NATURE WORLDWIDE: BIRDS

WORLD INSTITUTE FOR CONSERVATION & ENVIRONMENT, WICE

VOGELLIJSTDV

Hi, my name is Daan Vreugdenhil; I have a PhD in conservation ecology and dedicated my career of 4 decades to conservation, for which I visited more than 80 countries and learned 6 languages. I have always felt that conservation is a passion, not a profession.

As a child, my father would take me on his bicycle into the meadows in Holland, where he taught me to identify birds and plants. I caught frogs, butterflies and lizards as pets. As a teenager, I joined a youth club for nature study; every weekend, my fellow club  members and I we rode our bikes to study in nature reserves. Little wonder, when time came, I studied ecology and natural resources management.

I never got over my love for nature, wild places, forests, deserts and wild animals. I still love hitting the trail, kayaking down a river, the wind in my ears when skiing down a slope or riding my bike. Often people ask me if I don't get tired of traveling. How can one ever get tired of the beauty of the bright colours of Indian Summer (autumn), the thrill of an eagle soaring in the sky, the thunder of Iguaçu Falls, the smell of flowers, a jubilant Sky Lark in the spring, Elephants roaming the plains. My entire life has been dedicated to nature conservation.

This website - the result of 15 years of unpaid work - is my gift to you, so you can follow me in my passion and carry on the flame of conservation. If this website in any way was useful to you, then I invite you to make a donation to the  Adopt A Ranger  Foundation. The Adopt A Ranger Foundation is my latest contribution in my quest to save 10% of our planet as a home for birds, other animals and plants. Help spread the word with your "FB likes", etc.

Vogellijst

Om te vogelen in het buitenland en de soorten the onthouden is een vogellijst met de namen in je landstaal erg nuttig. Daarom geven we je de vogellijst van alle soorten van de wereld in het Nederlands. Ik vergeefs gezocht naar een volledige vogellijst om het Nederlands. Er waren wat lijstjes in Exel, maar die die stelden niet zoveel voor: barstensvol typefouten en gramatikaal een niet op aan te zien. Volledige inconsequent.

 

Ik heb me een keer goed kwaad gemaakt en er zelf maar eens de schouders onder gezet. Voor Spaans, Duits, Frans en Portugees waren er ook geen fatsoenlijke lijsten. Voor drie talen bestonden er meer dan 9000 soorten elk, maar er waren alleen wat lijstjes voor Brazilie, Portugal en Zuidelijk Afrika in het Portugees met gezamelijk ruim 3000 soorten gaven.

 

Met de meeste namen voor Spaans, Duits en Frans geschikbaar, heb it de namen in het Nederlands, Spaans, Frans en Duits aangepakt, afgemaakt en gecorrigeerd. Ik dacht dat het bijna even veel werk zou zijn om het voor meerdere talen te doen als voor één. Niet dus, maar ja, ik was er nu eenmaal aan begonnen..... Maar om bijna 8000 nieuwe namen te maken was me wat er veel van het goede. Hopelijk staat er nog eens een ijverige Braziliaan of Portugees op die het voor hun moerstaal doet. Maar u heeft in ieder geval een vogellijst in het Nederlands. Hieronder nog een standaard tekst met de aanpak.

 

Happy birding, ofwel, Aan de slag voor een ellenlange vogellijst!

Daan Vreugdenhil

 

De namen van alle vogels van de hele wereld in the Nederlands

Opmerkingen over de samenstelling van de  namen van alle vogels van de wereld in het nederlands:

Op de volgende 10 bladzijden vindt u de namen van alle vogels van de hele wereld in het nederlands. Sinds begin 2000 hebben wij de namen van alle vogels in het nederlands bijgehouden. In die dagen circuleerde er een digitale lijst met ruim 9000 namen, dwz ongeveer 95% van de oorspronkelijke Sibley & Monroe lijst. In de loop der jaren is die lijst steeds verder uitgebreid en afhankelijk van de bron worden er nu er zo'n 10 000 tod 13 000 soorten vogels onderkend. De meeste van die soorten zijn  geen nieuw ontdekte soorten, maar soorten die oorspronkelijk ondersoorten werden geacht en later tot het soortenniveau werden verheven.

 

Met een heel scala van criteria en overwegingen is het niet eenvoudig te besluiten wanneer mee te gaan met de beslissing om een bepaalde ondersoort tot het soortenniveau te verheffen. In het World Institute for Conservation and Environment, WICE, zijn wij praktische mensen. Het doet er niet veel toe wat wij vinden, maar waarmee de vogelaar in het veld wordt geconfronteerd. Vogelaars gaan op stap met een vogelgids van een bepaald land en daarin komen ze de lijst van vogels tegen zoals die door de samenstellers van de lijst en de plaatselijke vogelaars wordt onderkend. Meestal is er maar éen gids per land voor de ontwikkelingslanden en het is dus zaak om in ieder geval bij die gidsen aan te sluiten. Wij hebben iedere keer een soort aan de oorspronkelijke lijst toegevoegd indien die in een belangrijke nationale of streek-vogelgids vermeld stond. Daarmee zijn wij op het moment op 10 031 soorten en die lijst breidt zich geleidelijk uit. 

 

Bijgevolg, was de lijst met nederlandse vogel namen verre van kompleet. Aan de hand van aanvullend internet onderzoek en vergelijkingen met namen in het Engels, Duits, Frans en Spaans, heb ik de lijst van namen van alle vogels aangevuld. Dit zijn geen vertalingen maar naamgevingen op basis van de meest voorkomende termen in de reeds bestaande lijst. Daarna heb ik de gehele lijst gramatikaal gehomogeniseerd volgens de meest gebruikte regels in de bestaande lijst. De belangrijksten zijn:

  1. Aanéénschrijven van de vogelnaam, behalve voor wanneer er een bijvoegelijk naamwoord of een persoonsnaam aan voorafgaan. 

  2. Meer-woordige namen hebben voor alle delen hoofdletters. 

  3. De persoonsnaam van een naar een persoon vernoemde vogel wordt gevolgd door een "s" behalve voor namen eindigend op een uitgesproken klinker of een sisklank. In het geval van een klinker volgt een losse "  's ", bv. Raggi's Paradijsvogel; in het geval van een sisklank volgt en " ' ", bv. Finsch' Kortpootlijster. Het consequent doorvoeren van deze spellingsregels heeft tot nogal wat kleine veranderingen geleid. Dit komst omdat veel namen ws. tot stand zijn gekomen door de namen van een veelheid van schrijvers in één lijst op te nemen, waarbij iedere samensteller zij'n/haar eigen criteria gebruikte. Aangezien we met vreemde talen werken kunnen de spellingsregels niet altijd helemaal doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld, volgens de uitspraak zou Wallace gevolgd moeten worden door een " ' ". Maar aangezien het gaat om een Engelse vogelnaam in de tweede naamvoud, waarop in het engels een 's volgt die wordt uitgesproken als "is". In zo'n geval heb ik de vrijheid genomen om Wallace toch te laten volgen door " 's ". 

Ik heb ongetwijfeld nog wat foutjes over het hoofd gezien en zou opmerkingen en correcties graag per email vernemen.

 

Verder hebben wij de lijsten per vogelnaam in: 

De vogellijsten per land kunt u bereiken vanaf deze link 

 

Veel plezier bij het vogelen.

Dr. Ir. Daan Vreugdenhil

 

GRUIFORMES

Rallidae

Pardirallus nigricans

Rouwral

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Pardirallus sanguinolentus

Loodgrijze Ral

(Swainson, 1838)

GRUIFORMES

Rallidae

Eulabeornis castaneoventris

Mangroveral

Gould, 1844

GRUIFORMES

Rallidae

Habroptila wallacii

Halhaheraral

Gray, G.R., 1860

GRUIFORMES

Rallidae

Megacrex inepta

Kasuarisral

Albertis & Salvadori, 1879

GRUIFORMES

Rallidae

Gallicrex cinerea

Waterhaan

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Porphyrio porphyrio

Purperkoet

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Rallidae

Porphyrio albus

Lord Howepurperhoen

(Shaw, 1790)

GRUIFORMES

Rallidae

Porphyrio mantelli

Takahe

(Owen, 1848)

GRUIFORMES

Rallidae

Porphyrio alleni

Afrikaans Purperhoen

Thomson, 1842

GRUIFORMES

Rallidae

Porphyrio martinicus

Amerikaans Purperhoen

(Linnaeus, 1766)

GRUIFORMES

Rallidae

Porphyrio flavirostris

Azuurpurperhoen

(Gmelin, 1789)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula pacifica

Samoawaterhoen

(Hartlaub & Finsch, 1871)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula silvestris

San Cristobalwaterhoen

Mayr, 1933

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula nesiotis

Tristanwaterhoen

Sclater, P.L., 1861

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula chloropus

Waterhoen

(Linnaeus, 1758)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula tenebrosa

Zwart Waterhoen

Gould, 1846

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula angulata

Afrikaans Waterhoen

Sundevall, 1850

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula melanops

Zwartkopwaterhoen

(Vieillot, 1819)

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula ventralis

Australisch Waterhoen

Gould, 1837

GRUIFORMES

Rallidae

Gallinula mortierii

Tasmaans Waterhoen

(Du Bus de Gisignies, 1840)

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica cristata

Knobbelmeerkoet

Gmelin, 1789

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica atra

Meerkoet

Linnaeus, 1758

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica alai

Hawaiiaanse Meerkoet

Peale, 1848

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica americana

Amerikaanse Meerkoet

Gmelin, 1789

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica caribaea

Caraibische Koet

Ridgway, 1884

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica leucoptera

Witvleugelkoet

Vieillot, 1817

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica ardesiaca

Punakoet

Tschudi, 1843

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica armillata

Roodbandkoet

Vieillot, 1817

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica rufifrons

Roodschildkoet

Philippi & Landbeck, 1861

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica gigantea

Reuzenkoet

Eydoux & Souleyet, 1841

GRUIFORMES

Rallidae

Fulica cornuta

Hoornkoet

Bonaparte, 1853

GRUIFORMES

Mesitornithidae

Mesitornis variegata

Witborstelral

(Geoffroy Saint-Hilaire, 1838)

GRUIFORMES

Mesitornithidae

Mesitornis unicolor

Bruine Stelral

(Des Murs, 1845)

GRUIFORMES

Mesitornithidae

Monias benschi

Bensch' Monias

Oustalet & Grandidier, 1903

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Syrrhaptes tibetanus

Tibetaans Steppehoen

Gould, 1850

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Syrrhaptes paradoxus

Steppehoen

(Pallas, 1773)

