NATURE WORLDWIDE: BIRDS

WORLD INSTITUTE FOR CONSERVATION & ENVIRONMENT, WICE

VOGELS DETERMINEREN

VOGELS ## 7001 - 8000DV

Hi, my name is Daan Vreugdenhil; I have a PhD in conservation ecology and dedicated my career of 4 decades to conservation, for which I visited more than 80 countries and learned 6 languages. I have always felt that conservation is a passion, not a profession.

As a child, my father would take me on his bicycle into the meadows in Holland, where he taught me to identify birds and plants. I caught frogs, butterflies and lizards as pets. As a teenager, I joined a youth club for nature study; every weekend, my fellow club  members and I we rode our bikes to study in nature reserves. Little wonder, when time came, I studied ecology and natural resources management.

I never got over my love for nature, wild places, forests, deserts and wild animals. I still love hitting the trail, kayaking down a river, the wind in my ears when skiing down a slope or riding my bike. Often people ask me if I don't get tired of traveling. How can one ever get tired of the beauty of the bright colours of Indian Summer (autumn), the thrill of an eagle soaring in the sky, the thunder of Iguaçu Falls, the smell of flowers, a jubilant Sky Lark in the spring, Elephants roaming the plains. My entire life has been dedicated to nature conservation.

This website - the result of 15 years of unpaid work - is my gift to you, so you can follow me in my passion and carry on the flame of conservation. If this website in any way was useful to you, then I invite you to make a donation to the  Adopt A Ranger  Foundation. The Adopt A Ranger Foundation is my latest contribution in my quest to save 10% of our planet as a home for birds, other animals and plants. Help spread the word with your "FB likes", etc.

Vogels determineren

Voor vogels determineren en het onthouden van hun namen op andere continenten is het erg nuttie hun namen te kennen in je moedertaal. Hier een lijstje met alle soorten in het Nederlands. Ik heb verscheiden jaren vergeefst gezocht een lijst in het Nederlands, helaas zonder resultaat. Wat lijstjes in Exel hadden wel namen, maar taalkundig stelden die niet veel voor: eindeloos veel spelfouten, om over de gramatika maar niet te spreken.

 

Zodoende zelf maar aan de slag gegaan. Er waren ook geen goede lijsten in het Spaans, Duits, Frans en Portugees. Voor de eerste 3 talen waren er zo'n ruim 9000 namen elk, maar voor Portugees vond ikniet meer dan zo'n 3500 soorten.

 

Nederlands, Spaans, Duits en Frans, heb ik toen aangepakt door die aan te vullen en te corrigeren. Ik dacht aanvankelijk dat het netzoveel tijd kosten voor verscheidene talen tegelijk. Dat viel lelijk tegen, maar ja, ik was er nu eenmaal aan begonnen..... Om daarna ook nog eens 6500 nieuwe namen samen te stellen voor het Portugees werd me wat veel van het goede. Wie weet komt er nog eens een ijverige Braziliaan of Portugees. Maar u hebt elk geval de beschikking over alle namen in het Nederlands. Hieronder nog een uitleg over hoe ik e.e.a gedaan heb.

 

Happy birding, ofwel, Kijkers uit de tas en vogels determineren maar!

Daan Vreugdenhil

 

De namen van alle vogels van de hele wereld in the Nederlands

Opmerkingen over de samenstelling van de  namen van alle vogels van de wereld in het nederlands:

Op de volgende 10 bladzijden vindt u de namen van alle vogels van de hele wereld in het nederlands. Sinds begin 2000 hebben wij de namen van alle vogels in het nederlands bijgehouden. In die dagen circuleerde er een digitale lijst met ruim 9000 namen, dwz ongeveer 95% van de oorspronkelijke Sibley & Monroe lijst. In de loop der jaren is die lijst steeds verder uitgebreid en afhankelijk van de bron worden er nu er zo'n 10 000 tod 13 000 soorten vogels onderkend. De meeste van die soorten zijn  geen nieuw ontdekte soorten, maar soorten die oorspronkelijk ondersoorten werden geacht en later tot het soortenniveau werden verheven.

 

Met een heel scala van criteria en overwegingen is het niet eenvoudig te besluiten wanneer mee te gaan met de beslissing om een bepaalde ondersoort tot het soortenniveau te verheffen. In het World Institute for Conservation and Environment, WICE, zijn wij praktische mensen. Het doet er niet veel toe wat wij vinden, maar waarmee de vogelaar in het veld wordt geconfronteerd. Vogelaars gaan op stap met een vogelgids van een bepaald land en daarin komen ze de lijst van vogels tegen zoals die door de samenstellers van de lijst en de plaatselijke vogelaars wordt onderkend. Meestal is er maar éen gids per land voor de ontwikkelingslanden en het is dus zaak om in ieder geval bij die gidsen aan te sluiten. Wij hebben iedere keer een soort aan de oorspronkelijke lijst toegevoegd indien die in een belangrijke nationale of streek-vogelgids vermeld stond. Daarmee zijn wij op het moment op 10 031 soorten en die lijst breidt zich geleidelijk uit. 

 

Bijgevolg, was de lijst met nederlandse vogel namen verre van kompleet. Aan de hand van aanvullend internet onderzoek en vergelijkingen met namen in het Engels, Duits, Frans en Spaans, heb ik de lijst van namen van alle vogels aangevuld. Dit zijn geen vertalingen maar naamgevingen op basis van de meest voorkomende termen in de reeds bestaande lijst. Daarna heb ik de gehele lijst gramatikaal gehomogeniseerd volgens de meest gebruikte regels in de bestaande lijst. De belangrijksten zijn:

  1. Aanéénschrijven van de vogelnaam, behalve voor wanneer er een bijvoegelijk naamwoord of een persoonsnaam aan voorafgaan. 

  2. Meer-woordige namen hebben voor alle delen hoofdletters. 

  3. De persoonsnaam van een naar een persoon vernoemde vogel wordt gevolgd door een "s" behalve voor namen eindigend op een uitgesproken klinker of een sisklank. In het geval van een klinker volgt een losse "  's ", bv. Raggi's Paradijsvogel; in het geval van een sisklank volgt en " ' ", bv. Finsch' Kortpootlijster. Het consequent doorvoeren van deze spellingsregels heeft tot nogal wat kleine veranderingen geleid. Dit komst omdat veel namen ws. tot stand zijn gekomen door de namen van een veelheid van schrijvers in één lijst op te nemen, waarbij iedere samensteller zij'n/haar eigen criteria gebruikte. Aangezien we met vreemde talen werken kunnen de spellingsregels niet altijd helemaal doorgevoerd worden. Bijvoorbeeld, volgens de uitspraak zou Wallace gevolgd moeten worden door een " ' ". Maar aangezien het gaat om een Engelse vogelnaam in de tweede naamvoud, waarop in het engels een 's volgt die wordt uitgesproken als "is". In zo'n geval heb ik de vrijheid genomen om Wallace toch te laten volgen door " 's ". 

Ik heb ongetwijfeld nog wat foutjes over het hoofd gezien en zou opmerkingen en correcties graag per email vernemen.

 

Verder hebben wij de lijsten per vogelnaam in: 

De vogellijsten per land kunt u bereiken vanaf deze link 

 

Veel plezier bij het vogelen.

Dr. Ir. Daan Vreugdenhil

 

 

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus senex

Maskerspreeuw

(Bonaparte, 1850)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus malabaricus

Grijskopspreeuw

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus erythropygius

Andamanenspreeuw

(Blyth, 1846)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus pagodarum

Pagodespreeuw

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus sericeus

Zijdespreeuw

Gmelin, 1788

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus sturninus

Daurische Spreeuw

(Pallas, 1776)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus philippensis

Roodwangspreeuw

(Forster, J.R., 1781)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus sinensis

Mandarijnspreeuw

(Gmelin, 1788)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus roseus

Roze Spreeuw

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus vulgaris

Spreeuw

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus unicolor

Zwarte Spreeuw

Temminck, 1820

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus cineraceus

Grijze spreeuw

Temminck, 1835

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus contra

Eksterspreeuw

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus nigricollis

Zwartkraagspreeuw

(Paykull, 1807)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus burmannicus

Jerdons Spreeuw

(Jerdon, 1862)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sturnus melanopterus

Zwartvleugelspreeuw

(Daudin, 1800)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Leucopsar rothschildi

Balispreeuw

Stresemann, 1912

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres tristis

Treurmaina

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres ginginianus

Oevermaina

(Latham, 1790)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres fuscus

Junglemaina

(Wagler, 1827)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres grandis

Grote Maina

Moore, 1858

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres cinereus

Javaanse Maina

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres albocinctus

Witkraagmaina

Godwin-Austen & Walden, 1875

PASSERIFORMES

Sturnidae

Acridotheres cristatellus

Kuifmanina

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Ampeliceps coronatus

Kroonmaina

Blyth, 1842

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mino anais

Goudborstmaina

(Lesson, 1839)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mino dumontii

Papoeamaina

Lesson, 1827

PASSERIFORMES

Sturnidae

Basilornis celebensis

Sulawesikoningspreeuw

Gray, G.R., 1861

PASSERIFORMES

Sturnidae

Basilornis galeatus

Grote Koningsspreeuw

Meyer, A.B., 1894

PASSERIFORMES

Sturnidae

Basilornis corythaix

Molukse Koningsspreeuw

(Wagler, 1827)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Basilornis miranda

Mindanaokoningsspreeuw

(Hartert, 1903)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Streptocitta albicollis

Witnekmaina

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Streptocitta albertinae

Soelamaina

(Schlegel, 1866)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Sarcops calvus

Kaalkopspreeuw

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Gracula ptilogenys

Ceylonbeo

Blyth, 1846

PASSERIFORMES

Sturnidae

Gracula religiosa

Grote Beo

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Sturnidae

Enodes erythrophris

Roodbrauwspreeuw

(Temminck, 1824)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Scissirostrum dubium

Roodstuitspreeuw

(Latham, 1802)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Buphagus africanus

Geelsnavelossepikker

Linnaeus, 1766

PASSERIFORMES

Sturnidae

Buphagus erythrorhynchus

Roodsnavelossepikker

(Stanley, 1814)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Dumetella carolinensis

Katvogel

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Melanoptila glabrirostris

Zwarte Katvogel

Sclater, P.L., 1858

PASSERIFORMES

Sturnidae

Melanotis caerulescens

Blauwe Spotlijster

(Swainson, 1827)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Melanotis hypoleucus

Blauwwitte Spotlijster

Hartlaub, 1852

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus polyglottos

Spotlijster

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus gilvus

Tropische Spotlijster

(Vieillot, 1808)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus gundlachii

