Urochroa bougueri

Witstaartbergnimf

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Patagona gigas

Reuzenkolibrie

(Vieillot, 1824)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaeactis cupripennis

Koperglanskolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaeactis castelnaudii

Witpluimglanskolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1848)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaeactis aliciae

Violetrugglanskolibrie

Salvin, 1896

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaeactis pamela

Zwartkruinglanskolibrie

(Orbigny, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lafresnaya lafresnayi

Draadvleugelkolibrie

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Pterophanes cyanopterus

Saffiervleugelkolibrie

(Fraser, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena coeligena

Bronzen Inkakolibrie

(Lesson, 1833)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena wilsoni

Bruine Inkakolibrie

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena prunellei

Zwarte Inkakolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena torquata

Gekraagde Inkakolibrie

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena phalerata

Witstaartinkakolibrie

(Bangs, 1898)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena bonapartei

Goudbuikinkekolibrie

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena helianthea

Blauwe Inkakolibrie

(Lesson, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena lutetiae

Bruinvleugelinkakolibrie

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena violifer

Violetkeelkolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Coeligena iris

Regenbooginkakolibrie

(Gould, 1854)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Ensifera ensifera

Zwaardkolibrie

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Sephanoides sephaniodes

Vuurkroonkolibrie

(Lesson, 1827)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Sephanoides fernandensis

Juan Fernandezkolibrie

(King, 1831)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Boissonneaua flavescens

Bruinstaarthoornkolibrie

(Loddiges, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Boissonneaua matthewsii

Matthews Hoornkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Boissonneaua jardini

Witstaarthoornkolibrie

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus mavors

Oranjekeelzonnekolibrie

Gould, 1848

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus spencei

Meridazonnekolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus amethysticollis

Amethistzonnekolibrie

(Orbigny & Lafresnaye, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus strophianus

Gekraagde Zonnekolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus exortis

Toermalijnzonnekolibrie

(Fraser, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus viola

Violetkeelzonnekolibrie

(Gould, 1853)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus zusii

Zonneengeltje

Graves,GR, 1993

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliangelus regalis

Peruaanse Zonnekolibrie

Fitzpatrick, Willard, & Terborgh, 1979

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis nigrivestis

Zwartborstpluimbroekje

(Bourcier & Mulsant, 1852)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis vestitus

Groen Pluimbroekje

(Lesson, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis godini

Turkoois Pluimbroekje

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis luciani

Saffierpluimbroekje

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis cupreoventris

Koperbuikpluimbroekje

(Fraser, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis mosquera

Goudbuikpluimbroekje

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis glaucopoides

Blauwkruinpluimbroekje

(Orbigny & Lafresnaye, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis mirabilis

Witoorpluimbroekje

Meyer de Schauensee, 1967

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis alinae

Smaragdbuikpluimbroekje

(Bourcier, 1842)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eriocnemis derbyi

Zwartflankpluimbroekje

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Haplophaedia aureliae

Aureliapluimbroekje

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Haplophaedia lugens

Geschubd Pluimbroekje

(Gould, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliactin bilophum

Zonnestraalkolibrie

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Urosticte benjamini

Wittipkolibrie

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Urosticte ruficrissa

Roodbuikwittipkolibrie

Lawrence, 1864

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Ocreatus underwoodii

Vlagstaartpluimbroekje

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lesbia victoriae

Zwartstaartkomeetkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Lesbia nuna

Groenstaartkomeetkolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Sappho sparganura

Sapphokomeetkolibrie

(Shaw, 1812)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Polyonymus caroli

Bronsstaartkomeetkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Ramphomicron microrhynchum

Purperrugdoornsnavel

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Ramphomicron dorsale

Zwartrugdoornsnavel

Salvin & Godman, 1880

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura williami

Williams Glansstaartkolibrie

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura baroni

Violetkeelglansstaartkolibrie

Salvin, 1893

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura odomae

Neblinaglansstaartkolibrie

Graves,GR, 1980

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura theresiae

Koperglansstaartkolibrie

Simon, 1902

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura eupogon

Vuurkeelglansstaartkolibrie

(Cabanis, 1874)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura aeneocauda

Geschubde Glansstaartkolibrie

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura phoebe

Glansstaartkolibrie

(Lesson & De Lattre, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura tyrianthina

Smaragdglansstaartkolibrie

(Loddiges, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Metallura iracunda

Perijaglansstaartkolibrie

Wetmore, 1946

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalcostigma ruficeps

Roodkruindoornsnavel

(Gould, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalcostigma olivaceum

Olijfkleurige Doornsnavel

(Lawrence, 1864)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalcostigma stanleyi

Blauwmanteldoornsnavel

(Bourcier, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalcostigma heteropogon

Bronsstaartdoornsnavel

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chalcostigma herrani

Regenboogdoornsnavel

(De Lattre & Bourcier, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oxypogon guerinii

Helmkolibrie

(Boissonneau, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Opisthoprora euryptera

Wipsnavelkolibrie

(Loddiges, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Taphrolesbia griseiventris

Grijsbuikkomeetkolibrie

(Taczanowski, 1883)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaiocercus kingi

Langstaartnimf

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaiocercus coelestis

Violetstaartnimf

(Gould, 1861)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Aglaiocercus berlepschi

Berlepsch' Langstaartnimf

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Oreonympha nobilis

Bergnimf

Gould, 1869

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Augastes lumachellus

Groenbuikvizierkolibrie

(Lesson, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Augastes scutatus

Blauwbuikvizierkolibrie

(Temminck, 1824)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Augastes geoffroyi

Wigsnavelkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliothryx barroti

Paarskopfeeunkolibrie

(Bourcier, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliothryx aurita

Zwartoorfeeunkolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Loddigesia mirabilis

Vlagkolibrie

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliomaster constantii

Vonkkeelkolibrie

(De Lattre, 1843)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliomaster longirostris

Langsnavelsterkeelkolibrie

(Audebert & Vieillot, 1801)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliomaster squamosus

Gestreepte Sterkeelkolibrie

(Temminck, 1823)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Heliomaster furcifer

Roodvlaksterkeelkolibrie

(Shaw, 1812)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Rhodopis vesper

Atacamakolibrie

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Thaumastura cora

Peruaanse Schaarstaartkolibrie

(Lesson, 1827)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Philodice bryantae

Costaricaanse Boself

(Lawrence, 1867)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Philodice mitchellii

Paarskeelboself

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Doricha enicura

Kleine Schaarstaartkolibrie

(Vieillot, 1818)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Doricha eliza

Mexicaanse Schaarstaartkolibri

(Lesson & De Lattre, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Tilmatura dupontii

Duponts Kolibrie

(Lesson, 1832)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Microstilbon burmeisteri

Fijnstaartboself

(Sclater, P.L., 1887)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Calothorax lucifer

Luciferkolibrie

(Swainson, 1827)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Calothorax pulcher

Prachtkolibrie

Gould, 1859

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Archilochus colubris

Robijnkeelkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Archilochus alexandri

Zwartkinkolibrie

(Bourcier & Mulsant, 1846)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Calypte anna

Anna's Kolibrie

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Calypte costae

Costa's Kolibrie

(Bourcier, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Calliphlox evelynae

Bahamaboself

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Calliphlox amethystina

Amethistboself

(Boddaert, 1783)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Mellisuga helenae

Bijkolibrie

(Lembeye, 1850)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Mellisuga minima

Dwergkolibrie

(Linnaeus, 1758)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Stellula calliope

Calliopekolibrie

(Gould, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Atthis heloisa

Hommelkolibrie

(Lesson & De Lattre, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Atthis ellioti

Eliots Kolibrie

Ridgway, 1878

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Myrtis fanny

Purperkraagkolibrie

(Lesson, 1838)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Eulidia yarrellii

Chileense Boself

(Bourcier, 1847)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Myrmia micrura

Kortstaartboself

(Gould, 1854)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Acestrura mulsant

Witbuikboself

(Bourcier, 1842)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Acestrura bombus

Kleine Boself

(Gould, 1871)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Acestrura heliodor

Zonneboself

(Bourcier, 1840)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Acestrura astreans

Columbiaanse Boself

Bangs, 1899

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Acestrura berlepschi

Esmeralda's Boself

(Simon, 1889)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Chaetocercus jourdanii

jourdans Boself

(Bourcier, 1839)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Selasphorus platycercus

Breedstaartkolibrie

(Swainson, 1827)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Selasphorus rufus

Rosse Kolibrie

(Gmelin, 1788)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Selasphorus sasin

Allens Kolibrie

(Lesson, 1829)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Selasphorus flammula

Vulkaankolibrie

Salvin, 1864

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Selasphorus scintilla

Fonkelende Kolibrie

(Gould, 1851)

TROCHILIFORMES

Trochilidae

Selasphorus ardens

Gloeikeelkolibrie

Salvin, 1870

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco persa

Groene Toerako

(Linnaeus, 1758)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco schuettii

Zwartsnaveltoerako

(Cabanis, 1879)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco schalowi

Schalows Toerako

(Reichenow, 1891)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco fischeri

Fischers Toerako

(Reichenow, 1878)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco livingstonii

Livingstones Toerako

(Gray, G.R., 1864)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco corythaix

Helmtoerako

(Wagler, 1827)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco bannermani

Bannermans Toerako

(Bates, 1923)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco erythrolophus