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles alchata

Witbuikzandhoen

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles namaqua

Namaquazandhoen

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles exustus

Roodbuikzandhoen

Temminck, 1825

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles senegallus

Sahelzandhoen

(Linnaeus, 1771)

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles gutturalis

Geelkeelzandhoen

Smith, A., 1836

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles orientalis

Zwartbuikzandhoen

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles coronatus

Kroonzandhoen

Lichtenstein, 1823

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles personatus

Madagaskarzandhoen

Gould, 1843

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles decoratus

Maskerzandhoen

Cabanis, 1868

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles bicinctus

Dubbelbandzandhoen

Temminck, 1815

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles quadricinctus

Vierbandzandhoen

Temminck, 1815

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles indicus

Indisch Zandhoen

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles lichtensteinii

Lichtensteins Zandhoen

Temminck, 1825

CICONIIFORMES

Pteroclidae

Pterocles burchelli

Bont Zandhoen

Sclater,WL, 1922

CICONIIFORMES

Thinocoridae

Attagis gayi

Andeskwartel

Geoffroy Saint-Hilaire & Lesson, 1831

CICONIIFORMES

Thinocoridae

Attagis malouinus

Witbuikkwartelsnip

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Thinocoridae

Thinocorus orbignyianus

Punakwartelsnip

Geoffroy Saint-Hilaire & Lesson, 1831

CICONIIFORMES

Thinocoridae

Thinocorus rumicivorus

Patagonische Kwartelsnip

Eschscholtz, 1829

CICONIIFORMES

Pedionomidae

Pedionomus torquatus

Trapvechtkwartel

Gould, 1841

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Scolopax rusticola

Houtsnip

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Scolopax mira

Anamihoutsnip

Hartert, 1916

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Scolopax saturata

Indische Houtsnip

Horsfield, 1821

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Scolopax celebensis

Celebeshoutsnip

Riley, 1921

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Scolopax rochussenii

Obihoutsnip

Schlegel, 1866

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Scolopax minor

Amerikaanse Houtsnip

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago solitaria

Bergsnip

Hodgson, 1831

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago hardwickii

Japanse Snip

(Gray, J.E., 1831)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago nemoricola

Bossnip

Hodgson, 1836

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago stenura

Stekelstaartsnip

(Bonaparte, 1831)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago megala

Siberische snip

Swinhoe, 1861

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago media

Poelsnip

(Latham, 1787)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago gallinago

Watersnip

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago nigripennis

Afrikaanse Snip

Bonaparte, 1839

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago macrodactyla

Madagaskarsnip

Bonaparte, 1839

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago paraguaiae

Magelhaensnip

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago andina

Bergwatersnip

Taczanowski, 1875

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago nobilis

Paramosnip

Sclater, P.L., 1856

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago undulata

Reuzensnip

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago jamesoni

Andessnip

(Bonaparte, 1855)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago stricklandii

Vuurlandsnip

(Gray, G.R., 1845)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Gallinago imperialis

Keizersnip

Sclater & Salvin, 1869

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Lymnocryptes minimus

Bokje

(Brunnich, 1764)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Coenocorypha pusilla

Chathamsnip

(Buller, 1869)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Coenocorypha aucklandica

Aucklandsnip

(Gray, G.R., 1845)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limosa limosa

Grutto

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limosa haemastica

Rode Grutto

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limosa lapponica

Rosse Grutto

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limosa fedoa

Marmergrutto

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius minutus

Kleine Regenwulp

Gould, 1841

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius borealis

Eskimowulp

(Forster, J.R., 1772)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius hudsonicus

Hudsonwulp

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius phaeopus

Regenwulp

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius tahitiensis

Zuidzeewulp

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius tenuirostris

Dunbekwulp

Vieillot, 1817

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius arquata

Wulp

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius americanus

Amerikaanse Wulp

Bechstein, 1812

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Numenius madagascariensis

Siberische Wulp

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Bartramia longicauda

Bartrams Ruiter

(Bechstein, 1812)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa erythropus

Zwarte Ruiter

(Pallas, 1764)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa totanus

Tureluur

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa stagnatilis

Poelruiter

(Bechstein, 1803)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa nebularia

Groenpootruiter

(Gunnerus, 1767)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa guttifer

Gevlekte Groenpootruiter

(Nordmann, 1835)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa melanoleuca

Grote Geelpootruiter

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa flavipes

Kleine Geelpootruiter

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa solitaria

Amerikaanse Bosruiter

Wilson,A, 1813

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa ochropus

Witgatje

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tringa glareola

Bosruiter

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Xenus cinereus

Terekruiter

(Guldenstadt, 1775)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Actitis hypoleucos

Oeverloper

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Actitis macularia

Amerikaanse Oeverloper

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Heteroscelus brevipes

Siberische Grijze Ruiter

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Heteroscelus incanus

Amerikaanse Grijze Ruiter

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Catoptrophorus semipalmatus

Willet

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Prosobonia cancellata

Tuamotustrandloper

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Prosobonia leucoptera

Tahitistrandloper

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Arenaria interpres

Steenloper

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Arenaria melanocephala

Zwarte Steenloper

(Vigors, 1829)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limnodromus griseus

Kleine Grijze Snip

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limnodromus scolopaceus

Grote Grijze Snip

(Say, 1823)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limnodromus semipalmatus

Aziatische Gijze Snip

(Blyth, 1848)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Aphriza virgata

Surfbird

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris tenuirostris

Grote Kanoetstrandloper

(Horsfield, 1821)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris canutus

Kanoetstrandloper

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris alba

Drieteenstrandloper

(Pallas, 1764)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris pusilla

Grijze Strandloper

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris mauri

Alaskastrandloper

(Cabanis, 1857)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris minuta

Kleine Strandloper

(Leisler, 1812)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris ruficollis

Roodkeelstrandloper

(Pallas, 1776)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris temminckii

Temmincks Strandloper

(Leisler, 1812)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris subminuta

Taigastrandloper

(Middendorff, 1853)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris minutilla

Kleinste Strandloper

(Vieillot, 1819)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris fuscicollis

Bonapartes Strandloper

(Vieillot, 1819)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris bairdii

Bairds Strandloper

(Coues, 1861)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris melanotos

Gestreepte Strandloper

(Vieillot, 1819)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris acuminata

Siberische Strandloper

(Horsfield, 1821)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris maritima

Paarse Strandloper

(Brunnich, 1764)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris ptilocnemis

Beringstrandloper

(Coues, 1873)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris alpina

Bonte Strandloper

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris ferruginea

Krombekstrandloper

(Pontoppidan, 1763)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Calidris himantopus

Steltstrandloper

(Bonaparte, 1826)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Tryngites subruficollis

Blonde Ruiter

(Vieillot, 1819)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Eurynorhynchus pygmeus

Lepelbekstrandloper

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Limicola falcinellus

Breedbekstrandloper

(Pontoppidan, 1763)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Philomachus pugnax

Kemphaan

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Phalaropus lobatus

Grauwe Franjepoot

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Phalaropus tricolor

Grote Franjepoot

Vieillot, 1819

CICONIIFORMES

Scolopacidae

Phalaropus fulicaria

Rosse Franjepoot

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Rostratulidae

Rostratula benghalensis

Goudsnip

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Rostratulidae

Rostratula semicollaris

Pampasnip

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Actophilornis africanus

Lelieloper

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Actophilornis albinucha

Madagaskarjacana

(Geoffroy Saint-Hilaire, 1832)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Microparra capensis

Dwergjacana

(Smith, A., 1839)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Irediparra gallinacea

Australische Jacana

(Temminck, 1828)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Hydrophasianus chirurgus

Waterfazant

(Scopoli, 1786)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Metopidius indicus

Bronsvleugeljacana

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Jacana spinosa

Jacana

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Jacanidae

Jacana jacana

Leljacana

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Chionidae

Chionis alba

Zuidpoolkip

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Chionidae

Chionis minor

Klein IJshoen

Hartlaub, 1841

CICONIIFORMES

Pluvianellidae

Pluvianellus socialis

Magelhaenplevier

Gray, G.R., 1846

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus oedicnemus

Griel

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus senegalensis

Senegalese Griel

(Swainson, 1837)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus vermiculatus

Watergriel

(Cabanis, 1868)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus capensis

Kaapse Griel

(Lichtenstein, 1823)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus bistriatus

Caribische Griel

(Wagler, 1829)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus superciliaris

Peruaanse Griel

(Tschudi, 1843)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus grallarius

Australische Griel

(Latham, 1802)

CICONIIFORMES

Burhinidae

Esacus neglectus

Rifgriel

CICONIIFORMES

Burhinidae

Burhinus recurvirostris

Grote Griel

(Cuvier, 1829)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus ostralegus

Scholekster

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus meadewaldoi

Canarische Scholekster

Bannerman, 1913

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus moquini

Afrikaanse Zwarte Scholekster

Bonaparte, 1856

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus finschi

Finsch' Zwarte Scholekster

Martens, G.H., 1897

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus bachmani

Noordamer.Zwarte Scholekster

Audubon, 1838

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus chathamensis

Chathamscholekster

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus palliatus

Amerikaanse Bonte Scholekster

Temminck, 1820

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus longirostris

Australische Bonte Scholekster

Vieillot, 1817

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus unicolor

Nieuwzeelandse Zwarte Scholeks

Forster, J.R., 1844

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus fuliginosus

Australische Zwarte Scholekste

Gould, 1845

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus ater

Zuidamer. Zwarte Scholekster

Vieillot & Oudart, 1825

CICONIIFORMES

Charadriidae

Haematopus leucopodus

Magelhaenscholekster

Garnot, 1826

CICONIIFORMES

Charadriidae

Ibidorhyncha struthersii

Ibissnavel

Vigors, 1832

CICONIIFORMES

Charadriidae

Himantopus himantopus

Steltkluut

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Himantopus leucocephalus

Bandsteltkluut

Gould, 1837

CICONIIFORMES

Charadriidae

Himantopus novaezelandiae

Zwarte Steltkluut

Gould, 1841

CICONIIFORMES

Charadriidae

Himantopus mexicanus

Amerikaanse Steltkluut

(Muller, P.L.S., 1776)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Himantopus melanurus