Bahamaspotlijster

Cabanis, 1855

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus saturninus

Camposspotlijster

(Lichtenstein, 1823)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus patagonicus

Patagonische Spotlijster

(Lafresnaye & Orbigny, 1837)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus dorsalis

Bruinrugspotlijster

(Lafresnaye & Orbigny, 1837)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus triurus

Witbandspotlijster

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus longicaudatus

Langstaartspotlijster

Tschudi, 1844

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimus thenca

Chileense Spotlijster

(Molina, 1782)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Nesomimus parvulus

Galápagosspotlijster

(Gould, 1837)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Nesomimus trifasciatus

Galapagosspotlijster

(Gould, 1837)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Nesomimus macdonaldi

Hispañolaspotlijster

Ridgway, 1890

PASSERIFORMES

Sturnidae

Nesomimus melanotis

San Cristóbalspotlijster

(Gould, 1837)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Mimodes graysoni

Socorrospotlijster

(Lawrence, 1871)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Oreoscoptes montanus

Bergspotlijster

(Townsend, J.K., 1837)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma rufum

Rosse Spotlijster

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma longirostre

Langsnavelspotlijster

(Lafresnaye, 1838)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma arenicola

Vizcainospotlijster

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma guttatum

Cozumelspotlijster

(Ridgway, 1885)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma bendirei

Cactusspotlijster

(Coues, 1873)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma cinereum

Grijze Spotlijster

(Xantus de Vesey, 1860)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma curvirostre

Krombekspotlijster

(Swainson, 1827)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma ocellatum

Gevlekte Spotlijster

(Sclater, P.L., 1862)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma lecontei

Woestijnspotlijster

Lawrence, 1851

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma redivivum

Californische Spotlijster

(Gambel, 1845)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Toxostoma crissale

Roodbuikspotlijster

Henry, 1858

PASSERIFORMES

Sturnidae

Cinclocerthia ruficauda

Sidderspotlijster

(Gould, 1836)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Cinclocerthia gutturalis

Grijze Sidderspotlijster

(Lafresnaye, 1843)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Ramphocinclus brachyurus

Witborstspotlijster

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Margarops fuscus

Geschubde Spotlijster

(Muller, P.L.S., 1776)

PASSERIFORMES

Sturnidae

Margarops fuscatus

Geschubde Spotlijster

(Vieillot, 1808)

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta europaea

Boomklever

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta nagaensis

Kastanjebuikboomklever

Godwin-Austen, 1874

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta cashmirensis

Kashmirboomklever

Brooks, W.E., 1871

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta castanea

Bruine Boomklever

Lesson, 1830

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta himalayensis

Witstaartboomklever

Jardine & Selby, 1835

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta victoriae

Witbrauwboomklever

Rippon, 1904

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta pygmaea

Dwergboomklever

Vigors, 1839

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta pusilla

Bruinkopboomklever

Latham, 1790

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta whiteheadi

Coriscaanse Boomklever

Sharpe, 1884

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta ledanti

Algerijnse Boomklever

Vielliard, 1976

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta krueperi

Turkse Boomklever

Pelzeln, 1863

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta villosa

Chinese Boomklever

Verreaux, J., 1865

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta yunnanensis

Yunnanboomklever

Ogilvie-Grant, 1900

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta canadensis

Canadese Boomklever

Linnaeus, 1766

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta leucopsis

Witwangboomklever

Gould, 1850

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta carolinensis

Witborstboomklever

Latham, 1790

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta neumayer

Rotsklever

Michahelles, 1830

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta tephronota

Grote Rotsklever

Sharpe, 1872

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta frontalis

Pluchekapboomklever

Swainson, 1820

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta solangiae

Geelsnavelboomklever

(Delacour & Jabouille, 1930)

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta oenochlamys

Zwavelsnavelboomklever

(Sharpe, 1877)

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta azurea

Zwartbuikboomklever

Lesson, 1830

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta magna

Reuzenboomklever

Ramsay, R.G.W., 1876

PASSERIFORMES

Sittidae

Sitta formosa

Prachtboomklever

Blyth, 1843

PASSERIFORMES

Sittidae

Tichodroma muraria

Rotskruiper

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Certhia familiaris

Taigaboomkruiper

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Certhiidae

Certhia americana

Amerikaanse Boomkruiper

Bonaparte, 1838

PASSERIFORMES

Certhiidae

Certhia brachydactyla

Boomkruiper

Brehm, C.L., 1820

PASSERIFORMES

Certhiidae

Certhia himalayana

Himalajaboomkruiper

Vigors, 1832

PASSERIFORMES

Certhiidae

Certhia nipalensis

Nepalese Boomkruiper

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cinnycerthia fulva

Vale Winterkoning

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cinnycerthia olivascens

Sharpe's Winterkoning

PASSERIFORMES

Certhiidae

Certhia discolor

Bruinkeelboomkruiper

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Salpornis spilonotus

Gevlekte Boomkruiper

(Franklin, 1831)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Donacobius atricapillus

Zwartkapdonacobius

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus gularis

Gevlekte Winterkoning

Sclater, P.L., 1861

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus brunneicapillus

Cactuswinterkoning

(Lafresnaye, 1835)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus jocosus

Harlekijnwinterkoning

Sclater, P.L., 1859

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus yucatanicus

Yucatanwinterkoning

(Hellmayr, 1934)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus chiapensis

Reuzenwinterkoning

Salvin & Godman, 1891

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus griseus

Tweekleurige Winterkoning

(Swainson, 1838)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus rufinucha

Roodnekwinterkoning

(Lesson, 1838)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus turdinus

Lijsterwinterkoning

(Wied-Neuwied, 1821)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus megalopterus

Grijsbandwinterkoning

Lafresnaye, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus zonatus

Tijgerwinterkoning

(Lesson, 1832)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus albobrunneus

Witkopwinterkoning

(Lawrence, 1862)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus nuchalis

Streeprugwinterkoning

Cabanis, 1847

PASSERIFORMES

Certhiidae

Campylorhynchus fasciatus

Zebrawinterkoning

(Swainson, 1838)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Odontorchilus branickii

Grijsrugwinterkoning

(Taczanowski & Berlepsch, 1885)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Odontorchilus cinereus

Amazonewinterkoning

(Pelzeln, 1868)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Salpinctes obsoletus

Rotswinterkoning

(Say, 1823)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Catherpes mexicanus

Kloofwinterkoning

(Swainson, 1829)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Hylorchilus sumichrasti

Dunsnavelwinterkoning

Lawrence, 1871

PASSERIFORMES

Certhiidae

Hylorchilus navai

Navawinterkoning

Crossin & Ely, 1873

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cinnycerthia unirufa

Rossige Winterkoning

(Lafresnaye, 1840)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cinnycerthia peruana

Sepiabruine Winterkoning

(Cabanis, 1873)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cistothorus platensis

Zeggewinterkoning

(Latham, 1790)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cistothorus apolinari

Apolinars Winterkoning

Chapman, 1914

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cistothorus meridae

Páramowinterkoning

Hellmayr, 1907

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cistothorus palustris

Moeraswinterkoning

(Wilson, A., 1810)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryomanes bewickii

Bewicks Winterkoning

(Audubon, 1827)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Ferminia cerverai

Zapatawinterkoning

Barbour, 1926

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus atrogularis

Zwartkeelwinterkoning

Salvin, 1864

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus albinucha

Witbrauwwinterkoning

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus spadix

Roetkopwinterkoning

(Bangs, 1910)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus fasciatoventris

Zwartbuikwinterkoning

Lafresnaye, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus euophrys

Wenkbrauwwinterkoning

Sclater, P.L., 1860

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus eisenmanni

Inkawinterkoning

Parker & O'Neill, 1985

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus mystacalis

Andeswinterkoning

Sclater, P.L., 1860

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus genibarbis

Knevelwinterkoning

Swainson, 1838

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus coraya

Corayawinterkoning

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus felix

Sonorawinterkoning

Sclater, P.L., 1859

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus maculipectus

Vlekborstwinterkoning

Lafresnaye, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus rutilus

Roodborstwinterkoning

Vieillot, 1819

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus sclateri

Maranonwinterkoning

Taczanowski, 1879

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus semibadius

Oeverwinterkoning

Salvin, 1870

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus nigricapillus

Kastanjewinterkoning

Sclater, P.L., 1860

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus thoracicus

Streepborstwinterkoning

Salvin, 1864

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus leucopogon

Streepkeelwinterkoning

(Salvadori & Festa, 1899)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus pleurostictus

Acaciawinterkoning

Sclater, P.L., 1860

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus ludovicianus

Carolinawinterkoning

(Latham, 1790)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus rufalbus

Roodwitte Winterkoning

Lafresnaye, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus nicefori

Niceforo's Winterkoning

Meyer de Schauensee, 1946

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus sinaloa

Sinaloawinterkoning

(Baird, S.F., 1864)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus modestus

Vale Winterkoning

Cabanis, 1861

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus leucotis

Witoorwinterkoning

Lafresnaye, 1845

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus superciliaris

Humboldtwinterkoning

Lawrence, 1869

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus guarayanus

Guarayswinterkoning

(Lafresnaye & Orbigny, 1837)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus longirostris

Langsnavelwinterkoning

Vieillot, 1819

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryothorus griseus

Grijze Winterkoning

(Todd, 1925)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes troglodytes

Winterkoning

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes aedon

Huiswinterkoning

Vieillot, 1809

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes cobbi

Cobbs Winterkoning

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes martinicensis

Antillenwinterkoning

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes sissonii

Socorrowinterkoning

(Grayson, 1868)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes tanneri

Clarion Eilandwinterkoning

Townsend, C.H., 1890

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes rufociliatus

Roodbrouwwinterkoning

Sharpe, 1882

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes ochraceus

Panamese Bergwinterkoning

Ridgway, 1882

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes monticola

Santa Martawinterkoning

Bangs, 1899

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes solstitialis

Bergwinterkoning

Sclater, P.L., 1859

PASSERIFORMES

Certhiidae

Troglodytes rufulus

Tepuiwinterkoning

Cabanis, 1849

PASSERIFORMES

Certhiidae

Thryorchilus browni

Browns Winterkoning

(Bangs, 1902)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Uropsila leucogastra

Witbuikwinterkoning

(Gould, 1837)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Henicorhina leucosticta

Boswinterkoning

(Cabanis, 1847)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Henicorhina leucophrys

Grijze Boswinterkoning

(Tschudi, 1844)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Henicorhina leucoptera

Peruaanse Boswinterkoning

Fitzpatrick, Terborgh, & Willard, 1977

PASSERIFORMES

Certhiidae

Microcerculus philomela

Zuidelijke Nachtegaalwinterkoning

(Salvin, 1861)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Microcerculus marginatus