Roodkuiftoerako

(Vieillot, 1819)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco macrorhynchus

Geelsnaveltoerako

(Fraser, 1839)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco leucotis

Witwangtoerako

(Ruppell, 1835)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco ruspolii

Prins Ruspoli's Toerako

(Salvadori, 1896)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco hartlaubi

Hartlaubs Toerako

(Fischer & Reichenow, 1884)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Tauraco leucolophus

Witkuiftoerako

(Heuglin, 1855)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Musophaga johnstoni

Ruwenzoritoerako

(Sharpe, 1901)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Musophaga porphyreolopha

Glanskuiftoerako

(Vigors, 1831)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Musophaga violacea

Violette Toerako

Isert, 1788

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Musophaga rossae

Lady Ross' Toerako

Gould, 1852

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Corythaixoides concolor

Vale toerako

(Smith, A., 1833)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Corythaixoides leucogaster

Witbuiktoerako

(Ruppell, 1842)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Corythaixoides personatus

Maskerroerako

(Ruppell, 1842)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Crinifer piscator

Grijze Bananeneter

(Boddaert, 1783)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Crinifer zonurus

Bandstaartbananeneter

(Ruppell, 1835)

MUSOPHAGIFORMES

Musophagidae

Corythaeola cristata

Reuzentoerako

(Vieillot, 1816)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto tenebricosa

Zwarte Kerkuil

(Gould, 1845)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto multipunctata

Kleine Zwarte Kerkuil

Mathews, 1912

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto inexspectata

Minahassakerkuil

(Schlegel, 1879)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto nigrobrunnea

Neumanns Kerkuil

Neumann, 1939

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto sororcula

Molukse Kerkuil

(Sclater, P.L., 1883)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto manusi

Manuskerkuil

Rothschild & Hartert, 1914

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto aurantia

Nieuw Britain Kerkuil

(Salvadori, 1881)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto novaehollandiae

Australische Kerkuil

(Stephens, 1826)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto castanops

Tasmanisch Kerkuil

(Gould, 1837)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto rosenbergii

Sulawesikerkuil

(Schlegel, 1866)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto soumagnei

Madagaskargrasuil

(Grandidier,A, 1878)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto alba

Kerkuil

(Scopoli, 1769)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto glaucops

Hispaniolakerkuil

(Kaup, 1852)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto capensis

Kaapse Grasuil

(Smith, A., 1834)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto detorta

Kaapverdische Kerkuil

(Hartert, 1913)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Tyto longimembris

Aziatische Grasuil

(Jerdon, 1839)

STRIGIFORMES

Tytonidae

Phodilus prigoginei

Prigogines Uil

Schouteden, 1952

STRIGIFORMES

Tytonidae

Phodilus badius

Bruine Uil

(Horsfield, 1821)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus sagittatus

Maleisische Dwergooruil

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus rufescens

Rosse Dwergooruil

(Horsfield, 1821)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus icterorhynchus

Zandbruine Dwergooruil

(Shelley, 1873)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus ireneae

Sokokedwergooruil

Ripley, 1966

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus balli

Andamanendwergooruil

(Hume, 1873)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus spilocephalus

Gevlekte dwergooruil

(Blyth, 1846)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus umbra

Mentawidwergooruil

(Richmond, 1903)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus angelinae

Angelinadwergooruil

(Finsch, 1912)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus manadensis

Sulawesidwergooruil

(Quoy & Gaimard, 1830)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus collari

Sangihedwergooruil

Lambert & Rasmussen, 1998

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus longicornis

Luzondwergooruil

(Ogilvie-Grant, 1894)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus mindorensis

Mindorodwergooruil

(Whitehead, 1899)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus mirus

Mindanaodwergooruil

Ripley & Rabor, 1968

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus hartlaubi

Hartlaubs Dwergooruil

(Giebel, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus brucei

Gestreepte Dwergooruil

(Hume, 1872)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus flammeolus

Ponderosadwergooruil

(Kaup, 1853)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus scops

Gestreepte Dwergooruil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus elegans

Ryukyudwergooruil

(Cassin, 1852)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus mantananensis

Mntanandwergooruil

(Sharpe, 1892)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus magicus

Molukse Dwergooruil

(Muller, S., 1841)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus alius

Nicobardwergooruil

Rasmussen, 1998

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus rutilus

Madagaskardwergooruil

(Pucheran, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus moheliensis

Mohelidwergooruil

Lafontaine & Moulaert, 1998

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus pauliani

Comorendwergooruil

Benson, 1960

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus brookii

Radjahdwergooruil

(Sharpe, 1892)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus bakkamoena

Indische Dwergooruil

Pennant, 1769

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus mentawi

Siporadwergooruil

Chasen & Kloss, 1926

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus fuliginosus

Palawandwergooruil

(Sharpe, 1888)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus megalotis

Filippijnse Dwergooruil

(Walden, 1875)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus silvicola

Wallace's Dwergooruil

(Wallace, 1864)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus leucotis

Witwangdwergooruil

(Temminck, 1820)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus kennicottii

Westelijke Schreeuwuil

(Elliot, 1867)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus asio

Schreeuwuil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus trichopsis

Gevlekte Schreeuwuil

(Wagler, 1832)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus choliba

Cholibaschreuwuil

(Vieillot, 1817)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus koepckeae

Maria Koepcke's Schreeuwuil

Hekstra, 1982

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus roboratus

Maranonschreeuwuil

Bangs & Noble, 1918

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus clarkii

Kaalpootschreeuwuil

Kelso, L. & Kelso, E.H., 1935

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus barbarus

Santa Barbaraschreeuwuil

(Sclater, P.L. & Salvin, 1868)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus ingens

Andesschreeuwuil

(Salvin, 1897)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus watsonii

Donkerbruine Schreeuwuil

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus atricapillus

Zwartkapschreeuwuil

(Temminck, 1822)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus vermiculatus

Roodwangschreeuwuil

(Ridgway, 1887)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus sanctaecatarinae

Langoorschreeuwuil

(Salvin, 1897)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus lawrencii

Cubaanse Schreeuwuil

(Sclater, P.L. & Salvin, 1868)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus nudipes

Puertoricaanse Schreeuwuil

(Daudin, 1800)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus podarginus

Palaudwergooruil

(Hartlaub & Finsch, 1872)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus albogularis

Witkeelschreeuwuil

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus alfredi

Floresdwergooruil

(Hartert, 1897)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus beccarii

Biakdwergooruil

(Marshall, 1978)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus capnodes

Anjouandwergooruil

(Louette, 1988)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus cooperi

Mangroveuil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus enganensis

Engganodwergooruil

(Marshall, 1978)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus guatemalae

Guatemalauil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus hoyi

Hoyschreeuwuil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus huberi

Bosschreeuwuil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus insularis

Seychellendwergooruil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus lambi

Oaxacauil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus lempiji

Gekraagde Dwergooruil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus lettia

Halsbanddwergooruil

(Hodgson, 1836)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus pembaensis

Pembadwergooruil

(Pakenham, 1937)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus seductus

Balsasuil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus semitorques

Japanse Dwergooruil

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus senegalensis

Afrikaanse Dwergooruil

(Swainson, 1837)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus sunia

Oosterse Dwergooruil

(Hodgson,1836)

STRIGIFORMES

Strigidae

Otus usta

Zuidelijke Schreeuwuil

STRIGIFORMES

Strigidae

Mimizuku gurneyi

Grote Dwergooruil

(Tweeddale, 1879)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo bubo

Oehoe

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo ascalaphus

Woestijnoehoe

Savigny, 1809

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo bengalensis

Bengaalse Oehoe

(Franklin, 1831)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo virginianus

Amerikaanse Oehoe

(Gmelin, 1788)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo capensis

Kaapse Oehoe

Smith, A., 1834

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo africanus

Afrikaanse Oehoe

(Temminck, 1821)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo poensis

Kleine Oehoe

Fraser, 1853

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo vosseleri

Usambaraoehoe

Reichenow, 1908

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo nipalensis

Bosoehoe

Hodgson, 1836

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo sumatranus

Maleise Oehoe

(Raffles, 1822)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo shelleyi

Shelley's Oehoe

(Sharpe & Ussher, 1872)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo lacteus

Verreaux Oehoe

(Temminck, 1820)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo coromandus

Coromandeloehoe

(Latham, 1790)

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo leucostictus

Akoenoehoe

Hartlaub, 1855

STRIGIFORMES

Strigidae

Bubo philippensis

Filippijnse Oehoe

(Kaup, 1851)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ketupa blakistoni

Blakistons Visuil

(Seebohm, 1884)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ketupa zeylonensis

Bruine Visuil

(Gmelin, 1788)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ketupa flavipes

Geelpootvisuil

(Hodgson, 1836)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ketupa ketupu

Maleise Visuil

(Horsfield, 1821)

STRIGIFORMES

Strigidae

Scotopelia peli

Pels Visuil

(Bonaparte, 1850)

STRIGIFORMES

Strigidae

Scotopelia ussheri

Rosse Visuil

Sharpe, 1871

STRIGIFORMES

Strigidae

Scotopelia bouvieri

Kleine Visuil

Sharpe, 1875

STRIGIFORMES

Strigidae

Nyctea scandiaca

Sneeuwuil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix seloputo

Maleise Bosuil

Horsfield, 1821

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix ocellata

Indische Bosuil

(Lesson, 1839)