ZuidAmerikaanse Steltkluut

Vieillot, 1817

CICONIIFORMES

Charadriidae

Cladorhynchus leucocephalus

Bandsteltkluut

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Recurvirostra avosetta

Kluut

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Charadriidae

Recurvirostra americana

Noordamerikaanse Kluut

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Charadriidae

Recurvirostra novaehollandiae

Australische Kluut

Vieillot, 1816

CICONIIFORMES

Charadriidae

Recurvirostra andina

Andeskluut

Philippi & Landbeck, 1861

CICONIIFORMES

Charadriidae

Pluvialis apricaria

Goudplevier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Pluvialis fulva

Kleine Goudplevier

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Pluvialis dominica

Amerikaanse Goudplevier

(Muller, P.L.S., 1776)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Pluvialis squatarola

Zilverplevier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius obscurus

Rosse Plevier

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius hiaticula

Bontbekplevier

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius semipalmatus

Amerikaanse Bontbekplevier

Bonaparte, 1825

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius placidus

Japanse Bontbekplevier

Gray & Gray, 1863

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius dubius

Kleine Plevier

Scopoli, 1786

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius wilsonia

Dikbekplevier

Ord, 1814

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius vociferus

Killdeerplevier

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius thoracicus

Madagascarplevier

(Richmond, 1896)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius sanctaehelenae

Sint Helenaplevier

(Harting, 1873)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius pecuarius

Herdersplevier

Temminck, 1823

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius tricollaris

Driebandplevier

Vieillot, 1818

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius forbesi

Forbes' Plevier

(Shelley, 1883)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius melodus

Dwergplevier

Ord, 1824

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius pallidus

Kaapse Plevier

Strickland, 1852

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius alexandrinus

Strandplevier

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius marginatus

Vale Strandplevier

Vieillot, 1818

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius ruficapillus

Roodkopplevier

Temminck, 1822

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius peronii

Maleise Plevier

Schlegel, 1865

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius javanicus

Javaanse Strandplevier

Chasen, 1938

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius collaris

Kraagplevier

Vieillot, 1818

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius bicinctus

Dubbelbandplevier

Jardine & Selby, 1827

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius alticola

Punaplevier

(Berlepsch & Stolzmann, 1902)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius falklandicus

Falklandplevier

Latham, 1790

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius mongolus

Kleine Woestijnplevier

Pallas, 1776

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius leschenaultii

Woestijnplevier

Lesson, 1826

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius asiaticus

Kaspische Plevier

Pallas, 1773

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius australis

Australische Renplevier

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius veredus

Steppeplevier

Gould, 1848

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius montanus

Prairieplevier

Townsend, J.K., 1837

CICONIIFORMES

Charadriidae

Charadrius modestus

Patagonische Plevier

Lichtenstein, 1823

CICONIIFORMES

Charadriidae

Thinornis novaeseelandiae

Nieuwzeelandse Plevier

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Thinornis rubricollis

Zwartkopplevier

CICONIIFORMES

Charadriidae

Erythrogonys cinctus

Roodknieplevier

Gould, 1838

CICONIIFORMES

Charadriidae

Eudromias morinellus

Morinelplevier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Oreopholus ruficollis

Andesplevier

(Wagler, 1829)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Anarhynchus frontalis

Scheefsnavelplevier

Quoy & Gaimard, 1830

CICONIIFORMES

Charadriidae

Phegornis mitchellii

Diadeemplevier

(Fraser, 1845)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Elseyornis melanops

Maskerplevier

(Vieillot, 1818)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus vanellus

Kievit

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus crassirostris

Langteenkievit

(Hartlaub, 1855)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus malarbaricus

Malabarkievit

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus macropterus

Javaanse Kievit

(Wagler, 1827)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus tricolor

Australische Kievit

(Vieillot, 1818)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus miles

Maskerkievit

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus armatus

Smidsplevier

(Burchell, 1822)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus spinosus

Sporenkievit

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus duvaucelii

Indische Sporenkievit

(Lesson, 1826)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus tectus

Zwartkopkievit

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus melanocephalus

Ethiopische Kievit

(Ruppell, 1845)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus cinereus

Grijskopkievit

(Blyth, 1842)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus indicus

Indische Kievit

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus albiceps

Witkruinkievit

Gould, 1834

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus senegallus

Lelkievit

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus lugubris

Rouwkievit

(Lesson, 1826)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus melanopterus

Zwartvleugelkievit

(Cretzschmar, 1829)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus coronatus

Diadeemkievit

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus superciliosus

Bruinborstkievit

(Reichenow, 1886)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus gregarius

Steppenkievit

(Pallas, 1771)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus leucurus

Witstaartkievit

(Lichtenstein, 1823)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus cayanus

Cayennekievit

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus chilensis

Chileense Kievit

(Molina, 1782)

CICONIIFORMES

Charadriidae

Vanellus resplendens

Andeskievit

(Tschudi, 1843)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Dromas ardeola

Krabplevier

Paykull, 1805

CICONIIFORMES

Glareolidae

Pluvianus aegyptius

Krokodilwachter

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Rhinoptilus africanus

Dubbelbandrenvogel

(Temminck, 1807)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Rhinoptilus chalcopterus

Bronsvleugelrenvogel

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Rhinoptilus cinctus

Driebandrenvogel

(Heuglin, 1863)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Rhinoptilus bitorquatus

Jerdons Renvogel

(Blyth, 1848)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Cursorius cursor

Renvogel

(Latham, 1787)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Cursorius rufus

Rosse Renvogel

Gould, 1837

CICONIIFORMES

Glareolidae

Cursorius somalensis

Somalische renvogel

CICONIIFORMES

Glareolidae

Cursorius temminckii

Temmincks Renvogel

Swainson, 1822

CICONIIFORMES

Glareolidae

Cursorius coromandelicus

Indische Renvogel

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola pratincola

Vorkstaartplevier

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola maldivarum

Oosterse Vorkstaartplevier

Forster, J.R., 1795

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola nordmanni

Steppenvorkstaartplevier

Fischer, 1842

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola ocularis

Madagaskarvorkstaartplevier

Verreaux, J., 1833

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola nuchalis

Rotsvorkstaartplevier

Gray, G.R., 1849

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola cinerea

Grijze Vorkstaartplevier

Fraser, 1843

CICONIIFORMES

Glareolidae

Glareola lactea

Kleine Vorkstaartplevier

Temminck, 1820

CICONIIFORMES

Glareolidae

Stiltia isabella

Steltvorkstaartplevier

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Laridae

Stercorarius pomarinus

Middelste Jager

(Temminck, 1815)

CICONIIFORMES

Laridae

Stercorarius parasiticus

Kleine Jager

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Stercorarius longicaudus

Kleinste Jager

Vieillot, 1819

CICONIIFORMES

Laridae

Rynchops niger

Amerikaanse Schaarbek

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Rynchops flavirostris

Afrikaanse Schaarbek

Vieillot, 1816

CICONIIFORMES

Laridae

Rynchops albicollis

Indische Schaarbek

Swainson, 1838

CICONIIFORMES

Laridae

Larus scoresbii

Dolfijnmeeuw

Traill, 1823

CICONIIFORMES

Laridae

Larus pacificus

Diksnavelmeeuw

Latham, 1802

CICONIIFORMES

Laridae

Larus belcheri

Simeonsmeeuw

Vigors, 1829

CICONIIFORMES

Laridae

Larus brachyrhynchus

Kortsnavelstormmeeuw

CICONIIFORMES

Laridae

Larus atlanticus

Olrogmeeuw

Olrog, 1958

CICONIIFORMES

Laridae

Larus crassirostris

Sakhalinmeeuw

Vieillot, 1818

CICONIIFORMES

Laridae

Larus modestus

Hrijze Meeuw

Tschudi, 1843

CICONIIFORMES

Laridae

Larus heermanni

Heermanns Meeuw

Cassin, 1852

CICONIIFORMES

Laridae

Larus leucophthalmus

Witoogmeeuw

Temminck, 1825

CICONIIFORMES

Laridae

Larus hemprichii

Hemprichs Meeuw

Bruch, 1853

CICONIIFORMES

Laridae

Larus canus

Stormmeeuw

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Larus audouinii

Audouins Meeuw

Payraudeau, 1826

CICONIIFORMES

Laridae

Larus delawarensis

Ringsnavelmeeuw

Ord, 1815

CICONIIFORMES

Laridae

Larus californicus

Prairiemeeuw

Lawrence, 1854

CICONIIFORMES

Laridae

Larus marinus

Grote Mantelmeeuw

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Larus dominicanus

Kelpmeeuw

Lichtenstein, 1823

CICONIIFORMES

Laridae

Larus glaucescens

Beringmeeuw

Naumann, J.F., 1840

CICONIIFORMES

Laridae

Larus occidentalis

Californische Meeuw

Audubon, 1839

CICONIIFORMES

Laridae

Larus livens

Mexicaanse Meeuw

Dwight, 1919

CICONIIFORMES

Laridae

Larus hyperboreus

Grote Burgemeester

Gunnerus, 1767

CICONIIFORMES

Laridae

Larus glaucoides

Kleine Burgemeester

Meyer, B., 1822

CICONIIFORMES

Laridae

Larus argentatus

Zilvermeeuw

Pontoppidan, 1763

CICONIIFORMES

Laridae

Larus armenicus

Armeense Meeuw

Buturlin, 1934

CICONIIFORMES

Laridae

Larus schistisagus

Kamtsjatkameeuw

Stejneger, 1884

CICONIIFORMES

Laridae

Larus cachinnans

Geelpootmeeuw

Pallas, 1811

CICONIIFORMES

Laridae

Larus fuscus

Kleine Mantelmeeuw

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Larus ichthyaetus

Reuzenzwartkopmeeuw

Pallas, 1773

CICONIIFORMES

Laridae

Larus brunnicephalus

Bruinkopmeeuw

Jerdon, 1840

CICONIIFORMES

Laridae

Larus cirrocephalus

Grijskopmeeuw

Vieillot, 1818

CICONIIFORMES

Laridae

Larus hartlaubii

Hartlaubs Meeuw

Bruch, 1853

CICONIIFORMES

Laridae

Larus novaehollandiae

Witkopmeeuw

Stephens, 1826

CICONIIFORMES

Laridae

Larus scopulinus

Roodsnavelmeeuw

Forster, J.R., 1844

CICONIIFORMES

Laridae

Larus bulleri

Zwartsnavelmeeuw

Hutton, 1871

CICONIIFORMES

Laridae

Larus maculipennis

Patagonische Kokmeeuw

Lichtenstein, 1823

CICONIIFORMES

Laridae

Larus ridibundus

Kokmeeuw

Linnaeus, 1766

CICONIIFORMES

Laridae

Larus genei

Dunbekmeeuw

Breme, 1839

CICONIIFORMES

Laridae

Larus philadelphia

Kleine Kokmeeuw

(Ord, 1815)