Nachtegaalwinterkoning

(Sclater, P.L., 1855)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Microcerculus ustulatus

Fluitwinterkoning

Salvin & Godman, 1883

PASSERIFORMES

Certhiidae

Microcerculus bambla

Witbandwinterkoning

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cyphorhinus phaeocephalus

Pacifische Orpheuswinterkoning

Sclater, P.L., 1860

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cyphorhinus thoracicus

Bruinborstwinterkoning

Tschudi, 1844

PASSERIFORMES

Certhiidae

Cyphorhinus aradus

Orpheuswinterkoning

(Hermann, 1783)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Auriparus flaviceps

Geelkopmees

(Sundevall, 1850)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Microbates collaris

Zwartborstmuggensluiper

(Pelzeln, 1868)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Microbates cinereiventris

Grijsbuikmuggensluiper

(Sclater, P.L., 1855)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Ramphocaenus melanurus

Zwartstaartmuggensluiper

Vieillot, 1819

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila caerulea

Blauwgrijze Muggenvanger

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila californica

Californische Muggenvanger

Brewster, 1881

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila melanura

Zwartstaartmuggenvanger

Lawrence, 1857

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila lembeyei

Cubaanse Muggenvanger

(Gundlach, 1858)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila nigriceps

Zwartkapmuggenvanger

Baird, S.F., 1864

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila albiloris

Witvleugelmuggenvanger

Sclater & Salvin, 1860

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila bilineata

Witbrauwmuggenvanger

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila maranonica

Maranonmuggenvanger

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila plumbea

Amazonemuggenvanger

(Gmelin, 1788)

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila lactea

Cremebuikmuggenvanger

Sharpe, 1885

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila guianensis

Guyanamuggenvanger

Todd, 1920

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila schistaceigula

Grijskeelmuggenvanger

Hartert, 1898

PASSERIFORMES

Certhiidae

Polioptila dumicola

Maskermuggenvanger

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Paridae

Remiz pendulinus

Buidelmees

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Paridae

Remiz coronatus

Witkruin buidelmees

(Severtzov, 1873)

PASSERIFORMES

Paridae

Remiz macronyx

Zwartkopbuidelmees

PASSERIFORMES

Paridae

Remiz consobrinus

Chinese Buidelmees

(Swinhoe, 1870)

PASSERIFORMES

Paridae

Anthoscopus punctifrons

Sahelpokmees

(Sundevall, 1850)

PASSERIFORMES

Paridae

Anthoscopus parvulus

Gele Kapokmees

(Heuglin, 1864)

PASSERIFORMES

Paridae

Anthoscopus musculus

Grijze Kapokmees

(Hartlaub, 1882)

PASSERIFORMES

Paridae

Anthoscopus flavifrons

Boskapokmees

(Cassin, 1855)

PASSERIFORMES

Paridae

Anthoscopus caroli

Acaciakapokmees

(Sharpe, 1871)

PASSERIFORMES

Paridae

Anthoscopus minutus

Kaapse Kapokmees

(Shaw, 1812)

PASSERIFORMES

Paridae

Cephalopyrus flammiceps

Vuurkruinmees

(Burton, 1836)

PASSERIFORMES

Paridae

Pholidornis rushiae

Dwergmeesastrild

(Cassin, 1855)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile palustris

Glanskop

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile lugubris

Rouwmees

(Temminck, 1820)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile montanus

Matkop

(Conrad von Baldenstein, 1827)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile carolinensis

Carolinamees

(Audubon, 1834)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile atricapillus

Amerikaanse Matkop

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile gambeli

Gambels Mees

(Ridgway, 1886)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile sclateri

Grijsflankmees

(Kleinschmidt, 1897)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile superciliosus

Witbrauwmees

Prjevalsky, 1876

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile davidi

Davids Mees

Berezowski & Bianchi, 1891

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile cinctus

Bruinkopmees

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile hudsonicus

Hudsonmees

(Forster, J.R., 1772)

PASSERIFORMES

Paridae

Poecile rufescens

Kastanjerugmees

(Townsend, J.K., 1837)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus rufonuchalis

Sparremees

(Blyth, 1849)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus rubidiventris

Roodbuikmees

(Blyth, 1847)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus melanolophus

Zwartkuifmees

(Vigors, 1831)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus ater

Zwarte Mees

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus venustulus

Prachtmees

(Swinhoe, 1870)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus elegans

Ornaatmees

(Lesson, 1831)

PASSERIFORMES

Paridae

Periparus amabilis

Palawanmees

(Sharpe, 1877)

PASSERIFORMES

Paridae

Lophophanes cristatus

Kuifmees

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Paridae

Lophophanes dichrous

Grijskuifmees

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Paridae

Parus leucomelas

Ruppells Mees

Ruppell, 1840

PASSERIFORMES

Paridae

Parus niger

Roetmees

Vieillot, 1818

PASSERIFORMES

Paridae

Parus albiventris

Witbuikmees

Shelley, 1881

PASSERIFORMES

Paridae

Parus leuconotus

Witrugmees

Guerin-Meneville, 1843

PASSERIFORMES

Paridae

Parus funereus

Gabonmees

(Verreaux & Verreaux, 1855)

PASSERIFORMES

Paridae

Parus rufiventris

Roestbuikmees

Bocage, 1877

PASSERIFORMES

Paridae

Parus fringillinus

Roodkeelmees

Fischer & Reichenow, 1884

PASSERIFORMES

Paridae

Parus fasciiventer

Ruwenzorimees

Reichenow, 1893

PASSERIFORMES

Paridae

Parus thruppi

Somalische Mees

Shelley, 1885

PASSERIFORMES

Paridae

Parus griseiventris

Miombomees

Reichenow, 1882

PASSERIFORMES

Paridae

Parus cinerascens

Acaciamees

Vieillot, 1818

PASSERIFORMES

Paridae

Parus afer

Kaapse Mees

Gmelin, 1789

PASSERIFORMES

Paridae

Parus major

Koolmees

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Paridae

Parus bokharensis

Turkestaanse Koolmees

Lichtenstein, 1823

PASSERIFORMES

Paridae

Parus carpi

Carps Mees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus cineraceus

Cape Codmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus degener

Fuerteventurapimpelmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus hypermelaena

Zwartbefmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus monticolus

Bergkoolmees

Vigors, 1831

PASSERIFORMES

Paridae

Parus hyrcanus

Kaspische Rouwmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus ombriosus

Hierropimpelmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus palmensis

Palma's Pimpelmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus ridgwayi

Jeneverbesmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus nuchalis

Witvleugelmees

Jerdon, 1845

PASSERIFORMES

Paridae

Parus songarus

Tienshanmatkop

PASSERIFORMES

Paridae

Parus teneriffae

Tenerifepimpelmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus ultramarinus

Afrikaanse Pimpelmees

PASSERIFORMES

Paridae

Parus xanthogenys

Kroonmees

Vigors, 1831

PASSERIFORMES

Paridae

Parus spilonotus

Geelwangmees

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Paridae

Parus holsti

Taiwanmees

Seebohm, 1894

PASSERIFORMES

Paridae

Cyanistes caeruleus

Pimpelmees

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Paridae

Cyanistes cyanus

Azuurmees

(Pallas, 1770)

PASSERIFORMES

Paridae

Cyanistes flavipectus

Gele Azuurmees

(Severtzov, 1873)

PASSERIFORMES

Paridae

Cyanistes varius

Bonte Mees

(Temminck & Schlegel, 1848)

PASSERIFORMES

Paridae

Cyanistes semilarvatus

Witvoorhoofdmees

(Salvadori, 1865)

PASSERIFORMES

Paridae

Baeolophus wollweberi

Harlekijnmees

(Bonaparte, 1850)

PASSERIFORMES

Paridae

Baeolophus inornatus

Grijze Mees

(Gambel, 1845)

PASSERIFORMES

Paridae

Baeolophus bicolor

Tweekleurige Mees

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Paridae

Baeolophus atricristatus

Zwartkapmees

(Cassin, 1850)

PASSERIFORMES

Paridae

Sylviparus modestus

Boszangermees

Burton, 1836

PASSERIFORMES

Paridae

Melanochlora sultanea

Sultanmees

(Hodgson, 1838)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos bonvaloti

Zwartbrauwstaartmees

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos caudatus

Staartmees

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos leucogenys

Witwangstaartmees

(Horsfield & Moore, 1854)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos concinnus

Roodkruinstaartmees

(Gould, 1855)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos niveogularis

Witkeelstaartmees

(Gould, 1855)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos iouschistos

Roestwangstaartmees

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Aegithalos fuliginosus

Grijskopstaartmees

(Verreaux, J., 1870)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Psaltriparus minimus

Struikmees

(Townsend, J.K., 1837)

PASSERIFORMES

Aegithalidae

Psaltria exilis

Dwergmees

Temminck, 1836

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Pseudhirundo griseopyga

Grijsstuitzwaluw

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Pseudochelidon eurystomina

Kongozwaluw

Hartlaub, 1861

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Pseudochelidon sirintarae

Siantarazwaluw

Thonglongya, 1968

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta bicolor

Boomzwaluw

(Vieillot, 1808)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta albilinea

Mangrovezwaluw

(Lawrence, 1863)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta albiventer

Witbuikzwaluw

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta leucorrhoa

Witstuitzwaluw

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta meyeni

Chileense Zwaluw

(Cabanis, 1850)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta stolzmanni

Stolzmannzwaluw

(Philippi, 1902)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta thalassina

Groene Zwaluw

(Swainson, 1827)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta cyaneoviridis

Bahamazwaluw

(Bryant,H, 1859)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Tachycineta euchrysea

Goudzwaluw

(Gosse, 1847)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne subis

Purperzwaluw

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne tapera

Bruinborstzwaluw

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne cryptoleuca

Cubaanse Purperzwaluw

Baird, S.F., 1865

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne dominicensis

Caribische Purperzwaluw

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne sinaloae

Sinaloapurperzwaluw

Nelson, 1898

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne chalybea

Grijsborstpurperzwaluw

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Progne modesta

Patagonische Purperzwaluw

Gould, 1838

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Notiochelidon murina

Muiszwaluw

(Cassin, 1853)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Notiochelidon cyanoleuca

Blauwwitte Zwaluw

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Notiochelidon flavipes

Bleekpootzwaluw

(Chapman, 1922)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Notiochelidon pileata

Zwartkapzwaluw

(Gould, 1858)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Atticora fasciata