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix leptogrammica

Bruine Bosuil

Temminck, 1831

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix aluco

Bosuil

Linnaeus, 1758

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix butleri

Palestijnse Bosuil

(Hume, 1878)

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix occidentalis

Gevlekte Bosuil

(Xantus de Vesey, 1860)

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix varia

Gestreepte Bosuil

Barton, 1799

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix fulvescens

Vale Bosuil

(Sclater, P.L. & Salvin, 1868)

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix hylophila

Braziliaanse Bosuil

Temminck, 1825

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix rufipes

Roodpootbosuil

King, 1827

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix uralensis

Oeraluil

Pallas, 1771

STRIGIFORMES

Strigidae

Strix davidi

Père Davids Bosuil

(Sharpe, 1875)

STRIGIFORMES

Strigidae

Greater Sage-Grouse

Laplanduil

Forster,JR, 1772

STRIGIFORMES

Strigidae

Ciccaba virgata

Bonte Bosuil

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ciccaba nigrolineata

Zwartwitte Bosuil

(Sclater, 1859)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ciccaba huhula

Zwartgestreepte Bosuil

Daudin 1800

STRIGIFORMES

Strigidae

Ciccaba albitarsus

Witbroekbosuil

(Bonaparte, 1850)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ciccaba woodfordii

Afrikaanse Bosuil

(Smith, 1834)

STRIGIFORMES

Strigidae

Jubula lettii

Manenuil

(Buttikofer, 1889)

STRIGIFORMES

Strigidae

Lophostrix cristata

Kuifuil

(Daudin, 1800)

STRIGIFORMES

Strigidae

Pulsatrix perspicillata

Briluil

(Latham, 1790)

STRIGIFORMES

Strigidae

Pulsatrix melanota

Gestreepte Maskeruil

(Tschudi, 1844)

STRIGIFORMES

Strigidae

Pulsatrix koeniswaldiana

Geelmaskeruil

(Bertoni, M. & Bertoni W., 1901)

STRIGIFORMES

Strigidae

Surnia ulula

Sperweruil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium passerinum

Dwerguil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium brodiei

Gekraagde Dwerguil

(Burton, 1836)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium perlatum

Geparelde Dwerguil

(Vieillot, 1817)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium californicum

Noordamerikaanse Dwerguil

Sclater, P.L., 1857

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium gnoma

Noordamerikaanse Dwerguil

Wagler, 1832

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium jardinii

Andesdwerguil

(Bonaparte, 1855)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium bolivianum

Boliviaanse Dwerguil

Konig, 1991

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium hardyi

Hardy's Dwerguil

Vielliard, 1990

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium minutissimum

Kleinste Dwerguil

(Wied-Neuwied, 1830)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium brasilianum

Braziliaanse Dwerguil

(Gmelin, 1788)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium peruanum

Peruaanse Dwerguil

Konig, 1991

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium nanum

Magelhaendwerguil

(King, 1827)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium siju

Cubaanse Dwerguil

(Orbigny, 1839)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium tephronotum

Roodborstdwerguil

Sharpe, 1875

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium sjostedti

Kameroendwerguil

Reichenow, 1893

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium cuculoides

Koekoeksdwerguil

(Vigors, 1831)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium castanopterum

Bruinvleugeldwerguil

(Horsfield, 1821)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium cobanense

Guatemaladwerguil

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium griseiceps

Grijskopdwerguil

Sharpe, 1875

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium hoskinsii

Hoskins Dwerguil

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium nubicola

Nevelbosdwerguil

Robbins & Stiles, 1999

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium radiatum

Jungledwerguil

(Tickell, 1833)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium palmarum

Palmdwerguil

Nelson, 1901

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium parkeri

Parkers Dwerguil

Robbins & Howell, 1995

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium sanchezi

Tamaulipasdwerguil

Lowery & Newman, 1949

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium tucumanum

Tucumandwerguil

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium castanonotum

Ceylonese Dwerguil

(Blyth, 1846)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium capense

Kaapse Dwerguil

(Smith, A., 1834)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium castaneum

Ituridwerguil

Neumann, 1893

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium ngamiense

Ngamidwerguil

(Roberts, 1932)

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium scheffleri

Gebandeerde Dwerguil

Neumann, 1911

STRIGIFORMES

Strigidae

Glaucidium albertinum

Prigogines Dwerguil

Prigogine, 1983

STRIGIFORMES

Strigidae

Xenoglaux loweryi

Snorrebaarduil

O'Neill & Graves, 1977

STRIGIFORMES

Strigidae

Micrathene whitneyi

Cactusuil

(Cooper,JG, 1861)

STRIGIFORMES

Strigidae

Athene noctua

Steenuil

(Scopoli, 1769)

STRIGIFORMES

Strigidae

Athene brama

Brahmaanse Steenuil

(Temminck, 1821)

STRIGIFORMES

Strigidae

Athene blewitti

Bossteenuil

(Hume, 1873)

STRIGIFORMES

Strigidae

Speotyto cunicularia

Holenuil

(Molina, 1782)

STRIGIFORMES

Strigidae

Aegolius funereus

Ruigpootuil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Aegolius acadicus

Zaaguil

(Gmelin, 1788)

STRIGIFORMES

Strigidae

Aegolius harrisii

Harris' Zaaguil

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Strigidae

Aegolius ridgwayi

Ridgway's Zaaguil

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox rufa

Rosse Valkuil

(Gould, 1846)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox strenua

Grote Valkuil

(Gould, 1838)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox connivens

Blafuil

(Latham, 1802)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox rudolfi

Soembavalkuil

Meyer,AB, 1882

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox boobook

Zuidelijke Valkuil

(Latham, 1802)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox novaeseelandiae

Nieuwzeelandse valkuil

(Gmelin, 1788)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox scutulata

Aziatische Valkuil

(Raffles, 1822)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox affinis

Andamanenvalkuil

Beavan, 1867

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox superciliaris

Madagaskarvalkuil

(Vieillot, 1817)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox philippensis

Fillippijnse Valkuil

Bonaparte, 1855

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox ochracea

Geelbuikvalkuil

(Schlegel, 1865)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox ios

Cinnabarvalkuil

Rasmussen, 1999

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox squamipila

Molukse Valkuil

(Bonaparte, 1850)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox theomacha

Bruine Valkuil

(Bonaparte, 1855)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox meeki

Meeks Valkuil

Rothschild & Hartert, 1914

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox natalis

Kerstninoxuil

Lister, 1888

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox punctulata

Gespikkelde Valkuil

(Quoy & Gaimard, 1830)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox variegata

Bismarckvalkuil

(Quoy & Gaimard, 1830)

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox odiosa

New Britainvalkuil

Sclater, P.L., 1877

STRIGIFORMES

Strigidae

Ninox jacquinoti

Solomon Eilandenvalkuil

(Bonaparte, 1850)

STRIGIFORMES

Strigidae

Uroglaux dimorpha

Havikuil

(Salvadori, 1874)

STRIGIFORMES

Strigidae

Sceloglaux albifacies

Lachuil

(Gray, G.R., 1844)

STRIGIFORMES

Strigidae

Pseudoscops grammicus

Jamaicaanse Uil

(Gosse, 1847)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio stygius

Grote Ransuil

(Wagler, 1832)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio otus

Ransuil

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio abyssinicus

Ethiopische Ransuil

(Guerin-Meneville, 1843)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio madagascariensis

Madagaskarransuil

(Smith, A., 1834)

STRIGIFORMES

Strigidae

Pseudoscops clamator

Gestreepte Ransuil

(Vieillot, 1808)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio flammeus

Velduil

(Pontoppidan, 1763)

STRIGIFORMES

Strigidae

Asio capensis

Afrikaanse Velduil

(Smith, A., 1834)

STRIGIFORMES

Strigidae

Nesasio solomonensis

Solomon Eilandenoehoe

(Hartert, 1901)

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles crinifrons

Molukse Dwergnachtzwaluw

(Bonaparte, 1850)

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles insignis

Dwergnachtzwaluw

Salvadori, 1876

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles cristatus

Australische Dwergnachtzwaluw

(Shaw, 1790)

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles savesi

Nieuwcaledonische Dwergnachtzw

Layard, E.L. & Layard, E.L.C., 1881

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles tatei

Caledonische Dwergnachtzwaluw

(Rand, 1941)

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles bennettii

Bennetts Dwergnachtzwaluw

Salvadori & Albertis, 1875

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles wallacii

Wallace's Dwergnachtzwaluw

Gray, G.R., 1859

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles archboldi

Archbolds Dwergnachtzwaluw

Rand, 1941

STRIGIFORMES

Aegothelidae

Aegotheles albertisi

Bergdwergnachtzwaluw

Sclater, P.L., 1874

STRIGIFORMES

Podargidae

Podargus strigoides

Uilnachtzwaluw

(Latham, 1802)

STRIGIFORMES

Podargidae

Podargus papuensis

Reuzenuilnachtzwaluw

Quoy & Gaimard, 1830

STRIGIFORMES

Podargidae

Podargus ocellatus

Gemarmerde Uilnachtzwaluw

Quoy & Gaimard, 1830

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus auritus

Grote Kikkerbek

(Gray, J.E., 1829)