CICONIIFORMES

Laridae

Larus saundersi

Chineese Kokmeeuw

(Swinhoe, 1871)

CICONIIFORMES

Laridae

Larus serranus

Andesmeeuw

Tschudi, 1844

CICONIIFORMES

Laridae

Larus thayeri

Thayers Meeuw

Brooks, 1915

CICONIIFORMES

Laridae

Larus melanocephalus

Zwartkopmeeuw

Temminck, 1820

CICONIIFORMES

Laridae

Larus relictus

Relictmeeuw

Lonnberg, 1931

CICONIIFORMES

Laridae

Larus fuliginosus

Lavameeuw

Gould, 1841

CICONIIFORMES

Laridae

Larus atricilla

Lachmeeuw

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Larus pipixcan

Franklins Meeuw

Wagler, 1831

CICONIIFORMES

Laridae

Larus minutus

Dwergmeeuw

Pallas, 1776

CICONIIFORMES

Laridae

Pagophila eburnea

Ivoormeeuw

(Phipps, 1774)

CICONIIFORMES

Laridae

Rhodostethia rosea

Ross' Meeuw

(MacGillivray, 1824)

CICONIIFORMES

Laridae

Xema sabini

Vorkstaartmeeuw

(Sabine, 1819)

CICONIIFORMES

Laridae

Creagrus furcatus

Zwaluwstaartmeeuw

(Neboux, 1846)

CICONIIFORMES

Laridae

Rissa tridactyla

Drieteenmeeuw

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Rissa brevirostris

Roodpootdrieteenmeeuw

(Bruch, 1853)

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna nilotica

Lachstern

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna caspia

Reuzenstern

Pallas, 1770

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna aurantia

Rivierstern

Gray, J.E., 1831

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna maxima

Koningsstern

Boddaert, 1783

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna elegans

Californische Kuifstern

Gambel, 1849

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna bengalensis

Bengaalse Stern

Lesson, 1831

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna bergii

Grote Kuifstern

Lichtenstein, 1823

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna bernsteini

Chinese Kuifstern

Schlegel, 1863

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna sandvicensis

Grote Stern

Latham, 1787

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna dougallii

Dougalls Stern

Montagu, 1813

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna striata

Tarastern

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna sumatrana

Zwartnekstern

Raffles, 1822

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna hirundinacea

Zuidamerikaanse Visdief

Lesson, 1831

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna hirundo

Visdief

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna paradisaea

Noordse Stern

Pontoppidan, 1763

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna vittata

Zuidpoolstern

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna virgata

Kerguelenstern

Cabanis, 1875

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna forsteri

Forsters Stern

Nuttall, 1834

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna trudeaui

Trudeaus Stern

Audubon, 1838

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna albifrons

Dwergstern

Pallas, 1764

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna saundersi

Saunders Dwergstern

Hume, 1877

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna antillarum

Amerikaanse Dwergstern

(Lesson, 1847)

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna superciliaris

Amazonestern

Vieillot, 1819

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna lorata

Humboldtstern

Philippi & Landbeck, 1861

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna nereis

Elfenstern

(Gould, 1843)

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna balaenarum

Damarastern

(Strickland, 1852)

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna repressa

Arabische Stern

Hartert, 1916

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna acuticauda

Zwartbuikstern

Gray, J.E., 1831

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna aleutica

Aleoetenstern

Baird, S.F., 1869

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna lunata

Fijistern

Peale, 1848

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna anaethetus

Brilstern

Scopoli, 1786

CICONIIFORMES

Laridae

Sterna fuscata

Bonte Stern

Linnaeus, 1766

CICONIIFORMES

Laridae

Chlidonias albostriatus

Nieuwzeelandse Stern

(Gray, G.R., 1845)

CICONIIFORMES

Laridae

Chlidonias hybridus

Witwangstern

(Pallas, 1811)

CICONIIFORMES

Laridae

Chlidonias leucopterus

Witvleugelstern

(Temminck, 1815)

CICONIIFORMES

Laridae

Chlidonias niger

Zwarte Stern

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Phaetusa simplex

Grootsnavelstern

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Laridae

Anous stolidus

Noddy

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Anous minutus

Witkapnoddy

Boie, 1844

CICONIIFORMES

Laridae

Anous tenuirostris

Kleine Noddy

(Temminck, 1823)

CICONIIFORMES

Laridae

Procelsterna cerulea

Grijze Noddy

(Bennett, F.D., 1840)

CICONIIFORMES

Laridae

Gygis alba

Opaalstern

(Sparrman, 1786)

CICONIIFORMES

Laridae

Gygis microrhyncha

Kleine Opaalstern

Saunders, 1876

CICONIIFORMES

Laridae

Larosterna inca

Inkastern

(Lesson, 1827)

CICONIIFORMES

Laridae

Alle alle

Kleine Alk

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Uria aalge

Zeekoet

(Pontoppidan, 1763)

CICONIIFORMES

Laridae

Uria lomvia

Dikbekzeekoet

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Alca torda

Alk

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Laridae

Pinguinus impennis

Reuzenalk

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Catharacta antarctica

Subantarctische Grote Jager

(Lesson, 1831)

CICONIIFORMES

Laridae

Catharacta chilensis

Chileense Grote Jager

(Bonaparte, 1857)

CICONIIFORMES

Laridae

Catharacta lonnbergi

Subantarctische Grote Jager

Mathews, 1912

CICONIIFORMES

Laridae

Catharacta maccormicki

Zuidpooljager

(Saunders, 1893)

CICONIIFORMES

Laridae

Catharacta skua

Grote Jager

Brunnich, 1764

CICONIIFORMES

Laridae

Cepphus carbo

Brilzeekoet

Pallas, 1811

CICONIIFORMES

Laridae

Cepphus columba

Duifzeekoet

Pallas, 1811

CICONIIFORMES

Laridae

Cepphus grylle

Zwarte Zeekoet

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Brachyramphus marmoratus

Marmeralk

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Laridae

Brachyramphus perdix

Aziatische Marmeralk

(Pallas, 1811)

CICONIIFORMES

Laridae

Brachyramphus brevirostris

Kittliz' Alk

(Vigors, 1829)

CICONIIFORMES

Laridae

Synthliboramphus hypoleucus

Xantusalk

(Xantus de Vesey, 1860)

CICONIIFORMES

Laridae

Synthliboramphus craveri

Craveri's Alk

(Salvadori, 1865)

CICONIIFORMES

Laridae

Synthliboramphus antiquus

Zilveralk

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Laridae

Synthliboramphus wumizusume

Japanse Alk

(Temminck, 1835)

CICONIIFORMES

Laridae

Ptychoramphus aleuticus

Cassins Alk

(Pallas, 1811)

CICONIIFORMES

Laridae

Aethia psittacula

Papegaaialk

(Pallas, 1769)

CICONIIFORMES

Laridae

Aethia cristatella

Kuifalk

(Pallas, 1769)

CICONIIFORMES

Laridae

Aethia pygmaea

Geoorde Dwergalk

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Laridae

Aethia pusilla

Dwergalk

(Pallas, 1811)

CICONIIFORMES

Laridae

Cerorhinca monocerata

Neushoornalk

(Pallas, 1811)

CICONIIFORMES

Laridae

Fratercula arctica

Papegaaiduiker

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Laridae

Fratercula corniculata

Gehoornde Papegaaiduiker

(Naumann, J.F., 1821)

CICONIIFORMES

Laridae

Fratercula cirrhata

Kuifpapegaaiduiker

(Pallas, 1769)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Pandion haliaetus

Visarend

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aviceda cuculoides

Afrikaanse Koekoekswouw

Swainson, 1837

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aviceda madagascariensis

Madagaskarkoekoekswouw

(Smith, A., 1834)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aviceda jerdoni

Jerdons Koekoekswouw

(Blyth, 1842)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aviceda subcristata

Australische Koekoekswouw

(Gould, 1838)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aviceda leuphotes

Zwarte Koekoekswouw

(Dumont, 1820)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leptodon cayanensis

Grijskopwouw

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leptodon forbesi

Witkraagwouw

(Swann, 1922)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Chondrohierax uncinatus

Langsnavelwouw

(Temminck, 1822)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Henicopernis longicauda

Nieuwguinese Wespendief

(Garnot, 1828)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Henicopernis infuscatus

Zwarte Wespendief

Gurney, 1882

CICONIIFORMES

Accipitridae

Pernis apivorus

Wespendief

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Pernis ptilorhyncus

Maleise Wespendief

(Temminck, 1821)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Pernis celebensis

Celebeswespendief

Wallace, 1868

CICONIIFORMES

Accipitridae

Lophoictinia isura

Kortstaartwouw

(Gould, 1838)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hamirostra melanosternon

Buizerdwouw

(Gould, 1841)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Elanoides forficatus

Zwaluwstaartwouw

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Macheiramphus alcinus

Vleermuiswouw

Westerman, 1851

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gampsonyx swainsonii

Parelwouw

Vigors, 1825

CICONIIFORMES

Accipitridae

Elanus caeruleus

Grijze Wouw

(Desfontaines, 1789)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Elanus axillaris

Australische Grijze Wouw

(Latham, 1802)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Elanus leucurus

Amerikaanse Grijze Wouw

(Vieillot, 1818)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Elanus scriptus

Letterwouw

Gould, 1842

CICONIIFORMES

Accipitridae

Chelictinia riocourii

Afrikaanse Zwaluwstaartwouw

(Vieillot, 1822)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Rostrhamus sociabilis

Slakkewouw

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Rostrhamus hamatus

Slanksnavelwouw

(Temminck, 1821)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Harpagus bidentatus

Tandwouw

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Harpagus diodon

Roodbroekwouw

(Temminck, 1823)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Ictinia mississippiensis

Mississippiwouw

(Wilson, A., 1811)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Ictinia plumbea

Donkergrijze Wouw

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Milvus milvus

Rode Wouw

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Milvus migrans

Zwarte Wouw

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Milvus lineatus

Bruine Wouw

(Gray, J.E., 1831)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Milvus fasciicauda

Kaapverdische Wouw

CICONIIFORMES

Accipitridae

Milvus parasitus

Geelsnavel Wouw

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliastur sphenurus

Wigstaartwouw

(Vieillot, 1818)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliastur indus