Witbandzwaluw

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Atticora melanoleuca

Zwartkraagzwaluw

(Wied-Neuwied, 1820)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Neochelidon tibialis

Witflankzwaluw

(Cassin, 1853)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Stelgidopteryx andecola

Andeszwaluw

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Stelgidopteryx fucata

Bruinkopzwaluw

(Temminck, 1822)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Stelgidopteryx serripennis

Noordamerikaanse Ruwvleugelzwa

(Audubon, 1838)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Stelgidopteryx ridgwayi

Ridgeway's Ruwvleugelzwaluw

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Stelgidopteryx ruficollis

Zuidamerikaanse Ruwvleugelzwal

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Cheramoeca leucosternus

Witrugzwaluw

(Gould, 1841)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Riparia riparia

Oeverzwaluw

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Riparia paludicola

Vale Oeverzwaluw

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Riparia congica

Kongoöeverzwaluw

(Reichenow, 1887)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Riparia cincta

Witbrauwzwaluw

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Phedina borbonica

Mascarenenzwaluw

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Phedina brazzae

Brazza's Zwaluw

Oustalet, 1886

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo rupestris

Rotszwaluw

Scopoli, 1769

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo obsoleta

Vale Rotszwaluw

(Cabanis, 1850)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo fuligula

Kaapse Rotszwaluw

Lichtenstein, 1842

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo concolor

Indische Rotszwaluw

Sykes, 1832

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo rustica

Boerenzwaluw

Linnaeus, 1758

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo lucida

Roodkeelzwaluw

Hartlaub, 1858

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo aethiopica

Ethiopische Zwaluw

Blanford, 1869

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo angolensis

Angolese Zwaluw

Bocage, 1868

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo albigularis

Witkeelzwaluw

Strickland, 1849

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo domicola

Hutzwaluw

Jerdon, 1844

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo tahitica

Zuidzeezwaluw

Gmelin, 1789

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo neoxena

Welkomzwaluw

Gould, 1843

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo smithii

Roodkruinzwaluw

Leach, 1818

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo nigrita

Zwarte Zwaluw

Gray, G.R., 1845

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo nigrorufa

Benguelazwaluw

Bocage, 1877

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo atrocaerulea

Blauwe Zwaluw

Sundevall, 1850

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo leucosoma

Bontvleugelzwaluw

Swainson, 1837

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo megaensis

Witstaartzwaluw

Benson, 1942

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo dimidiata

Parelborstzwaluw

Sundevall, 1850

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo cucullata

Kaapse zwaluw

Boddaert, 1783

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo abyssinica

Savannezwaluw

Guerin-Meneville, 1843

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo semirufa

Roodborstzwaluw

Sundevall, 1850

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo senegalensis

Moskeezwaluw

Linnaeus, 1766

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo daurica

Roodstuitzwaluw

Linnaeus, 1771

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo domicella

Afrikaanse Rotszwaluw

Hartlaub & Finsch, 1870

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo striolata

Soendazwaluw

Schlegel, 1844

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo perdita

Eritrese Klifzwaluw

Fry & Smith, 1985

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo preussi

Preuss' Klifzwaluw

(Reichenow, 1898)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo rufigula

Roodkeelklifzwaluw

Bocage, 1878

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo spilodera

Kaapse Klifzwaluw

Sundevall, 1850

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Petrochelidon pyrrhonota

Amerikaanse Klifzwaluw

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Petrochelidon fulva

Holezwaluw

(Vieillot, 1808)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Petrochelidon rufocollaris

Peruklifzwaluw

Peale, 1848

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo nigricans

Boomzwaluw

Vieillot, 1817

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo fluvicola

Indische Klifzwaluw

Blyth, 1856

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo ariel

Feezwaluw

(Gould, 1843)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Hirundo fuliginosa

Gabonzwaluw

(Chapin, 1925)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Delichon urbica

Huiszwaluw

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Delichon dasypus

Aziatische Huiszwaluw

(Bonaparte, 1850)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Delichon nipalensis

Nepalese Huiszwaluw

Horsfield & Moore, 1854

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne nitens

Junglekwamzwaluw

(Cassin, 1857)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne fuliginosa

Kameroenkamzwaluw

Shelley, 1887

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne albiceps

Witkopkamzwaluw

Sclater, P.L., 1864

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne chalybea

Reichenows Kamzwaluw

Reichenow, 1892

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne petiti

Petits Kamzwaluw

Sharpe & Bouvier, 1876

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne mangbettorum

Mangbetukwamzwaluw

Chapin, 1923

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne oleaginea

Kaffakamzwaluw

Neumann, 1904

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne pristoptera

Blauwzwarte Kamzwaluw

(Ruppell, 1840)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne antinorii

Salvadori's Kamzwaluw

Salvadori, 1884

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne orientalis

Oostelijke Kamzwaluw

Reichenow, 1889

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne holomelas

Kaffakamzwaluw

(Sundevall, 1850)

PASSERIFORMES

Hirundinidae

Psalidoprocne obscura

Fanteekamzwaluw

(Hartlaub, 1855)

PASSERIFORMES

Regulidae

Regulus calendula

Roodkroonhaantje

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Regulidae

Regulus regulus

Goudhaantje

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Regulidae

Regulus teneriffae

Tenerifegoudhaan

Seebohm, 1883

PASSERIFORMES

Regulidae

Regulus goodfellowi

Taiwangoudhaantje

Ogilvie-Grant, 1906

PASSERIFORMES

Regulidae

Regulus ignicapillus

Vuurgoudhaantje

(Temminck, 1820)

PASSERIFORMES

Regulidae

Regulus satrapa

Amerikaans Goudhaantje

Lichtenstein, 1823

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Spizixos canifrons

Gekuifde Vinkbuulbuul

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Spizixos semitorques

Gekraagde Vinkbuulbuul

Swinhoe, 1861

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pyrrhurus scandens

Zingende Gabonloofbuul

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus zeylanicus

Geelkruinbuulbuul

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus striatus

Gestreepte Buulbuul

(Blyth, 1842)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus leucogrammicus

Gestreepte Buulbuul

(Muller, S., 1835)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus tympanistrigus

Barusanbuulbuul

(Muller, S., 1835)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus melanoleucos

Zwartwitte Buulbuul

(Eyton, 1839)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus priocephalus

Grijskopbuulbuul

(Jerdon, 1839)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus atriceps

Zwartkopbuulbuul

(Temminck, 1822)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus melanicterus

Goudborstbuulbuul

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus squamatus

Schubborstbuulbuul

(Temminck, 1828)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus cyaniventris

Grijsbuikbuulbuul

Blyth, 1842

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus jocosus

Roodoorbuulbuul

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus xanthorrhous

Bruinborstbuulbuul

Anderson, 1869

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus sinensis

Chinese Buulbuul

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus taivanus

Formosabuulbuul

Styan, 1893

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus barbatus

Grauwe Buulbuul

(Desfontaines, 1789)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus somaliensis

Somalische Buulbuul

Reichenow, 1905

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus dodsoni

Dodsons Buulbuul

Sharpe, 1895

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus tricolor

Driekleurige Buulbuul

(Hartlaub, 1862)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus nigricans

Maskerbuulbuul

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus capensis

Kaapse Buulbuul

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus xanthopygos

Arabische Buulbuul

(Ehrenberg, 1833)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus leucotis

Witoorbuulbuul

(Gould, 1836)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus leucogenys

Witwangbuulbuul

(Gray, J.E., 1835)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus cafer

Roodbuikbuulbuul

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus aurigaster

Roetkopbuulbuul

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus eutilotus

Donsrugbuulbuul

(Jardine & Selby, 1837)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus nieuwenhuisii

Blauwlelbuulbuul

(Finsch, 1901)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus urostictus

Geellelbuulbuul

(Salvadori, 1870)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus bimaculatus

Goudteugelbuulbuul

(Horsfield, 1821)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus finlaysoni

Vlekkeelbuulbuul

Strickland, 1844

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus xantholaemus

Geelkeelbuulbuul

(Jerdon, 1845)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus penicillatus

Geelpluimbuulbuul

Blyth, 1851

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus flavescens

Geelwangbuulbuul

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus luteolus

Witbrauwbuulbuul

(Lesson, 1841)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus goiavier

Wenkbrauwbuulbuul

(Scopoli, 1786)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus plumosus

Maleise Buulbuul

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus blanfordi

Blanfords Buulbuul

Jerdon, 1862

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus simplex

Witoogbuulbuul

Lesson, 1839

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus brunneus

Roodoogbuulbuul

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Pycnonotus erythropthalmos

Brilbuulbuul

(Hume, 1878)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus montanus

Bergbuulbuul

Reichenow, 1892

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus kakamegae

Kakamega Buulbuul

(Sharpe, 1900)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus masukuensis

Shelley's Buulbuul

Shelley, 1897

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus virens

Groene Buulbuul

Cassin, 1858

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus gracilis

Dwergbuulbuul

Cabanis, 1880

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus ansorgei

Ansorge's Buulbuul

Hartert, 1907

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus curvirostris

Aleanderbuulbuul

Cassin, 1859

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus fusciceps

Noordelijke Bergbuulbuul

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus neumanni

Ulugurubuulbuul

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus gracilirostris

Dunsnavelbuulbuul

Strickland, 1844

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus importunus

Vale Buulbuul

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus latirostris

Geelbaardbuulbuul

Strickland, 1844

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus tephrolaemus

Grijskeelbuulbuul

(Gray, G.R., 1862)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus nigriceps

zwartkopbuulbuul

(Shelley, 1890)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus chlorigula

Zuidelijke Zwartkopbuulbuul

(Reichenow, 1899)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Andropadus milanjensis

Streepwangbuulbuul

(Shelley, 1894)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Calyptocichla serina

Goudbuulbuul

(Verreaux & Verreaux, 1855)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Baeopogon indicator

Witstaartbuulbuul

(Verreaux & Verreaux, 1855)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Baeopogon clamans

Sjosedts Buulbuul

(Sjostedt, 1893)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixonotus guttatus

Gevlekte Buulbuul

Verreaux & Verreaux, 1851

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Chlorocichla simplex

Hatlaubs Buulbuul

(Hartlaub, 1855)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Chlorocichla flavicollis

Geelkraagbuulbuul

(Swainson, 1837)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Chlorocichla falkensteini

Geelnekbuulbuul

(Reichenow, 1874)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Chlorocichla flaviventris

Geelborstbuulbuul

(Smith, A., 1834)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Chlorocichla laetissima

Dottergele Buulbuul

(Sharpe, 1899)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Chlorocichla prigoginei