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus harterti

Dulitkikkerbek

Sharpe, 1892

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus septimus

Filippijnse Kikkerbek

Tweeddale, 1877

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus stellatus

Goulds Kikkerbek

(Gould, 1837)

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus moniliger

Ceylonkikkerbek

Blyth, 1849

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus hodgsoni

Hodgsons Kikkerbek

(Gray, G.R., 1859)

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus poliolophus

Sumatraanse Kikkerbek

Hartert, 1892

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus mixtus

Borneose Kikkerbek

Sharpe, 1892

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus affinis

Blyth's Kikkerbek

Blyth, 1847

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus javensis

Javaanse Kikkerbek

(Horsfield, 1821)

STRIGIFORMES

Batrachostomidae

Batrachostomus cornutus

Maleise Kikkerbek

(Temminck, 1822)

STRIGIFORMES

Steatornithidae

Steatornis caripensis

Vetvogel

Humboldt, 1817

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius grandis

Vale Reuzennachtzwaluw

(Gmelin, 1789)

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius aethereus

Wigstaartreuzennachtzwaluw

(Wied-Neuwied, 1820)

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius jamaicensis

Grijze Reuzennachtzwaluw

(Gmelin, 1789)

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius griseus

Reuzennachtzwaluw

(Gmelin, 1789)

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius maculosus

Andesreuzennachtzwaluw

Ridgway, 1912

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius leucopterus

Gevlekte Reuzennachtzwaluw

(Wied-Neuwied, 1821)

STRIGIFORMES

Nyctibiidae

Nyctibius bracteatus

Rosse Reuzennachtzwaluw

Gould, 1846

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus argus

Argusnachtzwaluw

Hartert, 1892

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus mystacalis

Baardnachtzwaluw

(Temminck, 1826)

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus diabolicus

Duivelsnachtzwaluw

Stresemann, 1931

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus papuensis

Papuanachtzwaluw

(Schlegel, 1866)

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus archboldi

Archbolds Nachtzwaluw

(Mayr & Rand, 1935)

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus temminckii

Temmincks Nachtzwaluw

(Gould, 1838)

STRIGIFORMES

Eurostopodidae

Eurostopodus macrotis

Grote Nachtzwaluw

(Vigors, 1831)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Lurocalis semitorquatus

Kortstaart Nachtzwaluw

(Gmelin, 1789)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Lurocalis rufiventris

Roodbuiknachtzwaluw

Taczanowski, 1884

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Chordeiles pusillus

Kleinste Nachtzwaluw

Gould, 1861

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Chordeiles rupestris

Zandkleurige Nachtzwaluw

(Spix, 1825)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Chordeiles vielliardi

Caatinganachtzwaluw

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Chordeiles acutipennis

Texasnachtzwaluw

(Hermann, 1783)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Chordeiles minor

Amerikaanse Nachtzwaluw

(Forster, J.R., 1771)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Chordeiles gundlachii

Antilliaanse Nachtzwaluw

Lawrence, 1857

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Nyctiprogne leucopyga

Staartbandnachtzwaluw

(Spix, 1825)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Podager nacunda

Nacundanachtzwaluw

(Vieillot, 1817)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Nyctidromus albicollis

Pauraquenachtzwaluw

(Gmelin, 1789)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Phalaenoptilus nuttallii

Amerikaanse Nachtzwaluw

(Audubon, 1844)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Siphonorhis americanus

Jamaicaanse Nachtzwaluw

(Linnaeus, 1758)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Siphonorhis brewsteri

Haitinachtzwaluw

(Chapman, 1917)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Nyctiphrynus mcleodii

Mexicaanse Nachtzwaluw

(Brewster, 1888)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Nyctiphrynus yucatanicus

Yucatan Nachzwaluw

(Hartert, 1892)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Nyctiphrynus ocellatus

Gevlekte Nachtzwaluw

(Tschudi, 1844)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Nyctiphrynus rosenbergi

Chocónachtzwaluw

(Hartert, 1895)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus carolinensis

Carolina Nachtzwaluw

Gmelin, 1789

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus rufus

Rosse Nachtzwaluw

Boddaert, 1783

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus cubanensis

Cubaanse Nachtzwaluw

(Lawrence, 1860)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus ekmani

Hispaniolanachtzwaluw

(Lonnberg, 1929)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus salvini

Salvins Nachtzwaluw

Hartert, 1892

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus badius

Yucatannachtzwaluw

(Bangs & Peck, 1908)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus sericocaudatus

Zijdestaartnachtzwaluw

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus solala

Nechisarnachtzwaluw

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus ridgwayi

Ridgway's Nachtzwaluw

(Nelson, 1897)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus vociferus

Zwartkeelnachtzwaluw

Wilson,A, 1812

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus noctitherus

Puertoricaanse nachtzwaluw

(Wetmore, 1919)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus saturatus

Zwarte Nachtzwaluw

(Salvin, 1870)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus longirostris

Vleugelbandnachtzwaluw

Bonaparte, 1825

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus cayennensis

Witstaartnachtzwaluw

Gmelin, 1789

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus candicans

Witvleugelnachtzwaluw

(Pelzeln, 1867)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus maculicaudus

Vlekstaartnachtzwaluw

(Lawrence, 1862)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus parvulus

Kleine Nachtzwaluw

Gould, 1837

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus anthonyi

Ecuadornachtzwaluw

(Chapman, 1923)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus maculosus

Cayennenachtzwaluw

(Todd, 1920)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus nigrescens

Roetnachtzwaluw

Cabanis, 1848

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus whitelyi

Roraimanachtzwaluw

(Salvin, 1885)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus nigriscapularis

Zwartschoudernachtzwaluw

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus hirundinaceus

Spix' Nachtzwaluw

Spix, 1825

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus binotatus

Bootstaartnachtzwaluw

Bonaparte, 1850

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus ruficollis

Moorse Nachtzwaluw

Temminck, 1820

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus indicus

Junglenachtzwaluw

Latham, 1790

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus europaeus

Nachtzwaluw

Linnaeus, 1758

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus fraenatus

Grijsbruine Nachtzwaluw

Salvadori, 1884

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus rufigena

Roodwangnachtzwaluw

Smith, A., 1845

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus aegyptius

Egyptische Nachtzwaluw

Lichtenstein, 1823

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus mahrattensis

Sykes' Nachtzwaluw

Sykes, 1832

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus centralasicus

Vauries' Nachtzwaluw

Vaurie, 1960

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus nubicus

Nubische Nachtzwaluw

Lichtenstein, 1823

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus eximius

Goudgele Nachtzwaluw

Temminck, 1826

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus madagascariensis

Madagaskarnachtzwaluw

Sganzin, 1840

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus macrurus

Horsfields Nachtzwaluw

Horsfield, 1821

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus atripennis

Indische Nachtzwaluw

Jerdon, 1845

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus manillensis

Filippijnse Nachtzwaluw

Walden, 1875

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus celebensis

Sulawesienachtzwaluw

Ogilvie-Grant, 1894

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus donaldsoni

Doornstruiknachtzwaluw

Sharpe, 1895

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus pectoralis

Roesthalsnachtzwaluw

Cuvier, 1816

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus prigoginei

Louette's Nachtzwaluw

Louette, 1990

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus poliocephalus

Ethiopische Nachtzwaluw

Ruppell, 1840

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus asiaticus

Hindoenachtzwaluw

Latham, 1790

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus natalensis

Moerasnachtzwaluw

Smith, A., 1845

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus inornatus

Marmernachtzwaluw

Heuglin, 1869

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus stellatus

Okervleknachtzwaluw

Blundell & Lovat, 1899

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus affinis

Savannenachtzwaluw

Horsfield, 1821

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus tristigma

Rotsnachtzwaluw

Ruppell, 1840

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus concretus

Bonaparte's Nachtzwaluw

Bonaparte, 1850

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus pulchellus

Salvadori's Nachtzwaluw

Salvadori, 1879

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus enarratus

Gekraagde Nachtzwaluw

Gray, G.R., 1871

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus batesi

Bates' Nachtzwaluw

Sharpe, 1906

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus climacurus

Mozambikaanse Nachtzwaluw

Vieillot, 1824

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus clarus

Reichenows Nachtzwaluw

Reichenow, 1892

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Caprimulgus fossii

Gabonnachtzwaluw

Hartlaub, 1857

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Macrodipteryx longipennis

Viervleugelnachtzwaluw

(Shaw, 1796)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Macrodipteryx vexillarius

Wimpelnachtzwaluw

(Gould, 1838)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Hydropsalis climacocerca

Trapstaartnachtzwaluw

(Tschudi, 1844)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Hydropsalis torquata

Spiesstaartnachtzwaluw

(Gmelin, 1789)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Hydropsalis brasiliana

Braziliaanse Spiesstaartnachtzwaluw

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Uropsalis segmentata

Vorkstaartnachtzwaluw

(Cassin, 1849)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Uropsalis lyra

Lierstaartnachtzwaluw

(Bonaparte, 1850)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Macropsalis creagra

Braziliaanse Nachtzwaluw

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Macropsalis forcipata

Braziliaanse Nachtzwaluw

(Nitzsch, 1840)

STRIGIFORMES

Caprimulgidae

Eleothreptus anomalus

Sikkelvleugelnachtzwaluw

(Gould, 1838)

COLUMBIFORMES

Raphidae

Raphus cucullatus

Mauritius Dodo

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Raphidae

Raphus solitarius

Reunion Dodo

(Selys-Longchamps, 1848)