Brahmaanse Wouw

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus leucogaster

Witbuikzeearend

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus sanfordi

Sanfords Zeearend

Mayr, 1935

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus vocifer

Afrikaanse Zeearend

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus vociferoides

Madagaskarzeearend

Des Murs, 1845

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus leucoryphus

Witbandzeearend

(Pallas, 1771)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus albicilla

Zeearend

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus leucocephalus

Amerikaanse Zeearend

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Haliaeetus pelagicus

Stellers Zeearend

(Pallas, 1811)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Ichthyophaga humilis

Kleine Riviervisarend

(Muller & Schlegel, 1841)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Ichthyophaga ichthyaetus

Grote Rivierarend

(Horsfield, 1821)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gypohierax angolensis

Palmgier

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gypaetus barbatus

Lammergier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Neophron percnopterus

Aasgier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Necrosyrtes monachus

Kapgier

(Temminck, 1823)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps africanus

Witruggier

Salvadori, 1865

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps bengalensis

Bengaalse Gier

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps indicus

Indische Gier

(Scopoli, 1786)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps rueppellii

Ruppells Gier

(Brehm, A.E., 1852)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps himalayensis

Himalajagier

Hume, 1869

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps fulvus

Vale Gier

(Hablizl, 1783)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Gyps coprotheres

Kaapse Gier

(Forster, J.R., 1798)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aegypius monachus

Monniksgier

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Torgos Tracheliotos

Oorgier

(Forster, J.R., 1791)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Trigonoceps occipitalis

Witkopgier

(Burchell, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Sarcogyps calvus

Indische Oorgier

(Scopoli, 1786)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circaetus gallicus

Slangenarend

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circaetus pectoralis

Zwartborstslangenarend

Smith, A., 1829

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circaetus cinereus

Bruine Slangenarend

Vieillot, 1818

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circaetus fasciolatus

Grijze Slangearend

Kaup, 1850

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circaetus cinerascens

Kleine Grijze Slangearend

von Muller, 1851

CICONIIFORMES

Accipitridae

Terathopius ecaudatus

Bateleur

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis abbotti

Abbotts Slangenarend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis asturinus

Niasslangenarend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis baweanus

Baweanslangenarend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis cheela

Indische Slangenarend

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis minimus

Nicobarslangenarend

Hume, 1873

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis kinabaluensis

Kinabaluslangearend

Sclater, W.L., 1919

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis natunensis

Natunaslangenarend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis perplexus

Ryukyuslangenarend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis sipora

Mentawaislangenarend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis rufipectus

Celebesslangearend

Gould, 1858

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis holospilus

Filippijnse Slangenarend

(Vigors, 1831)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spilornis elgini

Adamanslangearend

(Blyth, 1863)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Dryotriorchis spectabilis

Congolese Slangenarend

(Schlegel, 1863)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Eutriorchis astur

Madagascarslangearend

Sharpe, 1875

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus aeruginosus

Bruine Kiekendief

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus ranivorus

Afrikaanse Bruine Kiekendief

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus spilonotus

Oosterse Bruine Kiekendief

Kaup, 1847

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus approximans

Australische Bruine Kiekendief

Peale, 1848

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus maillardi

Madagaskarkiekendief

Verreaux, J., 1862

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus buffoni

Buffons Kiekendief

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus assimilis

Gevlekte Kiekendief

Jardine & Selby, 1828

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus maurus

Zwarte Kiekendief

(Temminck, 1828)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus cyaneus

Blauwe Kiekendief

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus hudsonius

Amerikaanse Kiekendief

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus macrosceles

Madagascarkiekendief

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus cinereus

Grijze Kiekendief

Vieillot, 1816

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus macrourus

Steppekiekendief

(Gmelin, S.G., 1770)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus melanoleucos

Bonte Kiekendief

(Pennant, 1769)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Circus pygargus

Grauwe Kiekendief

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Polyboroides typus

Kaalkopkiekendief

Smith, A., 1829

CICONIIFORMES

Accipitridae

Polyboroides radiatus

Holenkiekendief

(Scopoli, 1786)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Kaupifalco monogrammicus

Hagedisbuizerd

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Melierax metabates

Donkere Zanghavik

Heuglin, 1861

CICONIIFORMES

Accipitridae

Melierax poliopterus

Bleke Zanghavik

Cabanis, 1869

CICONIIFORMES

Accipitridae

Melierax canorus

Zanghavik

(Thunberg, 1799)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Melierax gabar

Gabarhavik

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter poliogaster

Zuidamerikaanse Havik

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter trivirgatus

Kuifhavik

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter griseiceps

Grijskophavik

(Schlegel, 1862)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter tachiro

Afrikaanse Havik

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter castanilius

Kameroenhavik

Bonaparte, 1853

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter chilensis

Chileense Sperwer

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter badius

Shikra

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter butleri

Nicobarenshikra

(Gurney, 1898)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter brevipes

Balkansperwer

(Severtzov, 1850)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter soloensis

Chinese Sperwer

(Horsfield, 1821)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter francesiae

Madagaskarshikra

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter trinotatus

Vlekstaartsperwer

Bonaparte, 1850

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter novaehollandiae

Grijze Havik

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter fasciatus

Australische Havik

(Vigors & Horsfield, 1827)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter melanochlamys

Zwartrughavik

(Salvadori, 1876)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter albogularis

Bonte havik

Gray, G.R., 1870

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter rufitorques

Fijihavik

(Peale, 1848)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter haplochrous

Nieuwcaledonische Havik

Sclater, P.L., 1859

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter henicogrammus

Halmaherahavik

(Gray, G.R., 1860)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter luteoschistaceus

Grauwe Sperwer

Rothschild & Hartert, 1926

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter imitator

Bonte Sperwer

Hartert, 1926

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter poliocephalus

Bleke Sperwer

Gray, G.R., 1858

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter princeps

Bleke Havik

Mayr, 1934

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter superciliosus

Dwergsperwer

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter collaris

Kraagsperwer

Sclater, P.L., 1860

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter erythropus

Westafrikaanse Dwergsperwer

(Hartlaub, 1855)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter minullus

Oostafrikaanse Dwergsperwer

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter gularis

Kleine Sperwer

(Temminck & Schlegel, 1844)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter virgatus

Besrasperwer

(Temminck, 1822)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter nanus

Celebesdwergsperwer

(Blasius, W., 1897)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter erythrauchen

Molukkensperwer

Gray, G.R, 1861

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter cirrocephalus

Grijskopsperwer

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter brachyurus

Nieuw Britainsperwer

(Ramsay, E.P., 1879)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter rhodogaster

Wijnborstsperwer

(Schlegel, 1862)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter madagascariensis

Madagaskarsperwer

Smith, A., 1833

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter ovampensis

Ovambosperwer

Gurney, 1875

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter nisus

Sperwer

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter rufiventris

Afrikaanse Sperwer

Smith, A., 1830

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter striatus

Amerikaanse Sperwer

Vieillot, 1808

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter chionogaster

Witborstsperwer

(Kaup, 1852)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter ventralis

Effenborstsperwer

Sclater, P.L., 1866

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter erythronemius

Rooddijsperwer

Kaup, 1850

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter cooperii

Coopers Sperwer

(Bonaparte, 1828)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter gundlachi

Cubaanse Sperwer

Lawrence, 1860

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter bicolor

Roodbroeksperwer

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter melanoleucus

Zwarte Havik

Smith, A., 1830

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter henstii

Madagaskarhavik

(Schlegel, 1873)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter hiogaster

Bonte Havik

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter gentilis

Havik

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Accipiter meyerianus

Meyers Havik

(Sharpe, 1878)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Erythrotriorchis buergersi

Burgers Havik

(Reichenow, 1914)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Erythrotriorchis radiatus

Rosse Havik

(Latham, 1802)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Megatriorchis doriae

Doria's Havik

Salvadori & Albertis, 1875

CICONIIFORMES

Accipitridae

Urotriorchis macrourus

Langstaarthavik

(Hartlaub, 1855)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Butastur rufipennis

Sprinkhaanbuizerd

(Sundevall, 1851)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Butastur teesa

Witoogbuizerd

(Franklin, 1831)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Butastur liventer

Roodvleugelbuizerd

(Temminck, 1827)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Butastur indicus

Grijskopbuizerd

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Geranospiza caerulescens

Langpootkiekendief

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis plumbea

Donkergrijze Buizerd

Salvin, 1872

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis schistacea

Leigrijze Buizerd

(Sundevall, 1851)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis princeps

Sclaters Buizerd

Sclater, P.L., 1865

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis melanops

Zwartmaskerbuizerd

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis kuhli

Kuhls Buizerd

Bonaparte, 1850

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis lacernulata

Braziliaanse Bonte Buizerd

(Temminck, 1827)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis semiplumbea

Kleine Bonte Buizerd

Lawrence, 1861

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis albicollis

Grote Bonte Buizerd

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis occidentalis

Salvins Bonte Buizerd

Salvin, 1876

CICONIIFORMES

Accipitridae

Leucopternis polionota

Kaups Bonte Buizerd

(Kaup, 1847)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteogallus aequinoctialis

Krabbenbuizerd

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteogallus anthracinus

Zwarte Buizerd

(Deppe, 1830)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteogallus subtilis

Pacifische Zwarte Buizerd

(Thayer & Bangs, 1905)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteogallus urubitinga

Zwarte Arendbuizerd

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteogallus meridionalis

Savannebuizerd

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Parabuteo unicinctus

Woestijnbuizerd

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Busarellus nigricollis

Moerasbuizerd

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Geranoaetus melanoleucus

Grijze Arendbuizerd

(Vieillot, 1819)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Harpyhaliaetus solitarius

Amerikaanse Zwarte Arend

(Tschudi, 1844)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Harpyhaliaetus coronatus

Kroonarend

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo magnirostris

Wegbuizerd

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo nitidus

Grijsgestreepte Buizerd

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo plagiatus

Grijze Buizerd

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo trizonatus

Kaapse Bergbuizerd

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo lineatus

Roodschouderbuizerd

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo ridgwayi

Ridgway's Buizerd

(Cory, 1883)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo platypterus

Breedvleugelbuizerd

(Vieillot, 1823)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo leucorrhous

Witstuitbuizerd

(Quoy & Gaimard, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo brachyurus