Prigogine's Buulbuul

De Roo, 1967

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Thescelocichla leucopleura

Moerasbuulbuul

(Cassin, 1855)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus cabanisi

Cabanis' Loogbuulbuul

(Sharpe, 1882)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus fischeri

Fischers Loofbuulbuul

(Reichenow, 1879)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus placidus

Kenialoofbuulbuul

(Shelley, 1889)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus terrestris

Kaapse Loofbuulbuul

Swainson, 1837

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus strepitans

Bruine Loofbuulbuul

(Reichenow, 1879)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus fulviventris

Angolaloofbuulbuul

Cabanis, 1876

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus cerviniventris

Grijze Loofbuulbuul

Shelley, 1894

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus baumanni

Baumann's Loofbuulbuul

Reichenow, 1895

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus poensis

Kameroenloofbuulbuul

Alexander, 1903

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus hypochloris

Toroloofbuulbuul

(Jackson, 1906)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus lorenzi

Sassi's Loofbuulbuul

Sassi, 1914

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus poliocephalus

Geelbuikloofbuulbuul

(Reichenow, 1892)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus flavostriatus

Gestreepte Loofbuulbuul

(Sharpe, 1876)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus alfredi

Alfreds Buulbuul

(Shelley, 1903)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus debilis

Slanke Loofbuulbuul

(Sclater, P.L., 1899)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus albigularis

Witkeelloofbuulbuul

(Sharpe, 1882)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus icterinus

Kleine Loofbuulbuul

(Bonaparte, 1850)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus leucolepis

Loofbuulbuul

Gatter, 1985

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus xavieri

Xaviers Loogbuulbuul

(Oustalet, 1892)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus madagascariensis

Madagaskarloofbuulbuul

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus zosterops

Kortsnavelloofbuulbuul

(Sharpe, 1875)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus apperti

Apperts Loofbuulbuul

Colston, 1972

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus tenebrosus

Sianakaloofbuulbuul

(Stresemann, 1925)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Phyllastrephus cinereiceps

Grijskruinloofbuulbuul

(Sharpe, 1881)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Bleda syndactyla

Roodstaartblada

(Swainson, 1837)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Bleda eximia

Groenstaartblada

(Hartlaub, 1855)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Bleda notata

Kleine Blada

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Bleda canicapilla

Grijskopblada

(Hartlaub, 1854)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Nicator chloris

Grijskeelnicator

(Valenciennes, 1826)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Nicator gularis

Bruinkopnicator

Hartlaub & Finsch, 1870

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Nicator vireo

Geelkeelnicator

Cabanis, 1876

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Criniger barbatus

Temmincks Baardbuulbuul

(Temminck, 1821)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Criniger chloronotus

Cassins Baardbuulbuul

(Cassin, 1859)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Criniger calurus

Roodstaartbaardbuulbuul

(Cassin, 1857)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Criniger olivaceus

Groene Baardbuulbuul

(Swainson, 1837)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Criniger ndussumensis

Reichenows Baardbuulbuul

Reichenow, 1904

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus finschii

Finsch' Baardbuulbuul

(Salvadori, 1871)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus flaveolus

Witkeelbaardbuulbuul

(Gould, 1836)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus pallidus

Bleke Baardbuulbuul

(Swinhoe, 1870)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus ochraceus

Rosse Baardbuulbuul

(Moore, 1854)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus bres

Grijswangbaardbuulbuul

(Lesson, 1832)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus phaeocephalus

Grijskopbaardbuulbuul

(Hartlaub, 1844)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Alophoixus affinis

Molukse Buulbuul

(Hombron & Jacquinot, 1841)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Setornis criniger

Langsnavelbuulbuul

Lesson, 1839

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Tricholestes criniger

Haarrugbuulbuul

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Iole virescens

Olijfkleurige Buulbuul

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Iole propinqua

Grijsoogbuulbuul

(Oustalet, 1903)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Iole olivacea

Mauritiusbuulbuul

Blyth, 1844

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Iole indica

Goudbrauwbuulbuul

(Jerdon, 1839)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos palawanensis

Goudoogbuulbuul

(Tweeddale, 1878)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos philippinus

Roodborstbuulbuul

(Forster, J.R., 1795)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos rufigularis

Roodkeelbuulbuul

(Sharpe, 1877)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos siquijorensis

Leikruinbuulbuul

(Steere, 1890)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos amaurotis

Bruinoorbuulbuul

(Temminck, 1830)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos everetti

Everetts Buulbuul

(Tweeddale, 1877)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Ixos malaccensis

Groenrugbuulbuul

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hemixos flavala

Asgrijze Buulbuul

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hemixos castanonotus

Bruinoor buulbuul

Swinhoe, 1870

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes mcclellandii

Groenvleugelbuulbuul

Horsfield, 1840

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes virescens

Soendabuulbuul

(Temminck, 1825)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes madagascariensis

Zwarte Buulbuul

(Muller, P.L.S., 1776)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes crassirostris

Diksnavelbuulbuul

Newton, E., 1867

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes parvirostris

Comorenbuulbuul

Milne-Edwards & Oustalet, 1885

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes borbonicus

Reunionbuulbuul

(Forster, J.R., 1781)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes leucocephalus

Zwarte Buulbuul

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes nicobariensis

Nicobarenbuulbuul

Moore, 1854

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes olivaceus

Mauritiusbuulbuul

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Hypsipetes thompsoni

Binghams Buulbuul

(Bingham, 1900)

PASSERIFORMES

Pycnonotidae

Neolestes torquatus

Zwartkraagbuulbuul

Cabanis, 1875

PASSERIFORMES

Sylviidae

Malia grata

Malia

Schlegel, 1880

PASSERIFORMES

Hypocoliidae

Hypocolius ampelinus

Zijdestaart

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Priniidae

Cryptosylvicola randrianasoloi

Cryptische Zanger

Goodman, Langrand, & Whitney, 1996

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola erythrops

Roodmaskergraszanger

(Hartlaub, 1857)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola lepe

Witbuikgraszanger

Lynes, 1930

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola melanura

Zwartstaartgraszanger

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola cantans

Witbrauwgraszanger

(Heuglin, 1869)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola lateralis

Fluitgraszanger

(Fraser, 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola anonymus

Bosgraszanger

(von Muller, 1855)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola woosnami

Miombograszanger

Ogilvie-Grant, 1908

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola bulliens

Angolagraszanger

Lynes, 1930

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola discolor

Bruinruggraszanger

Sjostedt, 1893

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola chubbi

Chubbs Graszanger

Sharpe, 1892

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola hunteri

Hunters Graszanger

Shelley, 1889

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola nigriloris

Zwartteugelgraszanger

Shelley, 1897

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola emini

Rotsgraszanger

Reichenow, 1892

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola aberrans

Luie graszanger

(Smith, A., 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola bodessa

Borangraszanger

Mearns, 1913

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola chiniana

Ratelgraszanger

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola cinereolus

Grijze Graszanger

Salvadori, 1888

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola ruficeps

Roodkopgraszanger

(Cretzschmar, 1830)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola dorsti

Klaaggraszanger

Chappuis & Erard, 1991

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola rufilatus

Roodstaartgraszanger

(Hartlaub, 1870)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola subruficapillus

Rotsgraszanger

(Smith, A., 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola lais

Jammergraszanger

(Hartlaub & Finsch, 1870)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola distinctus

Lyne's Graszanger

Lynes, 1930

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola restrictus

Tanagraszanger

Traylor, 1967

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola njombe

Snorgraszanger

Lynes, 1933

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola galactotes

Zwartruggraszanger

(Temminck, 1821)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola pipiens

Moerasgraszanger

Lynes, 1930

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola carruthersi

Papyrusgraszanger

Ogilvie-Grant, 1909

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola tinniens

Valleigraszanger

(Lichtenstein, 1842)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola angolensis

Angolese Graszanger

(Bocage, 1877)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola robustus

Grote Graszanger

(Ruppell, 1845)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola aberdare

Aberdaregraszanger

Lynes, 1930

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola natalensis

Natalgraszanger

(Smith, A., 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola fulvicapillus

Bruinkopgraszanger

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola angusticauda

Taboragraszanger

Reichenow, 1891

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola brachypterus

Kortvleugelgraszanger

(Sharpe, 1870)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola rufus

Rufous Cisticola

(Fraser, 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola troglodytes

Vosgraszanger

(Antinori, 1864)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola nanus

Kleine Graszanger

Fischer & Reichenow, 1884

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola juncidis

Gewone Graszanger

(Rafinesque, 1810)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola haesitatus

Socotragraszanger

(Sclater & Hartlaub, 1881)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola cherinus

Madagaskargraszanger

(Smith, A., 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola aridulus

Kalaharigraszanger

Witherby, 1900

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola textrix

Tinktinkgraszanger

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola eximius

Pollegraszanger

(Heuglin, 1869)

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola dambo

Bambograszanger

Lynes, 1931

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola brunnescens

Bleekkopgraszanger

Heuglin, 1862

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola ayresii

Dwerggraszanger

Hartlaub, 1863

PASSERIFORMES

Priniidae

Cisticola exilis

Goudkopgraszanger

(Vigors & Horsfield, 1827)

PASSERIFORMES

Priniidae

Scotocerca inquieta

Maquiszanger

(Cretzschmar, 1830)

PASSERIFORMES

Priniidae

Rhopophilus pekinensis

Witbrauwzanger

(Swinhoe, 1868)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia burnesii

Langstaartprinia

(Blyth, 1844)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia cinerascens

Moerasprinia

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia hypoxantha

Geelbuikprinia

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia robertsi

Roberts Prinia

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia criniger

Bergprinia

Hodgson, 1836

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia polychroa

Maleise Prinia

(Temminck, 1828)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia atrogularis

Witborstprinia

(Moore, 1854)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia cinereocapilla

Grijskopprinia

Hodgson, 1854

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia buchanani

Roodkapprinia

Blyth, 1844

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia rufescens

Roestprinia

Blyth, 1847

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia hodgsonii

Grijsborstprinia

Blyth, 1844

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia gracilis

Gestreepte Prinia

(Lichtenstein, 1823)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia sylvatica

Jungleprinia

Jerdon, 1840

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia familiaris

Javaanse Prinia

Horsfield, 1821

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia flaviventris

Geelbuikprinia

(Delessert, 1840)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia socialis

Grijze Prinia

Sykes, 1832

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia subflava

Roestflankprinia

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia somalica

Bleke Prinia

(Elliot, 1897)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia inornata

Witteugelprinia

Sykes, 1832

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia fluviatilis

Rivierprinia

Chappuis, 1974

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia flavicans

Zwartborstprinia

(Vieillot, 1820)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia maculosa

Karooprinia

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia molleri

São Thoméprinia

Bocage, 1887

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia leontica

Witoogprinia

Bates, 1930

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia leucopogon

Witkeelprinia

(Cabanis, 1875)