COLUMBIFORMES

Raphidae

Pezophaps solitaria

Rodriguez

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba livia

Rotsduif

Gmelin, 1789

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba rupestris

Klipduif

Pallas, 1811

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba leuconota

Sneeuwduif

Vigors, 1831

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba guinea

Gespikkelde Duif

Linnaeus, 1758

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba albitorques

Witkraagduif

Ruppell, 1837

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba oenas

Holenduif

Linnaeus, 1758

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba oliviae

Somalische Holenduif

Clarke, 1918

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba eversmanni

Oosterse Holenduif

Bonaparte, 1856

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba palumbus

Houtduif

Linnaeus, 1758

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba trocaz

Trocazduif

Heineken, 1829

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba bollii

Bolles Laurierduif

Godman, 1872

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba junoniae

Laurierduif

Hartert, 1916

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba unicincta

Afrikaanse Houttduif

Cassin, 1860

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba sjostedti

Kameroenolijfduif

Reichenow, 1901

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba thomensis

SaoTomeolijfduif

Bocage, 1888

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba arquatrix

Olijfduif

Temminck, 1809

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba pollenii

Comorenolijfduif

Schlegel, 1865

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba hodgsonii

Hodgsons Duif

Vigors, 1832

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba albinucha

Witnekduif

Sassi, 1911

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba pulchricollis

Leigrijze Houtduif

Blyth, 1846

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba elphinstonii

Nilgirihoutduif

(Sykes, 1832)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba torringtoni

Sri Lankahoutduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba punicea

Bleekkapduif

Blyth, 1842

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba argentina

Zilverduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba palumboides

Andamanhoutduif

Hume, 1873

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba janthina

Zwarte Houtduif

Temminck, 1830

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba vitiensis

Witkeelduif

Quoy & Gaimard, 1830

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba leucomela

Witkopduif

Temminck, 1821

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba versicolor

Boninduif

Kittlitz, 1832

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba jouyi

Ryukyuduif

(Stejneger, 1887)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba pallidiceps

Geelpootduif

(Ramsay, E.P., 1877)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba leucocephala

Witkapduif

Linnaeus, 1758

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba speciosa

Geschubde Duif

Gmelin, 1789

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba squamosa

Roodhalsduif

Bonnaterre, 1792

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba corensis

Naaktoogduif

Jacquin, 1784

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba picazuro

Picazuroduif

Temminck, 1813

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba maculosa

Vlekduif

Temminck, 1813

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba fasciata

Bandstaartduif

Say, 1823

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba araucana

Chileense Duif

Lesson, 1827

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba caribaea

Jamaicaduif

Jacquin, 1784

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba cayennensis

Rosse Duif

Bonnaterre, 1792

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba flavirostris

Roodsnavelduif

Wagler, 1831

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba oenops

Salvins Duif

Salvin, 1895

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba inornata

Wijnrode Duif

Vigors, 1827

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba plumbea

Loodgrijze Duif

Vieillot, 1818

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba subvinacea

Purpurduif

(Lawrence, 1868)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba nigrirostris

Kortsnavelduif

Sclater, P.L., 1860

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba goodsoni

Goodsons Duif

Hartert, 1902

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba iriditorques

Bronsnekduif

Cassin, 1856

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba malherbii

São Thomébronsnekduif

Verreaux, J. & Verreaux, E., 1851

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba delegorguei

Delegorgues Duif

Delegorgue, 1847

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columba mayeri

Mauritiusduif

Prevost, 1843

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia turtur

Tortelduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia hypopyrrha

Adamawatortel

(Reichenow, 1910)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia lugens

Rouwtortel

(Ruppell, 1837)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia orientalis

Oosterse Tortel

(Latham, 1790)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia picturata

Madagaskartortel

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia senegalensis

Palmtortel

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia chinensis

Parelhalstortel

(Scopoli, 1786)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia decipiens

Treurtortel

(Hartlaub & Finsch, 1870)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia vinacea

Wijntortel

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia capicola

Kaapse Tortel

(Sundevall, 1857)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia tranquebarica

Rode Tortel

(Hermann, 1804)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia semitorquata

Roodoogtortel

(Ruppell, 1837)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia decaocto

Turkse Tortel

(Frivaldszky, 1838)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia roseogrisea

Isabeltortel

(Sundevall, 1857)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia reichenowi

Witvleugeltortel

(Erlanger, 1901)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Streptopelia bitorquata

Javaanse Tortel

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia unchall

Gestreepte Koekoeksduif

(Wagler, 1827)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia rufipennis

Andamankoekoeksduif

Blyth, 1846

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia tenuirostris

Engganokoekoeksduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia emiliana

Bruine Koekoeksduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia amboinensis

Tortelkoekoeksduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia magna

Grote Koekoeksduif

Wallace, 1864

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia phasianella

Australische Koekoeksduif

(Temminck, 1821)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia ruficeps

Kleine Koekoeksduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia nigrirostris

Kleine Gestreepte Koekoeksduif

Salvadori, 1876

COLUMBIFORMES

Columbidae

Macropygia mackinlayi

Mackinlay's Koekoeksduif

Ramsay, E.P., 1878

COLUMBIFORMES

Columbidae

Reinwardtoena reinwardtii

Reinwardtlangstaartduif

COLUMBIFORMES

Columbidae

Reinwardtoena browni

Browns Langstaartduif

(Sclater, P.L., 1877)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Reinwardtoena crassirostris

Gekuifde Langstaartduif

(Gould, 1856)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turacoena manadensis

Witmaskerduif

(Quoy & Gaimard, 1830)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turacoena modesta

Timorese Zwarte Duif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turtur abyssinicus

Zwartsnavelduif

(Sharpe, 1902)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turtur chalcospilos

Smaragdvlekduif

(Wagler, 1827)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turtur afer

Staalvlekduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turtur tympanistria

Tamboerijnduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Turtur brehmeri

Brehmers Duif

(Hartlaub, 1865)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Oena capensis

Maskerduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Chalcophaps indica

Smaragdduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Chalcophaps stephani

Stephans Smaragdduif

Pucheran, 1853

COLUMBIFORMES

Columbidae

Henicophaps albifrons

Zwarte Bronsvleugelduif

Gray, G.R., 1862

COLUMBIFORMES

Columbidae

Henicophaps foersteri

New Britainbronsvleugelduif

Rothschild & Hartert, 1906

COLUMBIFORMES

Columbidae

Phaps chalcoptera

Bronsvleugelduif

(Latham, 1790)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Phaps elegans

Struikbronsvleugelduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Phaps histrionica

Harlekijnduif

(Gould, 1841)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geophaps lophotes

Spitskuifduif

(Temminck, 1822)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geophaps plumifera

Spinifexduif

Gould, 1842

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geophaps smithii

Naaktoogkwartelduif

(Jardine & Selby, 1830)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geophaps scripta

Bonte Kwartelduif

(Temminck, 1821)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Petrophassa albipennis

Witvleugelkwartelduif

Gould, 1841

COLUMBIFORMES

Columbidae

Petrophassa rufipennis

Roodvleugelkwartelduif

Collett, 1898

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geopelia cuneata

Diamandduif

(Latham, 1802)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geopelia striata

Zebraduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geopelia maugeus

Temmincks Zebraduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geopelia placida

Gouls Zebraduif

Gould, 1844

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geopelia humeralis

Roodnekzebraduif

(Temminck, 1821)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leucosarcia melanoleuca

Wongaduif

(Latham, 1802)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ectopistes migratorius

Trekduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida macroura

Treurduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida meloda

Peruduif

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida graysoni

Socorrotreurduif

(Lawrence, 1871)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida auriculata

Geoorde Treurduif

(Des Murs, 1847)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida aurita

Antilliaanse Treurduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida asiatica

Witvleugeltreurduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Zenaida galapagoensis

Galapagostreurduif

Gould, 1839

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina inca

Inkaduif

(Lesson, 1847)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina squammata

Zuidamerikaanse Inkaduif

(Lesson, 1831)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina passerina

Musduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina minuta

Dwergduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina talpacoti

Steenduif

(Temminck, 1810)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina buckleyi

Buckley's Duif

(Sclater & Salvin, 1877)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina picui

Picuiduif

(Temminck, 1813)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina cruziana

Peruaanse Steenduif

(Prevost, 1842)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Columbina cyanopis

Blauwoogsteenduif

(Pelzeln, 1870)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Claravis pretiosa

Blauwe Grondduif

(Ferrari-Perez, 1886)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Claravis mondetoura

Purperborstgrondduif

(Bonaparte, 1856)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Claravis godefrida

Purperband Grondduif

(Temminck, 1811)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Metriopelia ceciliae

Naaktoogpunaduif

(Lesson, 1845)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Metriopelia morenoi

Moreno's Punaduif

(Sharpe, 1902)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Metriopelia melanoptera

Grote Punaduif

(Molina, 1782)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Metriopelia aymara

Bronsvleugelpunaduif

(Prevost, 1840)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Uropelia campestris

Camposduif

(Spix, 1825)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila verreauxi

Verreaux Duif

(Bonaparte, 1855)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila megalura