Kortstaartbuizerd

Vieillot, 1816

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo albigula

Witkeelbuizerd

Philippi, 1899

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo swainsoni

Prairiebuizerd

Bonaparte, 1838

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo albicaudatus

Witstaartbuizerd

Vieillot, 1816

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo galapagoensis

Galapagosbuizerd

(Gould, 1837)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo polyosoma

Roodrugbuizerd

(Quoy & Gaimard, 1824)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo poecilochrous

Gurney's Buizerd

Gurney, 1879

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo albonotatus

Bandstaartbuizerd

Kaup, 1847

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo solitarius

Hawaiibuizerd

Peale, 1848

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo jamaicensis

Roodstaartbuizerd

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo ventralis

Patagonische Buizerd

Gould, 1837

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo buteo

Buizerd

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo oreophilus

Kaapse Bergbuizerd

Hartert & Neumann, 1914

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo brachypterus

Madagaskarbuizerd

Hartlaub, 1860

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo rufinus

Arendbuizerd

(Cretzschmar, 1829)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo hemilasius

Mongoolse Buizerd

Temminck & Schlegel, 1844

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo regalis

Rosse Ruigpootbuizerd

(Gray, G.R., 1844)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo lagopus

Ruigpootbuizerd

(Pontoppidan, 1763)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo auguralis

Afrikaanse Roodstaartbuizerd

Salvadori, 1865

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo bannermani

Kaapverdische Buizerd

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo augur

Augurbuizerd

(Ruppell, 1836)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo archeri

Archers Buizerd

Sclater, W.L., 1918

CICONIIFORMES

Accipitridae

Buteo rufofuscus

Jakhalsbuizerd

(Forster, J.R., 1798)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Morphnus guianensis

Wurgarend

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Harpia harpyja

Harpijarend

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Harpyopsis novaeguineae

Papuaharpijarend

Salvadori, 1875

CICONIIFORMES

Accipitridae

Pithecophaga jefferyi

Apenarend

Ogilvie-Grant, 1896

CICONIIFORMES

Accipitridae

Ictinaetus malayensis

Indische Zwarte Arend

(Temminck, 1822)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila pomarina

Schreeuwarend

Brehm, C.L., 1831

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila clanga

Bastaardarend

Pallas, 1811

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila rapax

Steppearend

(Temminck, 1828)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila nipalensis

Steppearend

Hodgson, 1833

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila adalberti

Spaanse Keizerarend

Brehm, L., 1861

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila heliaca

Keizerarend

Savigny, 1809

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila gurneyi

Molukkenarend

Gray, G.R., 1860

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila hastata

Indische Gevlekte Arend

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila chrysaetos

Steenarend

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila audax

Wigstaartarend

(Latham, 1802)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila verreauxii

Zwarte Arend

Lesson, 1831

CICONIIFORMES

Accipitridae

Aquila wahlbergi

Wahlbergs Arend

Sundevall, 1851

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hieraaetus fasciatus

Havikarend

(Vieillot, 1822)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hieraaetus spilogaster

Afrikaanse Havikarend

(Bonaparte, 1850)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hieraaetus pennatus

Dwergarend

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hieraaetus morphnoides

Australische Dwergarend

(Gould, 1841)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hieraaetus ayresii

Ayres' Havikarend

(Gurney, 1862)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Hieraaetus kienerii

Roodbuikdwergarend

(Geoffroy Saint-Hilaire, 1835)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Polemaetus bellicosus

Vechtarend

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizastur melanoleucus

Zwartwitte Kuifarend

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Lophaetus occipitalis

Afrikaanse Zwarte Kuifarend

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus africanus

Cassins Kuifarend

(Cassin, 1865)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus cirrhatus

Indische Kuifarend

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus nipalensis

Aziatische Kuifarend

(Hodgson, 1836)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus alboniger

Blyths Kuifarend

(Blyth, 1845)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus bartelsi

Javaanse Kuifarend

Stresemann, 1924

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus lanceolatus

Celebeskuifarend

Temminck & Schlegel, 1844

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus philippensis

Filippijnse Kuifarend

Gurney, 1863

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus nanus

Kleine Kuifarend

Wallace, 1868

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus tyrannus

Zwarte Kuifarend

(Wied-Neuwied, 1820)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Spizaetus ornatus

Bonte Kuifarend

(Daudin, 1800)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Stephanoaetus coronatus

Kroonarend

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Accipitridae

Oroaetus isidori

Andeskuifarend

(Des Murs, 1845)

CICONIIFORMES

Sagittariidae

Sagittarius serpentarius

Secretarisvogel

(Miller, J.F., 1779)

CICONIIFORMES

Falconidae

Caracara cheriway

Noordelijke Kuifcaracara

(Jacquin, 1784)

CICONIIFORMES

Falconidae

Caracara lutosus

Guadelupe Caracara

Ridgway, 1876

CICONIIFORMES

Falconidae

Caracara plancus

Zuidelijke Kuifcaracara

(Miller, J.F., 1777)

CICONIIFORMES

Falconidae

Daptrius ater

Zwarte Caracara

Vieillot, 1816

CICONIIFORMES

Falconidae

Daptrius americanus

Roodkeelcaracara

CICONIIFORMES

Falconidae

Phalcoboenus carunculatus

Lelcaracara

Des Murs, 1853

CICONIIFORMES

Falconidae

Phalcoboenus megalopterus

Andescaracara

(Meyen, 1834)

CICONIIFORMES

Falconidae

Phalcoboenus albogularis

Witkeelcaracara

(Gould, 1837)

CICONIIFORMES

Falconidae

Phalcoboenus australis

Falklandcaracara

(Gmelin, 1788)

CICONIIFORMES

Falconidae

Milvago chimachima

Geelkopcaraca

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Falconidae

Milvago chimango

Chimango

(Vieillot, 1816)

CICONIIFORMES

Falconidae

Herpetotheres cachinnans

Lachvalk

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Falconidae

Micrastur ruficollis

Gestreepte Bosvalk

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Falconidae

Micrastur plumbeus

Slaterbosvalk

Sclater, W.L., 1918

CICONIIFORMES

Falconidae

Micrastur gilvicollis

Gebandeerde Bosvalk

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Falconidae

Micrastur mirandollei

Mirandolle's Bosvalk

(Schlegel, 1862)

CICONIIFORMES

Falconidae

Micrastur semitorquatus

Grote Bosvalk

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Falconidae

Micrastur buckleyi

Traylors Bosvalk

Swann, 1919

CICONIIFORMES

Falconidae

Spiziapteryx circumcinctus

Witstuitvalk

(Kaup, 1852)

CICONIIFORMES

Falconidae

Polihierax semitorquatus

Afrikaanse Dwergvalk

(Smith, A., 1836)

CICONIIFORMES

Falconidae

Polihierax insignis

Birmaanse Dwergvalk

CICONIIFORMES

Falconidae

Microhierax caerulescens

Roodbroekdwergvalk

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Falconidae

Microhierax fringillarius

Musvalk

(Drapiez, 1824)

CICONIIFORMES

Falconidae

Microhierax latifrons

Borneodwergvalk

Sharpe, 1879

CICONIIFORMES

Falconidae

Microhierax erythrogenys

Filippijnse Dwergvalk

(Vigors, 1831)

CICONIIFORMES

Falconidae

Microhierax melanoleucus

Bonte Dwergvalk

(Blyth, 1843)

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco berigora

Haviksvalk

Vigors & Horsfield, 1827

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco naumanni

Kleine Torenvalk

Fleischer, 1818

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco tinnunculus

Torenvalk

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco newtoni

Madagaskartorenvalk

(Gurney, 1863)

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco punctatus

Mauritiustorenvalk

Temminck, 1821

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco araea

Seychellentorenvalk

(Oberholser, 1917)

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco moluccensis

Indische Torenvalk

(Bonaparte, 1850)

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco cenchroides

Australische Torenvalk

Vigors & Horsfield, 1827

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco sparverius

Amerikaanse Torenvalk

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco rupicoloides

Grote Torenvalk

Smith, A., 1829

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco alopex

Vosvalk

(Heuglin, 1861)

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco alexandri

Alexanders Valk

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco ardosiaceus

Grijze Torenvalk

Vieillot, 1823

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco dickinsoni

Dickensons Torenvalk

Sclater, P.L., 1864

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco zoniventris

Gebandeerde Torenvalk

Peters, W., 1854

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco chicquera

Rooddkopsmelleken

Daudin, 1800

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco vespertinus

Roodpootvalk

Linnaeus, 1766

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco amurensis

Oostaziatische Roodpootvalk

Radde, 1863

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco eleonorae

Eleonora's Valk

Gene, 1839

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco concolor

Woestijnvalk

Temminck, 1825

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco femoralis

Aplomadovalk

Temminck, 1822

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco columbarius

Smelleken

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco rufigularis

Vleermuisvalk

Daudin, 1800

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco subbuteo

Boomvalk

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco cuvierii

Afrikaanse Boomvalk

Smith, A., 1830

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco severus

Oosterse Boomvalk

Horsfield, 1821

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco longipennis

Australische Boomvalk

Swainson, 1838

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco madens

Kaapverdische Slechtvalk

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco neglectus

Kaapverdische Torenvalk

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco novaeseelandiae

Nieuwzeelandse Valk

Gmelin, 1788

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco hypoleucos

Grijze Valk

Gould, 1841

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco subniger

Zwarte Valk

Gray, G.R., 1843

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco biarmicus

Lannervalk

Temminck, 1825

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco jugger

Laggarvalk

Gray, J.E, 1834

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco cherrug

Sakervalk

Gray, J.E., 1834

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco rusticolus

Giervalk

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco mexicanus

Prairievalk

Schlegel, 1850

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco peregrinus

Slechtvalk

Gmelin, 1788

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco pelegrinoides

Barbarijnse Valk

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco deiroleucus

Bonte Slechtvalk

Temminck, 1825

CICONIIFORMES

Falconidae

Falco fasciinucha

Taitavalk

Reichenow & Neumann, 1895

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Rollandia rolland

Witwangfuut

(Quoy & Gaimard, 1824)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Rollandia microptera

Titicacafuut

(Gould, 1868)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Tachybaptus ruficollis

Dodaars

(Pallas, 1764)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Tachybaptus novaehollandiae

Australische Dodaars

(Stephens, 1826)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Tachybaptus rufolavatus

Madagaskardodaars

(Delacour, 1932)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Tachybaptus pelzelnii

Pelzelns Dodaars

(Hartlaub, 1861)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Tachybaptus dominicus