PASSERIFORMES

Priniidae

Prinia bairdii

Zebraprinia

(Cassin, 1855)

PASSERIFORMES

Priniidae

Phragmacia substriata

Namaquaprinia

(Smith, A., 1842)

PASSERIFORMES

Priniidae

Heliolais erythroptera

Roodvleugelprinia

(Jardine, 1849)

PASSERIFORMES

Priniidae

Malcorus pectoralis

Roodoorprinia

Smith, A., 1829

PASSERIFORMES

Priniidae

Drymocichla incana

Roodvleugelzanger

Hartlaub, 1881

PASSERIFORMES

Priniidae

Urolais epichlora

Groene Prinia

(Reichenow, 1892)

PASSERIFORMES

Priniidae

Spiloptila clamans

Cricket Warbler

(Temminck, 1828)

PASSERIFORMES

Priniidae

Spiloptila rufifrons

Roodmaskerapalis

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis pulchra

Ornaatapalis

Sharpe, 1891

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis ruwenzorii

Ruwenzoriapalis

Jackson, 1904

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis thoracica

Halsbandapalis

(Shaw, 1811)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis nigriceps

Zwartkapapalis

(Shelley, 1873)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis jacksoni

Zwartkeelapalis

Sharpe, 1891

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis chariessa

Witvleugelapalis

Reichenow, 1879

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis binotata

Maskerapalis

Reichenow, 1895

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis personata

Kivuapalis

Sharpe, 1902

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis flavida

Geelborstapalis

(Strickland, 1852)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis fuscigularis

Taitaäpalis

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis lynesi

Lynes' Apalis

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis moreaui

Moreaus Snijdervogel

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis viridiceps

Bruinstaartpalis

Hawker, 1898

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis ruddi

Rudds Apalis

Grant, 1908

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis sharpii

Kortstaartapalis

Shelley, 1884

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis rufogularis

Zwartrugapalis

(Fraser, 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis argentea

Zilverapalis

Moreau, 1941

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis bamendae

Bamendaapalis

Bannerman, 1922

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis goslingi

Goslings Apalis

Alexander, 1908

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis porphyrolaema

Bergapalis

Reichenow & Neumann, 1895

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis kaboboensis

Kaboboapalis

Prigogine, 1955

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis chapini

Chapins Apalis

Friedmann, 1928

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis melanocephala

Tanzaniaäpalis

(Fischer & Reichenow, 1884)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis chirindensis

Chirindaäpalis

Shelley, 1906

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis cinerea

Grijze Apalis

(Sharpe, 1891)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis alticola

Bruinkopapalis

(Shelley, 1899)

PASSERIFORMES

Priniidae

Apalis karamojae

Karamojaäpalis

(van Someren, 1921)

PASSERIFORMES

Priniidae

Hypergerus atriceps

Wielewaalzanger

(Lesson, 1831)

PASSERIFORMES

Priniidae

Incana incana

Incanagraszanger

PASSERIFORMES

Priniidae

Eminia lepida

Eminiazanger

Hartlaub, 1881

PASSERIFORMES

Priniidae

Camaroptera harterti

Hartertcamaroptera

(Vieillot, 1820)

PASSERIFORMES

Priniidae

Camaroptera brachyura

Grijsrugcamaroptera

(Fraser, 1843)

PASSERIFORMES

Priniidae

Camaroptera superciliaris

Geelbrauwcamaroptera

Reichenow, 1895

PASSERIFORMES

Priniidae

Camaroptera chloronota

Olijfgroene Camaroptera

(Cabanis, 1878)

PASSERIFORMES

Priniidae

Calamonastes undosus

Kleine Savannezanger

PASSERIFORMES

Priniidae

Calamonastes simplex

Gebandeerde Savannezanger

(Smith, A., 1847)

PASSERIFORMES

Priniidae

Euryptila subcinnamomea

Kopjeszanger

(Smith, A., 1847)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Speirops melanocephalus

Kameroenbrilvogel

Gray, G.R., 1862

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Speirops lugubris

Rouwbrilvogel

(Hartlaub, 1848)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Speirops brunneus

Fernando Pobrilvogel

Salvadori, 1903

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Speirops leucophoeus

Zilverbrilvogel

Hartlaub, 1857

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops senegalensis

Afrikaanse Brilvogel

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops vaughani

Pembabrilvogel

Bannerman, 1924

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops mayottensis

Mayottebrilvogel

Schlegel, 1866

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops poliogaster

Hooglandbrilvogel

Heuglin, 1861

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops abyssinicus

Somalische Brilvogel

Guerin-Meneville, 1843

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops pallidus

Kaapse Brilvogel

Swainson, 1838

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops maderaspatanus

Madagaskarbrilvogel

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops mouroniensis

Karthalabrilvogel

Milne-Edwards & Oustalet, 1885

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops ficedulinus

Sao Thomebrilvogel

Hartlaub, 1866

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops griseovirescens

Annobonbrilvogel

Bocage, 1893

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops borbonicus

Mascarenenbrilvogel

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops olivaceus

Réunionbrilvogel

(Linnaeus, 1766)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops chloronothos

Mauritiusbrilvogel

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops modestus

Mahebrilvogel

Newton,E, 1867

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops ceylonensis

Ceylonese Brilvogel

Holdsworth, 1872

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops erythropleurus

Roodflankbrilvogel

Swinhoe, 1863

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops palpebrosus

Indische Brilvogel

(Temminck, 1824)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops japonicus

Japanse Brilvogel

Temminck & Schlegel, 1847

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops meyeni

Luzonbrilvogel

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops salvadorii

Engganobrilvogel

Meyer & Wiglesworth, 1894

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops conspicillatus

Marianenbrilvogel

(Kittlitz, 1833)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops hypolais

Effen Witoogbrilvogel

Hartlaub & Finsch, 1872

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops semperi

Carolinenbrilvogel

Hartlaub, 1868

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops atricapillus

Zwartkapbrilvogel

Salvadori, 1879

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops everetti

Everetts Brilvogel

Tweeddale, 1878

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops nigrorum

Filippijnse Brilvogel

Tweeddale, 1878

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops montanus

Bergbrilvogel

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops natalis

Christmas Eilandbrilvogel

Lister, 1889

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops flavus

Javaanse Brilvogel

(Horsfield, 1821)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops chloris

Molukse Brilvogel

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops citrinellus

Citroenbrilvogel

Bonaparte, 1850

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops grayi

Keibrilvogel

Wallace, 1864

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops uropygialis

Toealbrilvogel

Salvadori, 1874

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops consobrinorum

Sulawesibrilvogel

Meyer,AB, 1904

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops anomalus

Makassarbrilvogel

Meyer & Wiglesworth, 1896

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops wallacei

Geelringbrilvogel

Finsch, 1901

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops atrifrons

Zwartvoorhoofdbrilvogel

Wallace, 1864

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops atriceps

Bruinkapbrilvogel

Gray, G.R., 1860

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops minor

Kleine Zwartvoorhoofdbrilvogel

Meyer,AB, 1875

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops meeki

Tagulabrilvogel

Hartert, 1898

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops hypoxanthus

Bismarckbrilvogel

Salvadori, 1881

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops mysorensis

Biakbrilvogel

Meyer,AB, 1875

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops fuscicapillus

Arfakbrilvogel

Salvadori, 1876

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops buruensis

Boeroebrilvogel

Salvadori, 1878

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops kuehni

Ambonese Brilvogel

Hartert, 1906

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops kulalensis

Kulalbrilvogel

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops novaeguineae

Papoeabrilvogel

Salvadori, 1878

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops luteus

Mangrovebrilvogel

Gould, 1843

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops griseotinctus

Louisiadenbrilvogel

Gray, G.R., 1858

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops rennellianus

Rennellbrilvogel

Murphy, 1929

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops rotensis

Rotabrilvogel

Takatsukasa & Yamashina   1931

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops silvanus

Tairabrilvogel

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops winifredae

Winifreds brilvogel

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops vellalavella

Vellalavellabrilvogel

Hartert, 1908

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops splendidus

Ganongabrilvogel

Hartert, 1929

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops luteirostris

Ganongabrilvogel

Hartert, 1904

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops kulambangrae

Rendovabrilvogel

Rothschild & Hartert, 1901

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops murphyi

Murphy's Brilvogel

Hartert, 1929

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops metcalfii

Geelkeelbrilvogel

Tristram, 1894

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops rendovae

Grijskeelbrilvogel

Tristram, 1882

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops stresemanni

Malaitabrilvogel

Mayr, 1931

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops sanctaecrucis

Santa Cruzbrilvogel

Tristram, 1894

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops lateralis

Grijsrugbrilvogel

(Latham, 1802)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops tephropleurus

Grijsflankbrilvogel

Gould, 1855

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops strenuus

Lord Howebrilvogel

Gould, 1855

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops tenuirostris

Dunsnavelbrilvogel

Gould, 1837

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops albogularis

Norfolk Eilandbrilvogel

Gould, 1837

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops inornatus

Grote Lifubrilvogel

Layard, E.L., 1878

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops explorator

Fijibrilvogel

Layard, E.L., 1875

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops flavifrons

Vanuatubrilvogel

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops xanthochrous

Groenrugbrilvogel

Gray, G.R., 1859

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops minutus

Kleine Lifubrilvogel

Layard, E.L., 1878

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops samoensis

Savaibrilvogel

Murphy & Mathews, 1929

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops finschii

Palaubrilvogel

(Hartlaub, 1868)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops cinereus

Grijsbruine Brilvogel

(Kittlitz, 1832)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Zosterops oleagineus

Yapbrilvogel

Hartlaub & Finsch, 1872

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Rukia longirostra

Langsnavelbrilvogel

(Takatsukasa & Yamashina, 1931)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Rukia ruki

Trukbrilvogel

(Hartert, 1897)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Cleptornis marchei

Gouden Brilvogel

(Oustalet, 1889)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Tephrozosterops stalkeri

Kakopibrilvogel

(Ogilvie-Grant, 1910)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Madanga ruficollis

Boeroebergbrilvogel

Rothschild & Hartert, 1923

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Lophozosterops javanicus

Javaanse Bergbrilvogel

(Horsfield, 1821)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Lophozosterops squamiceps

Sulawesibergbrilvogel

(Hartert, 1896)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Lophozosterops goodfellowi