Witwangduif

(Sclater & Salvin, 1879)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila plumbeiceps

Grijskopduif

(Sclater & Salvin, 1868)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila battyi

Bruinrugduif

(Rothschild, 1901)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila wellsi

Grenadaduif

(Lawrence, 1884)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila rufaxilla

Grijskruinduif

(Richard & Bernard, 1792)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila jamaicensis

Witbuikduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila pallida

Vale Duif

(Berlepsch & Taczanowski, 1884)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila cassini

Cassins Duif

(Lawrence, 1867)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila ochraceiventris

Geelbuikduif

Chapman, 1914

COLUMBIFORMES

Columbidae

Leptotila conoveri

Tolimaduif

Bond & Meyer de Schauensee, 1943

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon lawrencii

Lawrence's Kwartelduif

Salvin, 1874

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon costaricensis

Costa Ricakwartelduif

Lawrence, 1868

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon saphirina

Saffierkwartelduif

Bonaparte, 1855

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon caniceps

Grijskopkwartelduif

(Gundlach, 1852)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon carrikeri

Carrikers Kwartelduif

Wetmore, 1941

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon versicolor

Kuifkwartelduif

(Lafresnaye, 1846)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon veraguensis

Veraguakwartelduif

Lawrence, 1867

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon albifacies

Witgezichtduif

Sclater, P.L., 1858

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon chiriquensis

Chiriquiduif

Sclater, P.L., 1856

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon goldmani

Goldmans Kwartelduif

Nelson, 1912

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon linearis

Bruine Kwartelduif

(Prevost, 1843)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon frenata

Teugelkwartelduif

(Tschudi, 1843)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon chrysia

Cubaanse Kwartelduif

Bonaparte, 1855

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon mystacea

Grote Kwartelduif

(Temminck, 1811)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon violacea

Bisschopskwartelduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Geotrygon montana

Bergkwartelduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Starnoenas cyanocephala

Blauwkopkwartelduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Caloenas nicobarica

Manenduif

(Linnaeus, 1758)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba luzonica

Dolksteekduif

(Scopoli, 1786)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba platenae

Mindorodolksteekduif

(Salvadori, 1891)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba keayi

Negrosdolksteekduif

(Clarke, 1900)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba criniger

Barletts Dolksteekduif

(Pucheran, 1853)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba menagei

Tawitawidolksteekduif

(Bourns & Worcester, 1894)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba rufigula

Geelhartparadijsduif

(Pucheran, 1853)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba tristigmata

Sulawesipatrijsduif

(Bonaparte, 1855)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba jobiensis

Witborstpatrijsduif

(Meyer,AB, 1875)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba kubaryi

Carolinenpatrijsduif

(Finsch, 1880)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba erythroptera

Tahitiaanse Patrijsduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba xanthonura

Marianenpatrijsduif

(Temminck, 1823)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba stairi

Stairs Patrijsduif

(Gray, G.R., 1856)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba sanctaecrucis

Santa Cruzpatrijsduif

Mayr, 1935

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba ferruginea

Tannapatrijsduif

(Forster, J.R., 1844)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba salamonis

Diksnavelpatrijstortel

(Ramsay, E.P., 1882)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba rubescens

Markeizenpatrijsduif

(Vieillot, 1818)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba beccarii

Beckari's Patrijsduif

(Salvadori, 1876)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba canifrons

Palaupatrijsduif

(Hartlaub & Finsch, 1872)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gallicolumba hoedtii

Hoedts Patrijsduif

(Schlegel, 1871)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Trugon terrestris

Grijze Grondduif

Gray, G.R., 1849

COLUMBIFORMES

Columbidae

Microgoura meeki

Solomon Eilandenkroonduif

Rothschild, 1904

COLUMBIFORMES

Columbidae

Otidiphaps nobilis

Fazantduif

Gould, 1870

COLUMBIFORMES

Columbidae

Phapitreron leucotis

Kleine Bruine Vruchtduif

(Temminck, 1823)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Phapitreron amethystina

Grote Bruine Vruchtduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Phapitreron cinereiceps

Donkergeoorde Vruchtduif

(Bourns & Worcester, 1894)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron fulvicollis

Waglers Papegaaiduif

(Wagler, 1827)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron olax

Kleine Papegaaiduif

(Temminck, 1823)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron vernans

Maleise Papegaaiduif

(Linnaeus, 1771)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron bicincta

Oranjeborstpapegaaiduif

(Jerdon, 1840)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron pompadora

Pompadourpapegaaiduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron curvirostra

Dikbekpapegaaiduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron griseicauda

Bonaparte's Papegaaiduif

Wallace, 1863

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron floris

Florespapegaaiduif

Wallace, 1864

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron teysmannii

Soembapapegaaiduif

Schlegel, 1879

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron psittacea

Timorpapegaaiduif

(Temminck, 1808)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron capellei

Grote Papegaaiduif

(Temminck, 1822)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron phoenicoptera

Geelpootpapegaaiduif

(Latham, 1790)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron waalia

Waaliaduif

(Meyer,FAA, 1793)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron calva

Afrikaanse Papegaaiduif

(Temminck, 1808)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron sanctithomae

Sao Tomepapegaaiduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron pembaensis

Pembapapegaaiduif

Pakenham, 1940

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron australis

Madagascarpapegaaiduif

(Linnaeus, 1771)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron apicauda

Spitsstaartpapegaaiduif

Blyth, 1846

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron oxyura

Sumatraanse Papegaaiduif

(Temminck, 1823)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron seimundi

Seimunds Papegaaiduif

(Robinson, 1910)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron sphenura

Wigstaartpapegaaiduif

(Vigors, 1832)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron sieboldii

Japanse Papegaaiduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Treron formosae

Formosapapegaaiduif

Swinhoe, 1863

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus porphyreus

Roodhalsjufferduif

(Temminck, 1822)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus cinctus

Gordeljufferduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus dohertyi

Roodnekjufferduif

(Rothschild, 1896)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus alligator

Alligatorjufferduif

(Collett, 1898)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus marchei

Marche's Jufferduif

(Oustalet, 1880)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus merrilli

Merrills Jufferduif

(McGregor, 1916)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus occipitalis

Geelborstjufferduif

Gray, G.R., 1844

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus fischeri

Fischers Jufferduif

Bruggemann, 1876

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus jambu

Jambujufferduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus leclancheri

Leclanchers Jufferduif

(Bonaparte, 1855)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus subgularis

Zwartkinjufferduif

(Meyer & Wiglesworth, 1896)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus bernsteinii

Prachtjufferduif

(Schlegel, 1863)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus magnificus

Wompoejufferduif

(Temminck, 1821)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus perlatus

Pareljufferduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus ornatus

Schlegels Jufferduif

(Schlegel, 1871)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus tannensis

Vanuatujufferduif

(Latham, 1790)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus aurantiifrons

Goudvoorhoofdjufferduif

Gray, G.R., 1858

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus wallacii

Wallace's jufferduif

Gray, G.R., 1858

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus superbus

Kleine Prachtjufferduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus perousii

Regenboogjufferduif

Peale, 1848

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus monacha

Halmaherajufferduif

(Temminck, 1824)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus coronulatus

Lilakapjufferduif

Gray, G.R., 1858

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus pulchellus

Temmincks Jufferduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus regina

Swainsons Jufferduif

Swainson, 1825

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus roseicapilla

Marianenjufferduif

(Lesson, 1831)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus greyii

Grey's Jufferduif

Bonaparte, 1857

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus richardsii

Richards Jufferduif

(Ramsay, E.P., 1882)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus porphyraceus

Purperkapjufferduif

(Temminck, 1821)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus pelewensis

Palaujufferduif

Hartlaub & Finsch, 1868

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus rarotongensis

Rarotongajufferduif

Hartlaub & Finsch, 1871

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus huttoni

Rapajufferduif

Finsch, 1874

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus purpuratus

Tahitiaanse Jufferduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus coralensis

Atolljufferduif

Peale, 1848

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus chalcurus

Makateajufferduif

Gray, G.R., 1860

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus insularis

Henderson Eilandjufferduif

(North, 1908)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus mercierii

Roosbaardjufferduif

(Des Murs & Prevost, 1849

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus dupetithouarsii

Witkapjufferduif

(Neboux, 1840)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus rivoli

Witbefkufferduif

(Prevost, 1843)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus solomonensis

Geelbefjufferduif

Gray, G.R., 1870

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus viridis

Roodbefjufferduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus eugeniae

Witkopjufferduif

(Gould, 1856)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus hyogastra

Grijskopjufferduif

(Temminck, 1824)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus granulifrons

Obijufferduif

Hartert, 1898

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus iozonus

Oranjebuikjufferduif

Gray, G.R., 1858

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus insolitus

Knobbeljufferduif

(Schlegel, 1863)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus naina

Dwergjufferduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus melanospila

Zwartnekjufferduif

(Salvadori, 1875)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus arcanus

Ripley's Jufferduif

Ripley & Rabor, 1955

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus victor

Oranje Jufferduif

(Gould, 1872)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus luteovirens

Gele Jufferduif

(Hombron & Jacquinot, 1841)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ptilinopus layardi

Geelkopjufferduif

(Elliot, 1878)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Drepanoptila holosericea