Dwergfuut

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podilymbus podiceps

Dikbekfuut

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podilymbus gigas

Atitlanfuut

Griscom, 1929

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Poliocephalus poliocephalus

Grijskopfuut

(Jardine & Selby, 1827)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Poliocephalus rufopectus

Nieuwzeelandfuut

Gray, G.R., 1843

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps major

Grote Fuut

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps grisegena

Roodhalsfuut

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps cristatus

Fuut

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps auritus

Kuifduiker

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps nigricollis

Geoorde Fuut

Brehm, C.L., 1831

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps andinus

Andesfuut

(Meyer de Schauensee, 1959)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps occipitalis

Zilverfuut

Garnot, 1826

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps taczanowskii

Punafuut

Berlepsch & Stolzmann, 1894

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Podiceps gallardoi

Patagonische Fuut

Rumboll, 1974

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Aechmophorus occidentalis

Zwanehalsfuut

(Lawrence, 1858)

CICONIIFORMES

Podicipedidae

Aechmophorus clarkii

Clarks Fuut

(Lawrence, 1858)

CICONIIFORMES

Phaethontidae

Phaethon aethereus

Roodsnavelkeerkringvogel

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Phaethontidae

Phaethon rubricauda

Roodstaartkeerkringvogel

Boddaert, 1783

CICONIIFORMES

Phaethontidae

Phaethon lepturus

Witstaartkeerkringvogel

Daudin, 1802

CICONIIFORMES

Sulidae

Papasula abbotti

Abbotts Gent

(Ridgway, 1893)

CICONIIFORMES

Sulidae

Morus bassanus

Jan van Gent

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Sulidae

Morus capensis

Kaapse Jan van Gent

(Lichtenstein, 1823)

CICONIIFORMES

Sulidae

Morus serrator

Pacifische Jan van Gent

(Gray, G.R., 1843)

CICONIIFORMES

Sulidae

Sula nebouxii

Blauwvoetgent

Milne-Edwards, 1882

CICONIIFORMES

Sulidae

Sula variegata

Humboldtgent

(Tschudi, 1843)

CICONIIFORMES

Sulidae

Sula dactylatra

Maskergent

Lesson, 1831

CICONIIFORMES

Sulidae

Sula granti

Nazcagent

Rothschild, 1902

CICONIIFORMES

Sulidae

Sula sula

Roodpootgent

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Sulidae

Sula leucogaster

Bruine Gent

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Anhingidae

Anhinga anhinga

Amerikaanse Slangehalsvogel

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Anhingidae

Anhinga rufa

Afrikaanse Slangehalsvogel

(Daudin, 1802)

CICONIIFORMES

Anhingidae

Anhinga melanogaster

Indische Slangehalsvogel

Pennant, 1769

CICONIIFORMES

Anhingidae

Anhinga novaehollandiae

Australische Slangehalsvogel

(Gould, 1847)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax africanus

Afrikaanse Dwergaalscholver

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax coronatus

Kroonaalscholver

(Wahlberg, 1855)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax pygmeus

Dwergaalscholver

(Pallas, 1773)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax niger

Indische Dwergaalscholver

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax melanoleucos

Kleine Bonte Aalscholver

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax perspicillatus

Beringaalscholver

Pallas, 1811

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax penicillatus

Brandts Aalscholver

(Brandt, 1837)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax harrisi

Galapagosaalscholver

Rothschild, 1898

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax kenyoni

Amchitkaaalscholver

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax neglectus

Kustaalscholver

(Wahlberg, 1855)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax fuscescens

Blauwmaskeraalscholver

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax brasilianus

Bigua Aalscholver

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax auritus

Geoorde Aalscholver

(Lesson, 1831)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax fuscicollis

Indische Aalscholver

Stephens, 1826

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax varius

Bonte Aalscholver

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax sulcirostris

Zwarte Aalscholver

(Brandt, 1837)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax carbo

Aalscholver

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax capillatus

Japanse Aalscholver

(Temminck & Schlegel, 1850)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax nigrogularis

Arabische Aalscholver

Ogilvie-Grant & Forbes, 1899

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax capensis

Kaapse Aalscholver

(Sparrman, 1788)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax bougainvillii

Humboldtaalscholver

(Lesson, 1837)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax verrucosusf

Kerguelenaalscholver

(Cabanis, 1875)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax atriceps

Keizersaalscholver

King, 1828

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax bransfieldensis

Antarctische Aalscholver

Murphy, 1936

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax georgianus

Zuidgeorgische Aalscholver

Lonnberg, 1906

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax campbelli

Campbellaalscholver

(Filhol, 1878)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax carunculatus

Wrattenaalscholver

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax chalconotus

Stewartaalscholver

(Gray, G.R., 1845)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax onslowi

Onslows Aalscholver

Forbes, H.O., 1893

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax colensoi

Aucklandaalscholver

Buller, 1888

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax ranfurlyi

Bountyaalscholver

Ogilvie-Grant, 1901

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax magellanicus

Magelhaenaalscholver

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax melanogenis

Crozetaalscholver

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax urile

Roodmaskeraalscholver

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax pelagicus

Pelagische Aalscholver

Pallas, 1811

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax aristotelis

Kuifaalscholver

(Linnaeus, 1761)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax gaimardi

Roodpootaalscholver

(Lesson & Garnot, 1828)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax punctatus

Gevlekte Aalscholver

(Sparrman, 1786)

CICONIIFORMES

Phalacrocoracidae

Phalacrocorax featherstoni

Chathamaalscholver

Buller, 1873

CICONIIFORMES

Ardeidae

Syrigma sibilatrix

Fluitreiger

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta rufescens

Roodhalsreiger

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta vinaceigula

Sharpe's Reiger

(Sharpe, 1895)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta ardesiaca

Zwarte Reiger

(Wagler, 1827)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta tricolor

Witbuikreiger

(Muller, P.L.S., 1776)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta novaehollandiae

Witwangreiger

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta caerulea

Kleine Blauwe Reiger

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta garzetta

Kleine Zilverreiger

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta gularis

Westelijke Rifreiger

(Bosc, 1792)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta dimorpha

Madagaskarzilverreiger

Hartert, 1914

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta thula

Amerikaanse Kleine Zilverreige

(Molina, 1782)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta eulophotes

Chinese Zilverreiger

(Swinhoe, 1860)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Egretta sacra

Oostelijke Rifreiger

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Pilherodius pileatus

Kapreiger

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea cinerea

Blauwe Reiger

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea alba

Grote Zilverreiger

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea bournei

Kaapverdische Purperreiger

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea intermedia

Middelste Zilverreiger

(Wagler, 1829)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea herodias

Amerikaanse Blauwe Reiger

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea cocoi

Sokoireiger

Linnaeus, 1766

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea pacifica

Withalsreiger

Latham, 1802

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea melanocephala

Zwartkopreiger

Vigors & Children, 1826

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea humbloti

Madagaskarreiger

Milne-Edwards & Grandidier, 1885

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea goliath

Reuzenreiger

Cretzschmar, 1829

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea insignis

Keizerreiger

Hume, 1878

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea sumatrana

Sumatraanse Reiger

Raffles, 1822

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea purpurea

Purperreiger

Linnaeus, 1766

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardea picata

Bonte Reiger

Gould, 1845

CICONIIFORMES

Ardeidae

Bubulcus ibis

Koereiger

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardeola ralloides

Ralreiger

(Scopoli, 1769)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardeola grayii

Indische Poelreiger

(Sykes, 1832)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardeola bacchus

Chinese Poelreiger

(Bonaparte, 1855)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardeola speciosa

Javaanse Ralreiger

(Horsfield, 1821)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardeola idae

Madagaskarralreiger

(Hartlaub, 1860)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ardeola rufiventris

Roodbuikreiger

(Sundevall, 1850)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Butorides striatus

Mangrovereiger

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Butorides virescens

Kleine Groene Reiger

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Butorides sundevalli

Galápagosreiger

(Reichenow, 1877)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Agamia agami

Agamireiger

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Nyctanassa violacea

Geelkruinkwak

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Nycticorax nycticorax

Kwak

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Nycticorax caledonicus

Rosse Kwak

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Gorsachius leuconotus

Witrugkwak

(Wagler, 1827)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Gorsachius magnificus

Hainankwak

(Ogilvie-Grant, 1899)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Gorsachius goisagi

Japanse Kwak

(Temminck, 1835)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Gorsachius melanolophus

Indische Kwak

(Raffles, 1822)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Cochlearius cochlearia

Schuitbekreiger

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Tigrisoma mexicanum

Mexicaanse Tijgerroerdomp

Swainson, 1834

CICONIIFORMES

Ardeidae

Tigrisoma fasciatum

Gestreepte Tijgerroerdomp

(Such, 1825)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Tigrisoma lineatum

Rosse Tijgerroerdomp

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Zonerodius heliosylus

Nieuwguinese Tijgerroerdomp

(Lesson, 1828)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Tigriornis leucolophus

Afrikaanse Tijgerroerdomp

(Jardine, 1846)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Zebrilus undulatus

Zigzagreiger

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus involucris

Gestreept Woudaapje

(Vieillot, 1823)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus minutus

Woudaapje

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus sinensis

Chinees Woudaapje

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus novaezelandiae

Nieuwzeelandse Woudaap

(Potts, 1871)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus exilis

Amerikaans Woudaapje

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus flavicollis

Zwarte Roerdomp

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus eurhythmus

Mandsjoerijs Woudaapje

(Swinhoe, 1873)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus cinnamomeus

Rossig Woudaapje

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Ixobrychus sturmii

Afrikaans Woudaapje

(Wagler, 1827)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Botaurus lentiginosus

Noordamerikaanse Roerdomp

(Rackett, 1813)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Botaurus pinnatus

Zuidamerikaanse Roerdomp

(Wagler, 1829)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Botaurus stellaris

Roerdomp

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ardeidae

Botaurus poiciloptilus

Australische Roerdomp

(Wagler, 1827)