Mindanaobergbrilvogel

(Hartert, 1903)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Lophozosterops superciliaris

Floresbergbrilvogel

(Hartert, 1897)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Lophozosterops pinaiae

Cerambergbrilvogel

(Stresemann, 1912)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Lophozosterops dohertyi

Doherty's Bergbrilvogel

Hartert, 1896

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Oculocincta squamifrons

Dwergbrilvogel

(Sharpe, 1892)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Heleia crassirostris

Floresbrilvogel

(Hartert, 1897)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Heleia muelleri

Timorbrilvogel

Hartlaub, 1865

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Chlorocharis emiliae

Zwartringbrilvogel

Sharpe, 1888

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Woodfordia superciliosa

Woodfords Brilvogel

North, 1906

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Woodfordia lacertosa

Sandfords Brilvogel

(Murphy & Mathews, 1929)

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Megazosterops palauensis

Reuzenbrilvogel

PASSERIFORMES

Zosteropidae

Hypocryptadius cinnamomeus

Kaneelbruine Brilvogel

Hartert, 1903

PASSERIFORMES

Sylviidae

Tesia castaneocoronata

Kastanjekoptesia

(Burton, 1836)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Tesia olivea

Goudkruintesia

(McClelland, 1840)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Tesia cyaniventer

Grijsbuiktesia

Hodgson, 1837

PASSERIFORMES

Sylviidae

Tesia superciliaris

Javaanse Tesia

(Bonaparte, 1850)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Tesia everetti

Roodkaptesia

(Hartert, 1897)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Urosphena subulata

Timorese Struikzanger

(Sharpe, 1884)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Urosphena whiteheadi

Borneostruikzanger

(Sharpe, 1888)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Urosphena squameiceps

Kortstaartstruikzanger

(Swinhoe, 1863)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia pallidipes

Bleekpootstruikzanger

(Blanford, 1872)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia canturians

Manchurijestruikzanger

(Swinhoe, 1860)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia diphone

Japanse Struikzanger

(Kittlitz, 1830)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia seebohmi

Seebohmstruikzanger

Ogilvie-Grant, 1894

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia annae

Palaustruikzanger

(Hartlaub & Finsch, 1868)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia parens

San Cristobalstruikzanger

(Mayr, 1935)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia ruficapilla

Fijistruikzanger

(Ramsay, E.P., 1876)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia fortipes

Bergstruikzanger

(Hodgson, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia vulcania

Soendastruikzanger

(Blyth, 1870)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia carolinae

Yamdenastruikzanger

Rozendaal, 1987

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia major

Grote Struikzanger

(Horsfield & Moore, 1854)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia flavolivacea

Groene Struikzanger

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia acanthizoides

Geelbuikstruikzanger

(Verreaux, J., 1871)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia brunnifrons

Roodkopstruikzanger

(Hodgson, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cettia cetti

Cetti's Zanger

(Temminck, 1820)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus alishanensis

Taiwanstruikzanger

Rasmussen et al., 2000

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus baboecala

Moerasstruikzanger

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus bangwaensis

Bangwastruikzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus grandis

Gabonstruikzanger

Ogilvie-Grant, 1917

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus carpalis

Witvleugelstruikzanger

Chapin, 1916

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus graueri

Grauers Struikzanger

Neumann, 1908

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus alfredi

Grijsborststruikzanger

Hartlaub, 1890

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus sylvaticus

Kaapse Struikzanger

Sundevall, 1860

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus lopezi

Kameroenstruikzanger

(Alexander, 1903)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus barratti

Barratts Struikzanger

Sharpe, 1876

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus cinnamomeus

Kaneelstruikzanger

(Ruppell, 1840)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus davidi

Davids Struikzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus montis

Javaanse Struikzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus timoriensis

Timorstruikzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus victorini

Victorins Struikzanger

Sundevall, 1860

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus thoracicus

Gevlekte Struikzanger

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus major

Kasjmirstruikzanger

(Brooks,WE, 1872)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus tacsanowskius

Chinese Struikzanger

(Swinhoe, 1871)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus luteoventris

Bruine Struikzanger

(Hodgson, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus seebohmi

Javaanse Struikzanger

(Ogilvie-Grant, 1895)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus palliseri

Ceylonese Struikzanger

(Blyth, 1851)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus caudatus

Langstaartstruikzanger

(Ogilvie-Grant, 1895)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus accentor

Kinabalustruikzanger

(Sharpe, 1888)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bradypterus castaneus

Kastanjerugstruikzanger

(Buttikofer, 1893)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Dromaeocercus brunneus

Bruine Struikzanger

Sharpe, 1877

PASSERIFORMES

Sylviidae

Dromaeocercus seebohmi

Seebohms Struikzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bathmocercus cerviniventris

Zwartkapvoszanger

(Sharpe, 1877)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bathmocercus rufus

Grijsbuikvoszanger

Reichenow, 1895

PASSERIFORMES

Sylviidae

Bathmocercus winifredae

Moreau's Voszanger

(Moreau, 1938)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Nesillas aldabrana

Aldabrazanger

Benson & Penny, 1968

PASSERIFORMES

Sylviidae

Nesillas longicaudata

Anjoustruikzanger

(Newton, E, 1877)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Nesillas typica

Tsikirityzanger

(Hartlaub, 1860)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Nesillas brevicaudata

Comorenzanger

(Milne-Edwards & Grandidier, 1888)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Nesillas mariae

Breedstaartcomorenzanger

Benson, 1960

PASSERIFORMES

Sylviidae

Nesillas moheliensis

Moheli's Struikzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Thamnornis chloropetoides

Kiritikazanger

(Grandidier,A, 1867)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Melocichla mentalis

Baardgrasvogel

(Fraser, 1843)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Achaetops pycnopygius

Roodstuitrotszanger

(Sclater, P.L., 1852)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sphenoeacus afer

Kaapse Grasvogel

(Gmelin, 1789)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella lanceolata

Kleine Sprinkhaanzanger

(Temminck, 1840)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella naevia

Sprinkhaanzanger

(Boddaert, 1783)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella certhiola

Siberische Sprinkhaanzanger

(Pallas, 1811)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella ochotensis

Japanse Sprinkhaanzanger

(Middendorff, 1853)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella pleskei

Koreaanse Sprinkhaanzanger

Taczanowski, 1889

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella pryeri

Japanse Krekelzanger

(Seebohm, 1884)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella fluviatilis

Krekelzanger

(Wolf, 1810)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella luscinioides

Snor

(Savi, 1824)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Locustella fasciolata

Grote Krekelzanger

Gray, G.R., 1860

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus melanopogon

Zwartkoprietzanger

(Temminck, 1823)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus paludicola

Waterrietzanger

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus schoenobaenus

Rietzanger

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus sorghophilus

Chinese Rietzanger

(Swinhoe, 1863)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus bistrigiceps

Zwartbrauwrietzanger

Swinhoe, 1860

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus agricola

Veldrietzanger

(Jerdon, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus concinens

Indische Veldrietzanger

(Swinhoe, 1870)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus scirpaceus

Kleine Karakiet

(Hermann, 1804)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus baeticatus

Kortvleugelkarakiet

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus dumetorum

Struikkarakiet

Blyth, 1849

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus palustris

Bosrietzanger

(Bechstein, 1798)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus arundinaceus

Grote Karekiet

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus stentoreus

Indische Karekiet

(Ehrenberg, 1833)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus griseldis

Basrakarekiet

(Hartlaub, 1891)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus australis

Stentorkarekiet

(Gould, 1838)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus luscinia

Nachtegaalkarekiet

(Quoy & Gaimard, 1830)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus syrinx

Caroline Karekiet

(Kittlitz, 1835)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus rehsei

Naurukarekiet

(Finsch, 1883)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus familiaris

Hawaiikarekiet

(Rothschild, 1892)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus aequinoctialis

Christmas Eilandkarekiet

(Latham, 1790)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus caffer

Langsnavelkarakiet

(Sparrman, 1786)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus mendanae

Markiezenkarekiet

Tristram, 1883

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus atyphus

Tuamotukarakiet

(Wetmore, 1919)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus kerearako

Mangaiakarekiet

Holyoak, 1974

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus rimatarae

Rimitarakarekiet

(Murphy & Mathews, 1929)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus vaughani

Pitcairnkarekiet

(Sharpe, 1900)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus taiti

Ogilvie-Grant, 1913

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus rufescens

Papyrusrietzanger

(Sharpe & Bouvier, 1876)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus brevipennis

Kaapverdische Rietzanger

(Keulemans, 1866)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus gracilirostris

Kaapse Rietzanger

(Hartlaub, 1864)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus newtoni

Madagascarrietzanger

(Hartlaub, 1863)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus orientalis

Chinese Karekiet

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus rodericanus

Rodriguezrietzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus sechellensis

Seychellenrietzanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus tangorum

Manchurijekarekiet

PASSERIFORMES

Sylviidae

Acrocephalus aedon

Diksnavelrietzanger

(Pallas, 1776)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais caligata

Kleine Spotvogel

(Lichtenstein, 1823)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais rama

Sykespotvogel

(Sykes, 1832)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais pallida

Vale Spotvogel

(Ehrenberg, 1833)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais languida

Grote Vale Spotvogel

(Ehrenberg, 1833)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais olivetorum

Griekse Spotvogel

(Strickland, 1837)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais polyglotta

Orpheusspotvogel

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hippolais icterina

Spotvogel

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Chloropeta natalensis

Gele Rietzanger

Smith, A., 1847

PASSERIFORMES

Sylviidae

Chloropeta similis

Bamboerietzanger

Richmond, 1897

PASSERIFORMES

Sylviidae

Chloropeta gracilirostris

Geelbuikrietzanger

Ogilvie-Grant, 1906

PASSERIFORMES

Corvidae

Stenostira scita

Elfapalis

(Vieillot, 1818)

PASSERIFORMES

Priniidae

Phyllolais pulchella

Acaciaapalis

(Cretzschmar, 1830)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus metopias

Roodkapsnijdervogel

(Reichenow, 1907)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus cuculatus

Bergsnijdervogel

Temminck, 1836

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus heterolaemus

Capuchonsnijdervogel

(Mearns, 1905)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus sutorius

Langstaartsnijdervogel

(Pennant, 1769)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus atrogularis