Zijden Jufferduif

(Temminck, 1809)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Alectroenas madagascariensis

Madagaskar Blauwe Duif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Alectroenas sganzini

Comoren Blauwe Duif

(Bonaparte, 1854)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Alectroenas nitidissima

Mauritius Blauwe Duif

(Scopoli, 1786)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Alectroenas pulcherrima

Seychellen Blauwe Duif

(Scopoli, 1786)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Aplopelia larvata

Kaneeltortel

Temminck, 1809

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula poliocephala

Filippijnse Muskaatduif

(Gray, G.R., 1844)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula forsteni

Celebesmuskaatduif

(Bonaparte, 1854)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula mindorensis

Mindoromuskaatduif

(Whitehead, 1896)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula radiata

Kleine Muskaatduif

(Quoy & Gaimard, 1830)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula carola

Hoefijzermuskaatduif

(Bonaparte, 1854)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula aenea

Groene Muskaatduif

(Linnaeus, 1766)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula perspicillata

Brilmuskaatduif

(Temminck, 1824)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula concinna

Grijze Muskaatduif

(Wallace, 1865)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula pacifica

Pacifische Muskaatduif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula oceanica

Micronesische Muskaatduif

(Lesson & Garnot, 1826)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula aurorae

Tahitiaanse Muskaatduif

(Peale, 1848)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula galeata

Markiezenmuskaatduif

(Bonaparte, 1855)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula rubricera

Roodknobbelmuskaatduif

(Bonaparte, 1854)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula myristicivora

Zwartknobbelmuskaatduif

(Scopoli, 1786)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula pistrinaria

Koningmuskaatduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula whartoni

Whartons Muskaatduif

(Sharpe, 1887)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula rosacea

Roze Muskaatduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula pickeringii

Pickerings Muskaatduif

(Cassin, 1854)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula basilica

Molukse Muskaatduif

Bonaparte, 1854

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula rufigaster

Rode Muskaatduif

(Quoy & Gaimard, 1830)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula finschii

Finsch' Muskaatduif

(Ramsay, E.P., 1882)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula chalconota

Bronsrugmuskaatduif

(Salvadori, 1874)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula latrans

Peale's Muskaatduif

(Peale, 1848)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula brenchleyi

Brenchley's Muskaatduif

(Gray, G.R., 1870)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula bakeri

Bakers Muskaatduif

(Kinnear, 1928)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula goliath

Reuzenmuskaatduif

(Gray, G.R., 1859)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula pinon

Pinonmuskaatduif

(Quoy & Gaimard, 1824)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula melanochroa

Zwarte Muskaatduif

(Sclater, P.L., 1878)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula mullerii

Zwartkraagmuskaatduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula zoeae

Halsbandmuskaatduif

(Lesson, 1826)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula badia

Indische Muskaatduif

(Raffles, 1822)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula lacernulata

Javaanse Muskaatduif

(Temminck, 1822)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula cineracea

Timorese Muskaatduif

(Temminck, 1835)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula bicolor

Bonte Muskaatduif

(Scopoli, 1786)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula luctuosa

Celebesmuskaatduif

(Temminck, 1824)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula spilorrhoa

Australische Muskaatduif

(Gray, G.R., 1858)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula constans

Kimberleymuskaatduif

Bruce, 1989

COLUMBIFORMES

Columbidae

Ducula subflavescens

Gele Muskaatduif

(Finsch, 1886)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Lopholaimus antarcticus

Knoedelduif

(Shaw, 1794)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Hemiphaga novaeseelandiae

Nieuwzeelandse Duif

(Gmelin, 1789)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Cryptophaps poecilorrhoa

Notenduif

(Bruggemann, 1876)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gymnophaps albertisii

Nieuwguinese Bergduif

Salvadori, 1874

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gymnophaps mada

Molukse Bergduif

(Hartert, 1899)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Gymnophaps solomonensis

Solomon Eilandenbergduif

Mayr, 1931

COLUMBIFORMES

Columbidae

Goura cristata

Kroonduif

(Pallas, 1764)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Goura victoria

Waaierduif

(Fraser, 1844)

COLUMBIFORMES

Columbidae

Goura scheepmakeri

Scheepmakers Kroonduif

Finsch, 1876

COLUMBIFORMES

Columbidae

Didunculus strigirostris

Tandduif

(Jardine, 1845)

GRUIFORMES

Eurypygidae

Eurypyga helias

Zonneral

(Pallas, 1781)

GRUIFORMES

Otididae

Tetrax tetrax

Kleine Trap

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Otididae

Otis tarda

Grote Trap

Linnaeus, 1758

GRUIFORMES

Otididae

Neotis denhami

Denhams Trap

(Children, 1826)

GRUIFORMES

Otididae

Neotis ludwigii

Ludwigs Trap

(Ruppell, 1837)

GRUIFORMES

Otididae

Neotis nuba

Nubische Trap

(Cretzschmar, 1826)

GRUIFORMES

Otididae

Neotis heuglinii

Heuglins Trap

(Hartlaub, 1859)

GRUIFORMES

Otididae

Ardeotis arabs

Arabische Trap

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Otididae

Ardeotis kori

Koritrap

(Burchell, 1822)

GRUIFORMES

Otididae

Ardeotis nigriceps

Indische Trap

(Vigors, 1831)

GRUIFORMES

Otididae

Ardeotis australis

Australische Trap

(Gray, J.E., 1829)

GRUIFORMES

Otididae

Chlamydotis undulata

Kraagtrap

(Jacquin, 1784)

GRUIFORMES

Otididae

Chlamydotis macqueenii

Oostelijke Kraagtrap

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis savilei

Sahelkuiftrap

(Lynes, 1920)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis gindiana

Ethiopische Kuiftrap

Oustalet, 1881

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis ruficrista

Zuidafrikaanse Kuiftrap

(Smith, A., 1836)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis afraoides

Botswanatrap

(Smith, A., 1831)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis barrowii

Witbuiktrap

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis afra

Zwarte Trap

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis rueppellii

Ruppells Trap

(Wahlberg, 1856)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis vigorsii

Zwartkintrap

(Smith, A., 1831)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis humilis

Somalische Trap

(Blyth, 1856)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis senegalensis

Senegaltrap

(Vieillot, 1820)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis caerulescens

Blauwe Trap

(Vieillot, 1820)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis melanogaster

Zwartbuiktrap

(Ruppell, 1835)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis hartlaubii

Hartlaubs Trap

(Heuglin, 1863)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis bengalensis

Baardtrap

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Otididae

Eupodotis indica

Kleine Indische Trap

(Miller, J.F., 1782)

GRUIFORMES

Gruidae

Balearica pavonina

Zwarte Kroonkraan

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Gruidae

Balearica regulorum

Grijze Kroonkraan

(Bennett,ET, 1834)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus leucogeranus

Siberische Witte Kraanvogel

Pallas, 1773

GRUIFORMES

Gruidae

Grus antigone

Saruskraanvogel

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus rubicunda

Brolgakraanvogel

(Perry, 1810)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus vipio

Witnekkraanvogel

Pallas, 1811

GRUIFORMES

Gruidae

Grus canadensis

Prairiekraanvogel

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus virgo

Jufferkraan

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus paradisea

Stanley Kraanvogel

(Lichtenstein, A.A.H., 1793)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus carunculatus

Lelkraanvogel

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus grus

Kraanvogel

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus monacha

Monnikskraanvogel

Temminck, 1835

GRUIFORMES

Gruidae

Grus americana

Trompetkraanvogel

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Gruidae

Grus nigricollis

Zwarthalskraanvogel

Prjevalsky, 1876

GRUIFORMES

Gruidae

Grus japonensis

Chinese Kraanvogel

(Muller, P.L.S., 1776)

GRUIFORMES

Aramidae

Aramus guarauna

Koerlan

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Heliornithidae

Podica senegalensis

Watertrapper

(Vieillot, 1817)

GRUIFORMES

Heliornithidae

Heliopais personata

Maskerfuutkoet

(Gray, G.R., 1849)

GRUIFORMES

Heliornithidae

Heliornis fulica

Kleine Fuutkoet

(Boddaert, 1783)

GRUIFORMES

Psophiidae

Psophia crepitans

Trompetvogel

Linnaeus, 1758

GRUIFORMES

Psophiidae

Psophia leucoptera

Witvleugeltrompetvogel

Spix, 1825

GRUIFORMES

Psophiidae

Psophia viridis

Groenvleugeltrompetvogel

Spix, 1825

GRUIFORMES

Cariamidae

Cariama cristata

Kuifseriema

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Cariamidae

Chunga burmeisteri

Burmeisters Seriema

(Hartlaub, 1860)

GRUIFORMES

Rhynochetidae

Rhynochetos jubatus

Kagoe

Verreaux & Des Murs, 1860

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura pulchra

Parelvlekral

(Gray, J.E., 1829)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura elegans

Bruinvlekral

(Smith, A., 1839)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura rufa

Roodborstral

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura lugens

Ugallaral

(Bohm, 1884)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura boehmi

Bohms Ral

Reichenow, 1900

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura affinis

Strepenral

(Smith, A., 1828)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura insularis

Hovaral

(Sharpe, 1870)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura ayresi

Witvleugelral

(Gurney, 1877)

GRUIFORMES

Rallidae

Sarothrura watersi

Barletts Ral

(Bartlett, 1880)