CICONIIFORMES

Scopidae

Scopus umbretta

Hamerkop

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Phoenicopteridae

Phoenicopterus ruber

Flamingo

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Phoenicopteridae

Phoenicopterus chilensis

Chileense Flamingo

Molina, 1782

CICONIIFORMES

Phoenicopteridae

Phoenicopterus minor

Kleine Flamingo

Geoffroy Saint-Hilaire, 1798

CICONIIFORMES

Phoenicopteridae

Phoenicopterus andinus

Andesflamingo

Philippi, 1854

CICONIIFORMES

Phoenicopteridae

Phoenicopterus jamesi

James' Flamingo

Sclater, P.L., 1886

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Eudocimus albus

Witte Ibis

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Eudocimus ruber

Rode Ibis

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Phimosus infuscatus

Maskeribis

(Lichtenstein, 1823)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Plegadis falcinellus

Zwarte Ibis

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Plegadis chihi

Amerikaanse Ibis

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Plegadis ridgwayi

Punaibis

(Allen, 1876)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Cercibis oxycerca

Stekelstaartibis

(Spix, 1825)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Theristicus caerulescens

Grijze Ibis

(Vieillot, 1817)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Theristicus caudatus

Geelhalsibis

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Theristicus branickii

Andesibis

Berlepsch & Stolzmann, 1894

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Theristicus melanopis

Zwartmaskeribis

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Mesembrinibis cayennensis

Groene Ibis

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Bostrychia hagedash

Hadadaibis

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Bostrychia bocagei

Kleine Olijfgroene Ibis

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Bostrychia carunculata

Lelibis

(Ruppell, 1837)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Bostrychia olivacea

Olijfgroene Ibis

(Du Bus de Gisignies, 1838)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Bostrychia rara

Geschubde Ibis

(Rothschild, Hartert, & Kleinschmidt, 1897)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Geronticus eremita

Heremietibis

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Geronticus calvus

Kaapse Ibis

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Lophotibis cristata

Kuifibis

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Threskiornis aethiopicus

Heilige Ibis

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Threskiornis melanocephalus

Indische Witte Ibis

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Threskiornis molucca

Australische Witte Ibis

(Cuvier, 1829)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Threskiornis spinicollis

Strohalsibis

(Jameson, 1835)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Pseudibis papillosa

Wrattenibis

(Temminck, 1824)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Pseudibis davisoni

Witschouderibis

(Hume, 1875)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Pseudibis gigantea

Reuzenibis

(Oustalet, 1877)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Nipponia nippon

Japanse Kuifibis

(Temminck, 1835)

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Platalea leucorodia

Lepelaar

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Platalea regia

Koningslepelaar

Gould, 1838

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Platalea alba

Afrikaanse Lepelaar

Scopoli, 1786

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Platalea minor

Kleine Lepelaar

Temminck & Schlegel, 1849

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Platalea flavipes

Geelsnavellepelaar

Gould, 1838

CICONIIFORMES

Threskiornithidae

Ajaia ajaja

Rode Lepelaar

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Balaeniceps rex

Schoenbekooievaar

Gould, 1850

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus onocrotalus

Roze Pelikaan

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus rufescens

Kleine Pelikaan

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus crispus

Kroeskoppelikaan

Bruch, 1832

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus philippensis

Grijze Pelikaan

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus conspicillatus

Australische Pelikaan

Temminck, 1824

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus erythrorhynchos

Witte Pelikaan

Gmelin, 1789

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus occidentalis

Bruine Pelikaan

Linnaeus, 1766

CICONIIFORMES

Pelecanidae

Pelecanus thagus

Chilipelikaan

Molina, 1782

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Coragyps atratus

Zwarte Gier

(Bechstein, 1793)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Cathartes aura

Roodkopgier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Cathartes burrovianus

Kleine Geelkopgier

Cassin, 1845

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Cathartes melambrotus

Grote Geelkopgier

Wetmore, 1964

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Gymnogyps californianus

Californische Condor

(Shaw, 1797)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Vultur gryphus

Andescondor

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Sarcoramphus papa

Koningsgier

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Mycteria americana

Kaalkopooievaar

Linnaeus, 1758

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Mycteria cinerea

Maleise Nimmerzat

(Raffles, 1822)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Mycteria ibis

Afrikaanse Nimmerzat

(Linnaeus, 1766)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Mycteria leucocephala

Indische Nimmerzat

(Pennant, 1769)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Anastomus oscitans

Indische Gaper

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Anastomus lamelligerus

Afrikaanse Gaper

Temminck, 1823

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ciconia nigra

Zwarte Ooievaar

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Anastomus lamelligerus

Abdimooievaar

Lichtenstein, 1823

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ciconia episcopus

Bisschopsooievaar

(Boddaert, 1783)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ciconia stormi

Soendaooievaar

(Blasius, W., 1896)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ciconia maguari

Magoeari

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ciconia ciconia

Ooievaar

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ciconia boyciana

Zwartsnavelooievaar

Swinhoe, 1873

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ephippiorhynchus asiaticus

Zwarthalsooievaar

(Latham, 1790)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Ephippiorhynchus senegalensis

Zadelbekooievaar

(Shaw, 1800)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Jabiru mycteria

Jabiroe

(Lichtenstein, 1819)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Leptoptilos javanicus

Javaanse Maraboe

(Horsfield, 1821)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Leptoptilos crumeniferus

Afrikaanse Maraboe

(Lesson, 1831)

CICONIIFORMES

Ciconiidae

Leptoptilos dubius

Indische Maraboe

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Fregatidae

Fregata magnificens

Amerikaanse Fregatvogel

Mathews, 1914

CICONIIFORMES

Fregatidae

Fregata aquila

Ascensionfregatvogel

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Fregatidae

Fregata minor

Grote Fregatvogel

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Fregatidae

Fregata ariel

Kleine Fregatvogel

(Gray, G.R., 1845)

CICONIIFORMES

Fregatidae

Fregata andrewsi

Witbuikfregatvogel

Mathews, 1914

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Aptenodytes patagonicus

Koningspinguin

Miller, J.F., 1778

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Aptenodytes forsteri

Keizerspinguin

Gray, G.R., 1844

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Pygoscelis papua

Ezelspinguin

(Forster, J.R., 1781)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Pygoscelis adeliae

Adeliepinguin

(Hombron & Jacquinot, 1841)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Pygoscelis antarctica

Stormbandpinguin

(Forster, J.R., 1781)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptes chrysocome

Rotspinguin

(Forster, J.R., 1781)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptes pachyrhynchus

Fjordland Kuifpinguin

Gray, G.R., 1845

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptes robustus

Snares Kuifpinguin

Oliver, 1953

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptes sclateri

Grote Kuifpinguin

Buller, 1888

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptes chrysolophus

Macaronipinguin

(Brandt, 1837)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptes schlegeli

Schlegels Pinguin

Finsch, 1876

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Megadyptes antipodes

Geeloogpinguin.

(Hombron & Jacquinot, 1841)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Eudyptula minor

Dwergpinguin

(Forster, J.R., 1781)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Spheniscus demersus

Zwartvoetpinguin

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Spheniscus humboldti

Humboldtpinguin

Meyen, 1834

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Spheniscus magellanicus

Magelhaenpinguin

(Forster, J.R., 1781)

CICONIIFORMES

Spheniscidae

Spheniscus mendiculus

Galapagospinguin

Sundevall, 1871

CICONIIFORMES

Gaviidae

Gavia stellata

Roodkeelduiker

(Pontoppidan, 1763)

CICONIIFORMES

Gaviidae

Gavia arctica

Parelduiker

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Gaviidae

Gavia pacifica

Pacifische Parelduiker

(Lawrence, 1858)

CICONIIFORMES

Gaviidae

Gavia immer

IJsduiker

(Brunnich, 1764)

CICONIIFORMES

Gaviidae

Gavia adamsii

Geelsnavelduiker

(Gray, G.R., 1859)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Macronectes giganteus

Zuidelijke Reuzenstormvogel

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Macronectes halli

Noordelijke Reuzenstormvogel

Mathews, 1912

CICONIIFORMES

Procellariidae

Fulmarus glacialis

Noordse Stormvogel

(Linnaeus, 1761)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Fulmarus glacialoides

Grijze Stormvogel

(Smith, A., 1840)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Thalassoica antarctica

Antarctische Stormvogel

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Daption capense

Kaapse Stormvogel

(Linnaeus, 1758)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pagodroma nivea

Sneeuwstormvogel

(Forster, G., 1777)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma aterrima

Reunionstormvogel

(Bonaparte, 1857)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma atrata

Hendersons Stormvogel

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma caribbaea

Jamaicaanse Stormvogel

(Carte, 1866)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma becki

Solomonstormvogel

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma rostrata

Tahitistormvogel

(Peale, 1848)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma macgillivrayi

Macgillivray's Stormvogel

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma axillaris

Chathamstormvogel

(Salvin, 1893)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma nigripennis

Zwartvleugelstormvogel

(Rothschild, 1893)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma cervicalis

Kermadecwitnekstormvogel

(Salvin, 1891)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma inexpectata

Regenstormvogel

(Forster, J.R., 1844)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma hypoleuca

Boninstormvogel

(Salvin, 1888)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma leucoptera

Goulds Stormvogel

(Gould, 1844)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma cookii

Cooks Stormvogel

(Gray, 1843)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma pycrofti

Pycrofts Stormvogel

Falla, 1933

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma brevipes

Kerguelenstormvogel

(Peale, 1848)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma defilippiana

Juan Fernandezstormvogel

(Giglioli & Salvadori, 1869)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma longirostris

Stejnegers Stormvogel

(Stejneger, 1893)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma alba

Phoenixstormvogel

(Gmelin, 1789)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma arminjoniana

Arminjons Stormvogel

(Giglioli & Salvadori, 1869)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma sandwichensis

Hawaiistormvogel

(Ridgway, 1884)

CICONIIFORMES

Procellariidae

Pterodroma phaeopygia

Galapagosstormvogel

(Salvin, 1876)

 

Bedankt voor het bezoeken van deze pagina met vogellijst 3001 - 4000.

 

 

NATURE WORLDWIDE is the official website of the World Institute for Conservation and Environment, WICE. It is an integrated network of web sites dealing with different topics on nature, nature conservation and natural resources management. Read here why we created Nature Worldwide. Our Methodology explains how we produced our information. Our Web Map helps you find your way in the website and the sitemap has all pages. We made this website out of passion for conservation. We spent our own salaries and free time to gather the information and publish it on these websites, in total valuing hundreds of thousands of dollars of professional time. Nobody pays us to do this. We simply want to contribute to conservation. If you appreciate our work, PLEASE visit our site Adopt A Ranger and see how you can make a difference for conservation most effectively: By paying one day of the salary of a ranger, you will make a difference in conserving the lives of thousands of birds, other critters and entire forests. Check our sitemap. Enjoy!