Gestreepte Snijdervogel

Temminck, 1836

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus castaneiceps

Fillepijnen Snijdervogel

Walden, 1872

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus frontalis

Rotvoorhoofdsnijdervogel

Sharpe, 1877

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus derbianus

Luzonsnijdervogel

Moore, 1855

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus sericeus

Roodstaartsnijdervogel

Temminck, 1836

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus ruficeps

Grijze Snijdervogel

(Lesson, 1830)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus sepium

Roodwangsnijdervogel

Horsfield, 1821

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus samarensis

Samarsnijdervogel

Steere, 1890

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus nigriceps

Zwartkopsnijdervogel

Tweeddale, 1878

PASSERIFORMES

Sylviidae

Orthotomus cinereiceps

Grijskopsnijdervogel

Sharpe, 1877

PASSERIFORMES

Priniidae

Poliolais lopezi

Witstaartzanger

(Alexander, 1903)

PASSERIFORMES

Priniidae

Graueria vittata

Grauers Zanger

Hartert, 1908

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela icteropygialis

Geelbuikeremomela

(Lafresnaye, 1839)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela salvadorii

Salvadoris Eremomela

Reichenow, 1891

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela flavicrissalis

Somalische Eremomela

Sharpe, 1895

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela pusilla

Groenrugeremomela

Hartlaub, 1857

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela canescens

Grijskopereremomola

Antinori, 1864

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela scotops

Groenkapereremomela

Sundevall, 1850

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela gregalis

Karooeremomela

(Smith, A., 1829)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela badiceps

Roodkaperemomela

(Fraser, 1843)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela turneri

Bruinkopereremomela

van Someren, 1920

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela atricollis

Zwarthalseremomela

Bocage, 1894

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremomela usticollis

Roesthalseremomela

Sundevall, 1850

PASSERIFORMES

Sylviidae

Randia pseudozosterops

Rands Zanger

Delacour & Berlioz, 1931

PASSERIFORMES

Sylviidae

Newtonia amphichroa

Groene Newtonia

Reichenow, 1891

PASSERIFORMES

Sylviidae

Newtonia brunneicauda

Roodbuiknewtonia

(Newton, A., 1863)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Newtonia archboldi

Archbolds Newtonia

Delacour & Berlioz, 1931

PASSERIFORMES

Sylviidae

Newtonia fanovanae

Fanovananewtonia

Gyldenstolpe, 1933

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta virens

Groene Krombek

Cassin, 1859

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta denti

Geelbuikkrombek

(Ogilvie-Grant, 1906)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta chapini

Chapinkrombek

Schouteden, 1947

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta leucophrys

Witbrauwkrombek

(Sharpe, 1891)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta brachyura

Senegalese Krombek

Lafresnaye, 1839

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta philippae

Somalische Krombek

Williams, J.G., 1955

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta ruficapilla

Roodkapkrombek

Bocage, 1877

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta whytii

Roodteugelkrombek

(Shelley, 1894)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta isabellina

Isabelkrombek

(Elliot, 1897)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Sylvietta rufescens

Kaapse Krombek

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hemitesia neumanni

Neumanns Tesiazanger

(Rothschild, 1908)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Macrosphenus kempi

Kemps Langsnavelzanger

(Sharpe, 1905)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Macrosphenus flavicans

Gele Langsnavelzanger

Cassin, 1859

PASSERIFORMES

Sylviidae

Macrosphenus concolor

Grijze Langsnavelzanger

(Hartlaub, 1857)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Macrosphenus pulitzeri

Angolalangsnavelzanger

Boulton, 1931

PASSERIFORMES

Sylviidae

Macrosphenus kretschmeri

Kretschmers Langsnavelzanger

(Reichenow & Neumann, 1895)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Amaurocichla bocagii

Bocage's Langsnavelzanger

Sharpe, 1892

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hylia prasina

Hylia

(Cassin, 1855)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Leptopoecile sophiae

Struikhaantje

Severtzov, 1873

PASSERIFORMES

Sylviidae

Leptopoecile elegans

Kuifhaantje

Prjevalsky, 1887

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus laetus

Bruinwangboszanger

(Sharpe, 1902)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus laurae

Boultons Boszanger

(Boulton, 1931)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus ruficapillus

Roodkapboszanger

(Sundevall, 1850)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus herberti

Herberts Boszanger

(Alexander, 1903)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus budongoensis

Budongoboszanger

(Seth-Smith, 1907)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus umbrovirens

Ruppells Boszanger

(Ruppell, 1840)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus trochilus

Fitis

(Linnaeus, 1758)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus collybita

Tjiftjaf

(Vieillot, 1817)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus neglectus

Dwergtjiftjaf

Hume, 1870

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus bonelli

Bergfluiter

(Vieillot, 1819)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus sibilatrix

Fluiter

(Bechstein, 1793)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus fuscatus

Bruine Boszanger

(Blyth, 1842)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus fuligiventer

Roetboszanger

(Hodgson, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus affinis

Himalajaboszanger

(Tickell, 1833)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus subaffinis

Chinese Boszanger

Ogilvie-Grant, 1900

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus griseolus

Steenboszanger

Blyth, 1847

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus armandii

Davids Boszanger

(Milne-Edwards, 1865)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus schwarzi

Radde's Boszanger

(Radde, 1863)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus pulcher

Goudbandboszanger

Blyth, 1845

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus maculipennis

Grijskeelboszanger

(Blyth, 1867)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus proregulus

Pallas' Boszanger

(Pallas, 1811)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus chloronotus

Groene Boszanger

(Gray & Gray, 1846)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus subviridis

Brooks' Bladkoning

(Brooks, W.E., 1872)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus inornatus

Bladkoning

(Blyth, 1842)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus borealis

Noordse Boszanger

(Blasius, H., 1858)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus trochiloides

Gruawe Fitis

(Sundevall, 1837)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus tenellipes

Oessoerifitis

Swinhoe, 1860

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus borealoides

Japanse Fitis

Portenko, 1950

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus brehmii

Iberische Tjiftjaf

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus canariensis

Canarische Boszanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus emeiensis

Emeiboszanger

Alstr÷m & Olsson, 1995

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus hainanus

Hainanboszanger

Olson, Alstr÷m, & Colston, 1993

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus magnirostris

Diksnavelfitis

Blyth, 1843

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus humei

Hume's Bladkoning

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus kansuensis

Gansuboszanger

Meise, 1933

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus nitidus

Groene Fitis

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus orientalis

Balkanbergfluiter

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus tytleri

Dunsnavelfitis

Brooks,WE, 1872

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus sichuanensis

Szechwanboszanger

Olson, Alstr÷m, & Colston, 1992

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus sindianus

Bergtjiftjaf

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus tristis

Siberische Boszanger

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus occipitalis

Streepkopboszanger

(Blyth, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus coronatus

Kroonboszanger

(Temminck & Schlegel, 1847)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus ijimae

Izuboszanger

(Stejneger, 1892)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus reguloides

Blyths Boszanger

(Blyth, 1842)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus davisoni

Witstaartboszanger

(Oates, 1889)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus cantator

Orpheusboszanger

(Tickell, 1833)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus ricketti

Goudkroonboszanger

(Slater, 1897)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus olivaceus

Morseley's Boszanger

(Moseley, 1891)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus cebuensis

Dubois' Boszanger

(Dubois, 1900)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus trivirgatus

Bergboszanger

Strickland, 1849

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus sarasinorum

Suwalesiboszanger

(Meyer & Wiglesworth, 1896)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus presbytes

Timorese Boszanger

(Blyth, 1870)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus poliocephalus

Papoeaboszanger

(Salvadori, 1876)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus makirensis

San Cristobalboszanger

Mayr, 1935

PASSERIFORMES

Sylviidae

Phylloscopus amoenus

Kulambangraboszanger

(Hartert, 1929)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus omeiensis

Omeiboszanger

Martens, Eck, PSckert & Sun, 1999

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus burkii

Goudoogboszanger

(Burton, 1836)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus soror

Thaise Boszanger

Alstr÷m & Olson, 1999

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus whistleri

Whistlers Boszanger

Ticehurst, 1925

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus xanthoschistos

Grijskopboszanger

Gray & Gray, 1846

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus affinis

Zilveroogboszanger

(Hodgson, 1854)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus poliogenys

Grijswangboszanger

(Blyth, 1847)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus castaniceps

Kastanjekopboszanger

(Hodgson, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus montis

Geelborstboszanger

(Sharpe, 1887)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Seicercus grammiceps

Soendaboszanger

(Strickland, 1849)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Tickellia hodgsoni

Breedbekboszanger

(Moore, 1854)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Abroscopus albogularis

Roodwangboszanger

(Hodgson, 1854)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Abroscopus schisticeps

Zwartmaskerboszanger

(Gray & Gray, 1846)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Abroscopus superciliaris

Bamboeboszanger

(Blyth, 1859)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hyliota flavigaster

Geelbuikhyliota

Swainson, 1837

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hyliota australis

Mashonahyliota

Shelley, 1882

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hyliota usambarae

Usumbarahyliota

PASSERIFORMES

Sylviidae

Hyliota violacea

Violetrughyliota

Verreaux & Verreaux, 1851

PASSERIFORMES

Sylviidae

Megalurus timoriensis

Rosse Grasvogel

Wallace, 1864

PASSERIFORMES

Sylviidae

Megalurus palustris

Gestreepte Grasvogel

Horsfield, 1821

PASSERIFORMES

Sylviidae

Megalurus albolimbatus

Witvleugelgrasvogel

(Albertis & Salvadori, 1879)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Megalurus gramineus

Dwerggrasvogel

(Gould, 1845)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Megalurus punctatus

Varengrasvogel

(Quoy & Gaimard, 1830)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Megalurus rufescens

Chathamgrasvogel

(Buller, 1869)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cincloramphus cruralis

Roetbruine Grasvogel

(Vigors & Horsfield, 1827)

PASSERIFORMES

Sylviidae

Cincloramphus mathewsi

Roodstuitgrasvogel

Iredale, 1911

PASSERIFORMES

Sylviidae

Eremiornis carteri

Spinifexzanger

North, 1900

Bedankt voor het bezoeken van deze pagina met vogels determineren namen ## 7001 - 8000.

 

 

NATURE WORLDWIDE is the official website of the World Institute for Conservation and Environment, WICE. It is an integrated network of web sites dealing with different topics on nature, nature conservation and natural resources management. Read here why we created Nature Worldwide. Our Methodology explains how we produced our information. Our Web Map helps you find your way in the website and the sitemap has all pages. We made this website out of passion for conservation. We spent our own salaries and free time to gather the information and publish it on these websites, in total valuing hundreds of thousands of dollars of professional time. Nobody pays us to do this. We simply want to contribute to conservation. If you appreciate our work, PLEASE visit our site Adopt A Ranger and see how you can make a difference for conservation most effectively: By paying one day of the salary of a ranger, you will make a difference in conserving the lives of thousands of birds, other critters and entire forests. Check our sitemap. Enjoy!