GRUIFORMES

Rallidae

Himantornis haematopus

NkulenguRal

Hartlaub, 1855

GRUIFORMES

Rallidae

Canirallus oculeus

Grijskeelral

(Hartlaub, 1855)

GRUIFORMES

Rallidae

Canirallus kioloides

Madagaskargrijskeelral

(Pucheran, 1845)

GRUIFORMES

Rallidae

Coturnicops exquisitus

Mandsjoerijse Ral

(Swinhoe, 1873)

GRUIFORMES

Rallidae

Coturnicops noveboracensis

Gele Ral

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Coturnicops notatus

Darwins Ral

(Gould, 1841)

GRUIFORMES

Rallidae

Micropygia schomburgkii

Schomburgks Ral

(Schomburgk, 1848)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina rubra

Nieuwguinese Kaneelral

(Schlegel, 1871)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina leucospila

Bonte Kaneelral

(Salvadori, 1876)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina forbesi

Forbes' Kaneelral

(Sharpe, 1887)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina mayri

Mayrs Kaneelral

(Hartert, 1930)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina tricolor

Driekleurige Ral

Gray, G.R., 1858

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina canningi

Andamanral

(Blyth, 1863)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina fasciata

Roodpootral

(Raffles, 1822)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallina eurizonoides

Zwartpootral

(Lafresnaye, 1845)

GRUIFORMES

Rallidae

Anurolimnas castaneiceps

Kastanjekopral

(Sclater & Salvin, 1868)

GRUIFORMES

Rallidae

Anurolimnas viridis

Roodkruinral

(Muller, P.L.S., 1776)

GRUIFORMES

Rallidae

Anurolimnas fasciatus

Zwartbandral

(Sclater & Salvin, 1868)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus melanophaius

Braziliaanse Dwergral

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus levraudi

Levrauds Dwergral

(Sclater & Salvin, 1868)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus ruber

Rosse Dwergral

(Sclater & Salvin, 1860)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus albigularis

Witkeeldwergral

(Lawrence, 1861)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus exilis

Amazonedwergral

(Temminck, 1831)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus jamaicensis

Zwarte Dwergral

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus spilonotus

Galapagosdwergral

(Gould, 1841)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus tuerosi

Juninral

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus leucopyrrhus

Roodbonte Dwergral

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Laterallus xenopterus

Conovers Dwergral

Conover, 1934

GRUIFORMES

Rallidae

Nesoclopeus woodfordi

Woodfordral

(Ogilvie-Grant, 1889)

GRUIFORMES

Rallidae

Nesoclopeus poecilopterus

Fijiral

(Hartlaub, 1866)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus australis

Weka

(Sparrman, 1786)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus lafresnayanus

Nieuwcaledonische Ral

Verreaux & Des Murs, 1860

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus sylvestris

San Cristobalwaterhoen

(Sclater, P.L., 1869)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus okinawae

Okinawaral

(Yamashina & Mano, 1981)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus torquatus

Zebraral

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus insignis

New Britainral

(Sclater, P.L., 1880)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus philippensis

Geelbandral

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus rovianae

Rovianaral

Diamond, 1991

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus owstoni

Guamral

(Rothschild, 1895)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus wakensis

Wakeral

(Rothschild, 1903)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus pacificus

Tahitiral

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus dieffenbachii

Dieffenbachs Ral

(Gray, G.R., 1843)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus modestus

Chathamral

(Hutton, 1872)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus sharpei

Buettiköfer Ral

(Buttikofer, 1893)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallirallus striatus

Gebandeerde Ral

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus longirostris

Klapperral

Boddaert, 1783

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus elegans

Koningsral

Audubon, 1834

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus wetmorei

Wetmore's Ral

Zimmer & Phelps, 1944

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus limicola

Virginiaral

Vieillot, 1819

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus semiplumbeus

Bogotawaterral

Sclater, P.L., 1856

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus antarcticus

Magelhaenral

King, 1828

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus aquaticus

Waterral

Linnaeus, 1758

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus caerulescens

Afrikaanse Waterral

Gmelin, 1789

GRUIFORMES

Rallidae

Rallus madagascariensis

Madagaskarwaterral

Verreaux, J., 1833

GRUIFORMES

Rallidae

Lewinia mirificus

Luzonral

(Parkes & Amadon, 1959)

GRUIFORMES

Rallidae

Lewinia pectoralis

Grijsborstral

(Temminck, 1831)

GRUIFORMES

Rallidae

Lewinia muelleri

Müllers Ral

(Rothschild, 1893)

GRUIFORMES

Rallidae

Dryolimnas cuvieri

Witkeelral

(Pucheran, 1845)

GRUIFORMES

Rallidae

Crex  egregia

Afrikaanse Kwartelkoning

(Peters, W., 1854)

GRUIFORMES

Rallidae

Crex crex

Kwartelkoning

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Rallidae

Rougetius rougetii

Rougets Ral

(Guerin-Meneville, 1843)

GRUIFORMES

Rallidae

Aramidopsis plateni

Platens Ral

(Blasius,W, 1886)

GRUIFORMES

Rallidae

Atlantisia rogersi

Inaccessible Eilandral

Lowe, 1923

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides mangle

Kleine Bosral

(Spix, 1825)

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides axillaris

Roodnekbosral

Lawrence, 1863

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides cajanea

Cayennebosral

(Muller, P.L.S., 1776)

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides wolfi

Bruine Bosral

Berlepsch & Taczanowski, 1884

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides ypecaha

Reuzenbosral

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides saracura

Vale Bosral

(Spix, 1825)

GRUIFORMES

Rallidae

Aramides calopterus

Roodvleugelbosral

Sclater & Salvin, 1878

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurolimnas concolor

Effen Bosral

(Gosse, 1847)

GRUIFORMES

Rallidae

Gymnocrex rosenbergii

Sulawesinaaktoogral

(Schlegel, 1866)

GRUIFORMES

Rallidae

Gymnocrex plumbeiventris

Molukse Naaktoogral

(Gray, G.R., 1862)

GRUIFORMES

Rallidae

Gymnocrex talaudensis

Talauds Naaktoogral

Lambert, 1998

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis akool

Bruin Waterhoen

(Sykes, 1832)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis olivaceus

Olijfbruin Waterhoen

(Meyen, 1834)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis magnirostris

Talauds Waterhoen

Lambert, 1998

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis isabellinus

Sulawesiwaterhoen

(Schlegel, 1865)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis moluccanus

Roodstaartwaterhoen

(Wallace, 1865)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis phoenicurus

Witborstwaterhoen

(Pennant, 1769)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis flavirostra

Zwart Porseleinhoen

(Swainson, 1837)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis olivieri

Oliviers Waterhoen

(Grandidier & Berlioz, 1929)

GRUIFORMES

Rallidae

Amaurornis bicolor

Tweekleurig Porseleinhoen

(Walden, 1872)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana parva

Klein Waterhoen

(Scopoli, 1769)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana pusilla

Kleinst Waterhoen

(Pallas, 1776)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana palmeri

Laysanral

(Frohawk, 1892)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana porzana

Porseleinhoen

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana fluminea

Australisch Porseleinhoen

Gould, 1843

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana carolina

Soraral

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana spiloptera

Dunfords Dwergral

Durnford, 1877

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana albicollis

Witkeelporseleinhoen

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana sandwichensis

Hawaiiral

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana fusca

Bruin Porseleinhoen

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana paykullii

Bontbekral

(Ljungh, 1813)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana tabuensis

Pacifisch Porseleinhoen

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana monasa

Kusaieral

(Kittlitz, 1858)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana atra

Henderson Eilandporseleinhoen

North, 1908

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana flaviventer

Geelbuikporseleinhoen

(Boddaert, 1783)

GRUIFORMES

Rallidae

Porzana cinerea

Wenkbrauwral

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Aenigmatolimnas marginalis

Afrikaans Porseleinhoen

(Hartlaub, 1857)

GRUIFORMES

Rallidae

Cyanolimnas cerverai

Zapataral

Barbour & Peters, 1927

GRUIFORMES

Rallidae

Neocrex colombianus

Columbiaanse Roodsnavelhoen

Bangs, 1898

GRUIFORMES

Rallidae

Neocrex erythrops

Roodsnavelhoen

(Sclater, P.L., 1867)

GRUIFORMES

Rallidae

Pardirallus maculatus

Gevlekte Ral

(Boddaert, 1783)

 

Bedankt voor het bezoeken van deze pagina met vogels herkennen ## 2001 - 3000.

 

 

NATURE WORLDWIDE is the official website of the World Institute for Conservation and Environment, WICE. It is an integrated network of web sites dealing with different topics on nature, nature conservation and natural resources management. Read here why we created Nature Worldwide. Our Methodology explains how we produced our information. Our Web Map helps you find your way in the website and the sitemap has all pages. We made this website out of passion for conservation. We spent our own salaries and free time to gather the information and publish it on these websites, in total valuing hundreds of thousands of dollars of professional time. Nobody pays us to do this. We simply want to contribute to conservation. If you appreciate our work, PLEASE visit our site Adopt A Ranger and see how you can make a difference for conservation most effectively: By paying one day of the salary of a ranger, you will make a difference in conserving the lives of thousands of birds, other critters and entire forests. Check our sitemap. Enjoy!